Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 26, 2011 7:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Pobudka pierwsza klasa, nie ma co :roll: Może jakiś materac połóż przed łózkiem, żebym nie poobijać się podczas upadku ;)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob mar 26, 2011 10:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Cześć rozrabiaki! :)
Ładnie zaczęliście poranek, nie ma co :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 26, 2011 10:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

To super poraneczek. nie ma co... współczuję...
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob mar 26, 2011 10:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Witam krajankę i futrzastych w ten cudowny dzień :mrgreen:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob mar 26, 2011 11:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Czołem ponownie, Zdzisia już po wizycie u wetki, która podejrzewa ... alergię :?
No, chyba jest to alergia na sierść kota :twisted:
Caillou dostała steryd i mamy obserwować, czy i kiedy nastapi poprawa;
może nawet będzie musiała brac na stałe leki (jak moja córka :evil: )
Wrr, alergia to słowo, na które mam alergię :twisted:

Caillou obuczała panią dokumentnie (ona tak śmiesznie buczy basem, nie warczy), ale tak się spodobała, że pani chciała ją sobie zostawić, a dać nam Bercika.
No właśnie w lecznicy na Grenadierów jest czteromiesięczny Bercik z kopalni cynku i czegoś tam - pingwinek supermiziasty, mruczący, barankujący - strasznie chciał pójść z nami do domu
Jasny gwint, no nie mogę wziąc trzeciego kota; wysłałam koleżankę, żeby go przynajmniej obejrzała :|

No i teraz planujemy krótką drzemkę, bo pogoda barowa, czyli albo pijemy, albo śpimy. Skoro nie ma co wypić, zostaje tylko ta druga opcja.
Tylko, ze Zdzisia ma taki power, że jeszcze się od tej 4-tej nie zmęczyła, nie wiem, czy ja namówię :?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob mar 26, 2011 13:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

ale na co byłaby alergia? na karmę?

gdzie nowe zdjęcia słodziaka? :evil:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob mar 26, 2011 13:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Ojej, Zdzicha nie choruj :ok:

Pozytywka, zróbcie jakąś fotkę pingwinka, wrzucę do mojego wątku :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 26, 2011 15:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

wetka twierdzi, że to alergia na karmę
a ja twierdzę, że na sierść kota :twisted:
faktem jest, że po sterydzie troszeczkę mniej się drapie, ale równie intensywnie, co przedtem - aż kłaczki lecą :(
i niestety zaczęła też drapać buzię między oczami i uszami - i teraz ma podrażnioną skórę pod sierścią
Do dwunastu godzin świąd ma ustąpić
oglądnęła bardzo dokładnie te ranki i mówi, że one są zagojone tylko osocze się sączy, przez to drapanie
Proponowała, żeby karmić tylko suchym, ale powiedziałam, że nie będę kota dręczyć, bo Mała kocha mięsko
Więc zostajemy przy TOTW, ale z mięsa tylko wołowinka ma być i bez żadnych barfowych suplementów
Eeee, rozczarowana trochę byłam, bo diagnoza "alergia" to żadna diagnoza dla mnie
Zobaczymy za tydzień
Wetka powiedziała jeszcze, że to wszystko z dobrobytu i że jakby pod śmietnikiem została, to by żadnej alergii nie miała :roll:
Nasza Zdzisia Śmietniczanka.
Tzn. wetka nie proponowała, żeby ją z powrotem na ulicę wystawić w celu wyleczenia świądu, tylko zauważyła, że czasem tak się właśnie dzieje kotom, które ze złych warunków lądują w warunkach pewnego wychuchania
A Patmol, a jakie ona chrupki u Ciebie jadła? Bo nie umiałam powiedzieć

Co do pingwinka, to chudy jak nieboskie stworzenie i brudny, ale miziak nad miziaki
Zdjęcie najwcześniej za tydzień mogę zrobić, jak do lecznicy podjadę.
Kolejny słodziak w mieście.

pozytywka

Post » Sob mar 26, 2011 16:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Alergia? Nasz rodzinny owczarek (niestety głupia byłam te 8 lat temu, biedne zwierzę jest z pseudohodowli) też ma podobno alergię pokarmową, od kilku lat jest na Encortonie - wszelkie próby odstawienia kończyły się potwornymi nawrotami :(
Co to jest ten TOTW? Tyle o tym słyszę?

