Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 06, 2015 13:18 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

aannee99 pisze:Cuda kochana tworzysz,naprawdę...mogę patrzeć i patrzeć :) Ja chcę stół w dużym pokoju pomalować na biało,bo mebelki są tu białe,tylko ten stół w kolorze naturalnego drewna,chcę żeby wszystkie mebelki białe były ;) tak myślałam ostatnio...meble w pokoju małej są białe,w dużym też,w sypialni dwie białe komody i szafa biała,tylko łóżko jasne drewienko ;)

Dziękuję :) To pomaluj stół jak najbardziej - czasem ciężko się przełamać, ale potem leci :) Służę radą jak coś :) Mój błąd który popełniłam to zakup pędzli a nie wałka. Ale naprawiłam ten błąd. Stół jest wymagający ze względu na to, że blat narażony jest na otarcia i zachlapania, ale na pewno są na to jakieś sposoby. Zawsze można zabezpieczyć dodatkowo przeźroczystą ceratą. Ja mam kupiony biały stół z ikei a w yusku była przeźroczysta cerata i mam ją zamiast obrusu. Lepiej to wygląda, bo przede wszystkim widać biały stół :) Też myślę, nad pomalowaniem łóżka jeszcze :) Ale farba mi się skończyła już. Muszę kupić, a ta moja to 145 zł. Wczoraj widziałam, że duluxy, śnieżki, jedynki też mają farby do drewna, ale tylko jeden odcień bieli, ten czysty. Za to są tanie 40-65 zł czy może mniej nawet. Nie widziałam o tym :/

kalair pisze:Teraz możesz sprzeda za 5 razy więcej! :mrgreen:
Witanko Dziewczątka! No, posiedziałaś wczoraj, 3 w nocy! 8O
A tak zapytam, o której wstałaś? :mrgreen:

Wstałam BO WYJEC MNIE OBUDZIŁ przed 11 chyba, co daje 8 h snu, a ja potrzebuję 10 :/ Ale daję radę, kawka działa :)
Mam takiego kumpla bliskiego, nie wiem co on ze mną ma (przepada za mną), ale wszystko co zrobię lub kupię - krytykuje. Chyba nie usłyszałam słowa pochwały ani razu ;p I on ma tą samą szafeczkę - i oczywiście na fb napisał mi że ta ciemna jest ładniejsza, a moja jest beeee. Gdyby to było pierwszy raz czy kolejny to spoko, ale to już reguła, że zawsze mnie hejtuje - przecież tej szafeczki nikt nawet nie chciał kupić, poszła jako rupieć i u niego też taką funkcje pełni. A mnie się zdaje, że wydobyłam z niej piękno i teraz jest prawdziwą ozdobą, a taka ciemna wyglądała w kącie jak kupa, a teraz ten sam kąt jest ozdobą :)

Jutro jadę na targ starości, małż chce mi kupić jakiś kolejny grat ;p Czekam na kuriera - ma przynieść dwie paki TOTW oraz jakiś mix feliksów różnorakich :)

Sulfuria witamy się również :)

Zabieram się za meble - muszę je wykończyć i wywoskować :) Śpieszę się ze wszystkim, bo teraz mam czas, a już czekają zdjęcia i potem czasu nie będzie. Rany a ja jeszcze chcę szyć, a nie wiem nawet jak igłę nawlec w maszynie. No i nie mam materiałów.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lut 06, 2015 13:23 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

skąd Ty masz tyle talentów.. :P
Fajnego masz kumpla, motywuje Cię że hej! :ryk:
Może zazdrości, powiedz, że mu Jego szafkę zrobisz.. Za komkretną cenę ofkors! :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 06, 2015 13:28 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

ha no mam już pomysł na jego szafeczkę - czarna z przecierkami białymi :D ale już mu nie powiedziałam tego, on pochwali byle g..., byle by mi nie przyznać racji - zawsze gada, że on to i tamto ma lepsze a facet 35 l na karku i nigdy żadnej dziewczyny - nie licząc romansu - zdziwaczał chłop :mrgreen:

To nie są talenty :) Każdy umie pomalować mebelek ;)

klaudiafj

Post » Pt lut 06, 2015 13:50 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ale Ty nie tylko malujesz, szyjesz, ozdabiasz..
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 06, 2015 13:54 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Fotografuję :) to na początek ;) a szyję na końcu :) Lubię to, to mnie pochłania bez reszty :D Jak się wkręcę w jakąś twórczość to zapominam nawet jeść - wiec to dobre dla mojej figury :D Kiedyś chciałam iść do szkoł plastycznych a wybrałam ekonomik i tak siedziałam w tym długo, ale tęskniłam wciąż do czegoś, brakowało mi zajęć artystycznych i twórczych - więc teraz nadrabiam zaległości :)

klaudiafj

Post » Pt lut 06, 2015 14:16 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

