Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2025 22:06 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Katarzynka01 pisze:Plamka słońca :)
Obrazek

Słoneczko w słoneczku :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto mar 18, 2025 22:10 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Tak :1luvu:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto mar 18, 2025 23:52 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Tak, Piorunek tak się cieszy z powrotu do domku, bo może on się boi że już nie wróci, że pojedzie nie wiadomo gdzie. A on jest taki szczęśliwy u Was i stąd taka dzika radość że jest, jest w domku i nikt go nie chce nigdzie wywozić :1luvu:
Super ze wet ocenia całość Piorunka prawidłowo, ale doskonale rozumiem Twoje przewrażliwienie.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro mar 19, 2025 6:39 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Czytam, podziwiam ale nie piszę, bo u nas, uff. Też nagły, niespodziewany wet w piątek, szlag wie, co było. Dzień później padłam na koszmarną grypę, leżę do teraz może i Mru podlapala, tak teraz myślę...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro mar 19, 2025 10:25 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Silverblue pisze:Tak, Piorunek tak się cieszy z powrotu do domku, bo może on się boi że już nie wróci, że pojedzie nie wiadomo gdzie. A on jest taki szczęśliwy u Was i stąd taka dzika radość że jest, jest w domku i nikt go nie chce nigdzie wywozić :1luvu:
Super ze wet ocenia całość Piorunka prawidłowo, ale doskonale rozumiem Twoje przewrażliwienie.

Moim zdaniem on już doskonale wie, że do domu się wraca i że to jest jego domek w którym łaskawie pozwala nam przebywać :)
jozefina1970 pisze:Czytam, podziwiam ale nie piszę, bo u nas, uff. Też nagły, niespodziewany wet w piątek, szlag wie, co było. Dzień później padłam na koszmarną grypę, leżę do teraz może i Mru podlapala, tak teraz myślę...

Oj, a co z Mrusieldą?
Współczuję grypy, paskudztwo okrutne, za dochodzenie do siebie :ok:

Nieczęsto się zdarza, ale czasem zwierzęta zarażają się od ludzi i odwrotnie. Wszystkie koty w hodowli z której pochodził Druś ['] chorowały na covid. Hodowczyni mówiła mi, że jej wet stawiając diagnozę opierał się na kanadyjskich badaniach. Nawet jej podesłał stosowne materiały.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Śro mar 19, 2025 11:06 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Wiesz co, tak sobie pomyślałam, że to mogło być ode mnie. Mnie już w czwartek coś lekko brało, w piątek s... ale właśnie w piątek Mru ni z tego, ni z owego siku i kupa do łóżka, wymioty pianą. Więc do weta, badania, USG i wszystko w porządku... Lekarz stwierdził, że jak na piętnastoletnią kotkę z tarczycą i po nowotworze wręcz idealnie. Dostała antybiotyki w zastrzyku na dziesięć dni i na razie tfu, tfu ok. A ja myślałam w sobotę, że mnie telepie jeszcze z nerwów ale to już gorączka ponad 39 a dzisiaj jak w końcu puściła to znów sraczka za przeproszeniem...

jozefina1970

Post » Śro mar 19, 2025 11:14 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

To paskudnie Was dopadło :strach:
I to bardzo prawdopodobne, że zaraziłaś koteczka.
Wylizujcie rany i dbajcie o siebie :1luvu: :ok:
Swoją drogą Mrusielda pewnie zadowolona, że tak sobie razem chorujecie. Może to złe określenie, ale przecież w łóżku pewnie jesteście razem :)

Katarzynka01

Post » Śro mar 19, 2025 11:35 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Katarzynka01 pisze:To paskudnie Was dopadło :strach:
I to bardzo prawdopodobne, że zaraziłaś koteczka.
Wylizujcie rany i dbajcie o siebie :1luvu: :ok:
Swoją drogą Mrusielda pewnie zadowolona, że tak sobie razem chorujecie. Może to złe określenie, ale przecież w łóżku pewnie jesteście razem :)

Nie odstępuje mnie na krok :-)

jozefina1970

Post » Śro mar 19, 2025 11:40 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Może taki miała plan? 8)
Żartuję oczywiście

Katarzynka01

Post » Śro mar 19, 2025 12:15 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Katarzynka01 pisze:Może taki miała plan? 8)
Żartuję oczywiście

No cóż, to jest podstępna bestia :twisted:

jozefina1970

Post » Śro mar 19, 2025 12:18 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Bo koty to dranie :lol:

Katarzynka01

Post » Czw mar 20, 2025 6:40 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw mar 20, 2025 13:06 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dzień dobry :)
Miłego dnia, choć my od rana na wojnie z urzędem miasta :evil:
Czuję w sobie moc, a wqrwienie moje jest tak wielkie, że czuję w sobie możliwość wyduszenia urzędasów.

Katarzynka01

Post » Czw mar 20, 2025 13:26 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Katarzynka01 pisze:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Dzień dobry :)
Miłego dnia, choć my od rana na wojnie z urzędem miasta :evil:
Czuję w sobie moc, a wqrwienie moje jest tak wielkie, że czuję w sobie możliwość wyduszenia urzędasów.

Wygranej wojny życzę :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw mar 20, 2025 21:46 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Gosiagosia pisze:Wygranej wojny życzę :ok: :ok:

:evil: :evil: :evil:
Urzędasy się chowają, ale ich dopadnę, już częściowo dopadłam.
Ja nie wiem kogo zatrudniają w UMŁ, osoby z deficytem umysłowym, żeby nie powiedzieć debili?

Właśnie zajęto Justynowi część emerytury. Bez żadnej informacji kto i dlaczego 8O Bank przynajmniej zachował się jak należy, to UMŁ wydał nakaz egzekucji komorniczej. Urzędnik w stosownej komórce urzędu nie wiedział również bo to koledzy z innego wydziału wiedzą. Do tych mitycznych kolegów dodzwonić się nie sposób. Tam, w tym konkretnym wydziale telefonów nie odbiera nikt i nigdy, więc nr telefonu podają chyba na odczepnego. Trzeba pojechać, oni nie wiedzą czemu nie można się dodzwonić. No jasne nie wiedzą jak to jest - telefon dzwoni i dzwoni, a jak dzwoni zbyt uciążliwie koleś podnosi słuchawkę i przerywa połączenie. Nie sądzi pan, że właśnie dlatego nie sposób się do państwa dodzwonić?

Sprzedaliśmy mieszkanie, wymeldowaliśmy się, zameldowaliśmy się w nowym miejscu. Poinformowaliśmy wszelkie możliwe urzędy o zmianie adresu, również korespondencyjnego. I nic.
Żadnego monitu, żadnego ostrzeżenia, nic. Zajęcie.
Nie wiem czemu mielibyśmy płacić podatek od sprzedanej nieruchomości, od 3 lat nie będącej naszą własnością. Oni też tego nie wiedzą. A czy wysyłacie państwo jakieś pisma informujące o zaległościach? Tak oczywiście, listem poleconym na... nieaktualny dawno adres.
Zabić to mało.

Jako ciekawostkę dodam, że nie po raz pierwszy to się wydarza.

Katarzynka01

[poprzednia][następna]