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob mar 26, 2011 16:27 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

pozytywka pisze:A Patmol, a jakie ona chrupki u Ciebie jadła? Bo nie umiałam powiedzieć
przede wszystkim te http://www.telekarma.pl/p44/nutra.nugge ... .75.kg.htm
TOTW tylko czasami
ale ona się drapała tylko po szyi, dokładnie tam gdzie była pogryziona

teraz drapie się więcej?
czy ta wetka uważa, że to na szyi, to tez alergia, czy, że to jest od pogryzienia?

Patmol

Post » Sob mar 26, 2011 16:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Pasibrzucho - TOTW to Taste of the Wild - karma bezzbożowa

Patmol - ja sie upierałam, że to od pogryzienia i TŻ tez się włączył, tłumaczylismy że ona drapie tylko tam, gdzie była pogryziona, ale ona powiedziała, że to jest własnie tak, że ta skóra była naruszona i jest nadwrażliwa i że skoro przeszło po tamtych zastrzykach, a to był steryd (oprócz betamoxu), to wskazuje na alergię
Dała jej steryd i kazała obserwować i nie dawać kurczaka, bo może uczulać i tylko wołowinkę, no to akurat dla małej fajne :)
Mamy wrócic za tydzień, mówiła że możemy sami podejśc, ale ja zabiorę Caillou, niech to jeszcze raz oglądnie.
Bardzo dokładnie pooglądała te ranki, ale niech ogladnie jeszcze raz :D

No drapała się koszmarnie, dlatego nie czekałam juz na działanie hydrocortisonu, tylko pojechałam się skonsultować z ta wetką, ktorą uważam za lepiej znającą się na kotach.

pozytywka

Post » Sob mar 26, 2011 17:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Może akurat ma rację. 8)
chociaż ja nie przepadam za sterydami :wink:

Patmol

Post » Sob mar 26, 2011 17:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

ja nienawidzę sterydów i podejrzeń o alergię :evil:
I bujam się z tym od lat, bo ciagle mi dzieci diagnozują (na oko) jako alergiczne, potem badania nie potwierdzają, a oni mówią, że to tak właśnie jest
Dlatego hasło "alergia" po prostu mnie wpienia
Może też tak być że jest to zbyt delikatna skóra, która reaguje alergicznie na wszystko, a ponieważ nie idzie tego zasłonić, ani okleić łapki, która pazurami drapie, no to się podrażnia

popatrzymy i się okaże
po tym sterydzie widać powoli poprawę, nie drapie tak często i nie to pod brodą
mam jeszcze liście aloesu do wykorzystania - mam wydrapać galaretkę ze środka i posmarować ranki - podobno szybciej się goją

pozytywka

Post » Sob mar 26, 2011 17:27 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

a jakie są objawy alergii u Twoich dzieci?

Młoda brała jakiś czas wziewne (tez sterydy :evil: ) bo stwierdzono, że ma astmę o podłożu alergicznym
niewyleczalną :twisted:

Patmol

Post » Sob mar 26, 2011 17:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Właśnie tak
Całe dzieciństwo Oli to różne wziewne leki, potem z Antkiem to samo, bo niezidentyfikowany kaszel
Testy nic nie wykazują, albo wykazują śladowe uczulenie na jakieś bzdurne rzeczy, z którymi dzieci się nie stykają
Ponieważ Ola chorowała praktycznie bez przestanku od końca sierpnia, a potem zaczęły się powazne kłopoty z oddychaniem - dostała wziewne sterydy i leki przeciwastmatyczne, bo objawy były na 100% astmy. Potem doszły jakies kłlopoty z sercem, jesteśmy w trakcie diagnozowania.
Problem w tym, że kazdy konował, który słyszy o kocie w domu, od razu składa wszystkie kłopoty na karb alergii na sierść. Tylko, że tym razem testy wykazały alergię na bylicę (która nie pyli w listopadzie - wtedy robiliśmy testy) oraz na pierze, którego nie mamy w domu nawet w śladowych ilościach
I tak łazimy po lekarzach, a internista nam zapisuje wziewny - seretide disc.
To trochę pomaga, ale nie likwiduje całkowicie ataków duszności.
No więc na przemian się martwię, albo wściekam i nie lubię słowa "alergia", bo ono jest jednym wielkim, pojemnym worem. Ciekawe, że alergia miałby jej się rozwinąć po czterech miesiącach chorowania, kataru, kaszlu i złego samopoczucia i wpadania z infekcji w infekcję.
I jakoś nie idą w tym kierunku, tylko uspokojonym tonem stwierdzają - alergia i zapisuja sterydy :evil:

przed nami jeszcze dwie konsultacje, ale zakładam , że i tak wszystko samo minie po maturze :twisted:

pozytywka

[poprzednia][następna]