Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 29, 2012 10:47 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Kotika - poświąteczna relacja :? jest od drugiego postu na tej stronie.
Trochę wraca do normy... mam nadzieję :)

Maestrem od banerków jest .... BROSZKA !! :dance:

Alienor, wiesz, jak jest zimno i ciemno, i sobie przypomnę... hmm... też się cieszę, ze nie muszę. Ale jak popatrzec w takie oczy ... i mieć świadomość, że się komuś życie uratowało .. :D Jest takich kilka na fb, kruszynki czasem, też stare... No, jakbym miała ten dom - to już by nie było wykrętów; a przynajmniej parter i kasę :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob gru 29, 2012 10:51 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Mam parter i kasę ale chwilami jestem bardzo mocno uwiązana do toalety lub łóżka (jak nie nerki to jelita) - koty można nakrmić pół godziny później, trochę o innej porze sprzątnąć kuwetę - z psem i spacerem tak się nie da :? . Dlatego musi mnie ostro poruszyć pies, żeby mi się resztki zdrowego rozsądku wyłączyły.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob gru 29, 2012 10:57 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Maestrem od banerków jest .... BROSZKA !! :dance:

Nie jestem :oops: :oops: :oops:
Umiem zrobić tylko takie tam prościutkie :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob gru 29, 2012 11:33 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Oj tam, Broszka nie bądź taka skromna. Banerek piękny :ok:
I jakie fajne zdjęcie Morelki :wink: .

Mi to też wygląda na sikanie na tle nerwowym.
Już tradycyjnie potrzymam kciuki za złapanie moczu :ok: . Mam nadzieję, że w koncu uda się zrobić to badanie.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob gru 29, 2012 14:16 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Z frontu żwirkowego :W lecznicy w jedną stronę - żwirku nie ma. W drugą - pani wet, nie nowicjuszka, nie, w ogóle nie wiedziała o czym mówię... :roll: Gdyby ręce rzeczywiście tak opadały jak to się mówi, to już by mi się wlokły z kilometr za mną :twisted:
Nie wiem czy sikanie na tle nerwowym nie jest gorszą opcją :? Znaczyłaby ona, że nie mogę sobie robić co mi się podoba, tylko mam uważać, czy koty to tolerują... przekichane. Poprzednią opiekunkę Morela znała od kocięctwa, praktycznie od urodzenia [urodziła się na ich balkonie] i cokolwiek by mówić, to nigdy nie było problemu tego typu.

Ja gwałtownie poszukuję tych resztek, o których pisze Alienor, za każdym razem jak widzę tu czy na fb jakiegoś psiaka w dramatycznej sytuacji. [Koty zostały wykluczone przez Morelę] Ale musze je znajdować, bo do wszystkich zastrzeżeń jak kasa, noszenie ewentualne, koty itp. dochodzi najważniejszy, ktory wyklucza nawet dt - wyjeżdżam przynajmniej 2 x na miesiąc. Niechby tylko na 2/3 dnia - nie ma nikogo kto wyprowadzi psa.
Mam znajomych , którzy mówią - jak wzięłaś to się martw...

Alienor, wspóczuję. Tego rodzaju kłopoty potrafia człowieka uwiązać kompletnie i ograniczyć. Ale widać po Twoich aktywnościach, że łatwo z Toba nie mają :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 29, 2012 15:01 Re: Morelowo-migdałowo..:)

W animalii można kupić, ale nie mają na stanie więc trzeba trochę poczekać po zamówieniu.
http://animalia.pl/produkt,13832,catrin ... -200g.html Takiego trzeba kilka paczek do dużej kuwety bo 200g to bardzo malutko. Ja używam małej miski (wyłącznie do tego celu) i dwóch takich opakowań po 200g.
Jest jeszcze taki piasek:
http://animalia.pl/produkt,25464,kit4ca ... x300g.html
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob gru 29, 2012 17:26 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Broszka, czy Ty masz komputer w głowie?? 8O
Ja myślałam, że mi sie po prostu dziś uda kupić, nasypać w niedzielę i w poniedziałek polecieć do labu :? Ot, takie wymagania jakbym nie wiem w jakim kraju mieszkała :twisted:
Kiedyś był w znajomych lecznicach. Wczoraj Dorta próbowała koło siebie, ale lecznica sie zamknęła wcześniej.
Mam nadzieję, że skoro małpa sika na różne bez żwirku to i do prawie pustej się wysika. Tak całkiem pustej się boję próbować, ale jak będą takie jakby resztki...

Ale, ale - nikt nie napisał, czy był u Was ten ktoś różnie nazywany, co prezenty nosi pod choinkę? Był, coś przyniósł?