U nas kurier już był :)

Drogie takie farby są,ale są dobre,prawda?. A to podstawa, no i efekt końcowy..rewelacja :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lut 06, 2015 14:20 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Fotografię pominęłam Klaudia, bo to oczywste! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 06, 2015 14:23 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Właśnie nie wiem czy są warte swojej ceny, bo teraz się dowiaduję, że są też takie w polskich marketach za 40 zł za litr. Nie mam porównania niestety :/ Nasłuchałam się ochów i achów, ale nie wiem czy je podzielam :/ Efekt podobny do innych farb akrylowych. Ale kto wie, może będą trwałe, a na pewno są różne kolory bieli, a te popularne mają tylko jeden. Moja szwagierka będzie malowała meble jakąś farbą za 40 zł i lakierowała - czekam na jej relacje i efekty, to będę mieć porównanie :D Farby Annie Sloan kochają kobiety, są u nas dostępne tylko przez net :/ Annie S. ma już właściwie swoje wyznawczynie ;)

klaudiafj

Post » Pt lut 06, 2015 14:27 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

O,to będziesz mogła porównać,faktycznie :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lut 06, 2015 14:29 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

A gdzie te farby zamawiasz? To są do drewna?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 06, 2015 14:32 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Kupiłam w sklepie Patynowy - tak do drewna, do mebli wszelakich - nie trzeba ich przygotowywać, tylko umyć więc dlatego się na nie połasiłam. A szwagierka mówi, że na jej farbie pisze, że trzeba zmatowić. Z moją farbą nie trzeba, jednak uważam, że jak jest taka opcja to zawsze warto matowić.
Koniec tej laby - idę malować. Wczoraj postawiłam na słabo wywoskowany stół kubek i teraz mam kółko :evil: i muszę go malować ponownie :/

klaudiafj

Post » Pt lut 06, 2015 14:56 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No to powodzenia! :ok: :ok:
A ja szafki w kuchni matowiłam, a krzesła już nie. I całkiem fajnie się pmalowało :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 06, 2015 15:15 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No i teraz mówisz, żeś zdolna :D A czym malowałaś - opowiedz nam swoją historię :D

klaudiafj

Post » Pt lut 06, 2015 15:43 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

e tam, takie malowanie... :mrgreen: Nie pamiętam za dobrze, zdaje się, że fabrą Colours malowałam, z Castoramy.
Kuchnię mamy [szafki oczywiście :P ] z drewna sosnowego, szkoda było wyrzucać, a ja lubię kolorowo. Więc się pomęczyłam, zdierając lakier-były lakierowane. Ale się udało, zajęło mi to tylko 3 dni :mrgreen:
I malowałam raz, bo chciałam, żeby było widać słoje, i mimo intensywnego kolorku, wygląda, jak dla mnie fajnie. Aczkolwiek już tu ]na forum]ktoś pisał, że nie mógłby w takiej kuchni, czy w ogóle pomieszczeniu siedzieć. :lol:

Z kolei krzesła mieliśmy własnie w kolorze Twojej szafki, takie brązowe, też lakierowane. Tu już powiedziałam pas! Jak zacznę się męczyć z krzesłami-zwłaszcza z nózkami ze żłobieniami, w życiu nie skończę! I Więc poszłam na żywioł, i pomalowałam po lakierze. I o dziwo, bardzo ładnie zamalowywała.Nawet drugi raz nie malowałam, w końcu to tylko krzesła :mrgreen: W dodatku Lafik upatrzył sobie nóżki za drapak,więc już wyglądają niektóre żałośnie. Nie ma na nią bata :twisted: Będziem zmieniać kolorki, to się zaś pomaluje. :P A drzwi malowałam kolorkiem przynajmniej troszeczkę podobnym do ściań.. To jakiś orzech. Ale jaka farba-nie pamiętam.. :oops: Tyle w temacie malowań.. :lol:
Ostatnio edytowano Pt lut 06, 2015 16:11 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 06, 2015 16:02 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

A krzesła pomalowałaś jeden raz, ale jaką farbą? I nie zabezpieczałaś lakierem?

klaudiafj

[poprzednia][następna]