» Nie wrz 09, 2012 9:56
Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leoś KOTUJE sałatkę!
Moje Drogie...złe wieści.
Leoś ma na całym grzbiecie strupki.Nie wyłysiałe, ale jest ich coraz więcej.Leoś się liże, drapie i wygryza.
To wygląda niestety znajomo, choć strupki są mniej liczne i jakby-inne ,niż te na Fioni.Ma takie grudki, krostki a jak rozdrapie przechodzą w strupki.Praktycznie na całym grzbiecie.
Niestety wygląda to na rozwijającą się grzybicę mikrosporową.
Dziwną i inną, niż u reszty kotów,ale obawiam się,że po ogoleniu będzie jak na Fio...
Tak wygląda "stara grzybica" niestety.Niepokoi mnie,że on się tak drapie, to rodzi we mnie nadzieję,że może TO nie TO...
Jutro jedziemy do weta, zrobimy zeskrobiny i badanie.
Trudno mi opisać to, co czuję w tej chwili, pisząc to.
Oczywiście będziemy się leczyć, zaszczepimy całe stado...koszty mnie przerażają.Cóż...
Nie ma mowy o izolacji , nie mam warunków a do piwnicy Leoś iść poprostu nie możę- jest zimno, a on ma stary kk...
Lolav obejrzyj proszę Bosmana.
A Kasię proszę o sprawdzenie swoich kotów, przejrzenie ich sierści wszystkich kotów mających styczność z Leosiem.To są strupki.Poprostu liczne strupki na skórze pod sierścią.
Amka się trochę drapie,ale ma czystą skórę, Fio nie drapie się i nie ma na skórze nic.Felek nie ma styczności z Leosiem dzięki bogom.Melon też jest "czysty".Póki co.
I wiecie - nigdy w życiu nie chciałam się tak bardzo mylić...
Ostatnio edytowano Nie wrz 09, 2012 11:23 przez
kotkins, łącznie edytowano 1 raz