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 29, 2012 21:17 Re: Morelowo-migdałowo..:)

A u Ciebie znowu akcja badanie moczu :mrgreen:
Trzymam kciuki za powodzenie akcji :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob gru 29, 2012 22:38 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Jak od Malutkiego [*] miałam złapać mocz to przyuważyłam kiedy się rano załatwia i złapałam świeży, podstawiając po prostu ten kubeczek na mocz w trakcie :lol: . Na szczęście wbrew imieniu był dość duży, więc kubeczek bez problemu się wpasował między kota a żwirek; no i na tyle zajęty sikaniem, że mu to nie przeszkadzało. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze pójdzie :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 30, 2012 7:49 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Alienor - u mnie wszystkie sposoby odpadły :( Został ten nieszczęsny żwir. Żeby podrożyć akcję :? Już pomijając fakt, że Morulec nie sika o oznaczonych porach tylko jak popadnie.
Ale ogólnie jakby humor wrócił gadom. Morela dziś po drugiej w nocy wlazła na mnie, poleżała, zlazła, zeskoczyła, wlazła na mnie - czyli powiedziała, że jest głodna :roll: Skąd człowiek wie co kot mówi 8O
Zwlokłam się polazłam do kuchni, wzięłam w palce kupkę chrupów, a ta juz czekała koło miski prawie ogonem merdając . Kolację zjadła - zostawiła kęs. To dokończył Migdał.
Tak wygląda przestrzeganie pór posiłków :twisted:

Rozumiem, że nikt nic nie dostał pod choinkę skoro nikt się nie pochwalił?

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 30, 2012 9:23 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Revontulet pisze:A u Ciebie znowu akcja badanie moczu :mrgreen:
Trzymam kciuki za powodzenie akcji :ok:

też trzymam :ok: :ok: :ok:

morelowa pisze:Broszka, czy Ty masz komputer w głowie?? 8O

Komputer? nie :lol:
Ale praktycznie wszystko co się da kupuję w sieci :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie gru 30, 2012 9:57 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Dziwne, że mi się to kocie sikanie jeszcze nie śni :x

Byłam na fb. Ciągle myślę, że to ostatni raz, skoro ma się w znajomych takich znajomych, którzy tylko o zwierzętach...No, prawie tylko takich.. Nawet chciałam tu wkleić link do wydarzenia o następnym ślepym staruszku w schronie... o jamniku na łańcuchu... Musiałabym nic innego nie pisać tylko wklejać kolejne.
Komuś doga kanaryjskiego z chlewu wyrwanego? Z rodowodem?
I tysiąc plakatów o nie strzelanie w nowy rok... :cry:

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 30, 2012 10:11 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Alienor - u mnie wszystkie sposoby odpadły :( Został ten nieszczęsny żwir. Żeby podrożyć akcję :? Już pomijając fakt, że Morulec nie sika o oznaczonych porach tylko jak popadnie.
Ale ogólnie jakby humor wrócił gadom. Morela dziś po drugiej w nocy wlazła na mnie, poleżała, zlazła, zeskoczyła, wlazła na mnie - czyli powiedziała, że jest głodna :roll: Skąd człowiek wie co kot mówi 8O
Zwlokłam się polazłam do kuchni, wzięłam w palce kupkę chrupów, a ta juz czekała koło miski prawie ogonem merdając . Kolację zjadła - zostawiła kęs. To dokończył Migdał.
Tak wygląda przestrzeganie pór posiłków :twisted:

Rozumiem, że nikt nic nie dostał pod choinkę skoro nikt się nie pochwalił?

Pory sikania. 8O Marzycielka z ciebie.

Ja nie dostałam w tym roku prezentu, na który zawsze najbardziej czekam i bardzo mi go brakowało. Książki.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie gru 30, 2012 10:19 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Do wyboru do koloru , cholera jasna...
viewtopic.php?f=1&t=149448

Dostała m.in. kalendarz Simon's cat - przeczytałam już :mrgreen: i W.Dalrymple 'Dziewiec żywotów - na tropie świętości we współczesnych Indiach'. Czytam i podziwiam.

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 30, 2012 10:49 Re: Morelowo-migdałowo..:)

My w tym roku bez prezentów albo cały remont i urządzanie mogę zaliczyć jako jeden wielki wspólny prezent :P

Ja na fb nie będę nawet konta zakładać...
Tutaj też staram się za dużo po wątkach nie biegać bo tyle biedy naokoło a nie mam za bardzo możliwości żeby pomóc - to takie dołujące że wolę nie zaglądać... :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]