Moje kochane futra

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 22, 2012 10:49 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

EdytaB_a pisze:Z oczami Kredki jest OK na szczęście. Nie ma wydzieliny z ropy , nie łzawi, nie kicha.
Za to Franczesito mnie martwi, do weta musze, bo apetyt coś kiepski i zwymiotowal wczoraj w dzień i dziś w nocy :(

Nooooo :ok: Kredka git dziewczyna,

a Franio widzę, tak jak Figa, też takie objawy ma :|
Tyle, że u nas usg nieciekawe i inne takie, ech.

Za Frania kciukasy trzymamy i moc ciepełka wysyłamy :kotek:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Czw mar 29, 2012 16:24 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

U nas postępy :) Kredce wyraźnie nudzi się na schodzch coraz częściej złazi na dół, i chowa sie za toaletą.
Jak wyczuje, że nie ma psa w domu (czasem specjalnie zamykam Doli w jednym z pokoi) ta wychodzi i łazi po mieszkaniu, dziś pierwszy raz bawiła sie piłką na środku pokoju, i spała na oparciu fotela niedaleko moich kotów (z Tośką się chyba zaprzyjaźnią, bo nie ma awantur, podchodzą tylko do siebie zachowując pewien dystans). No a wczoraj przyszła do mnie jak kusiłam ją szynką :) smakował jej bo zaczęła miałczeć o każdą kolejną porcję i włączyła mruczenie (debiut).
W tych jej spacerach ja muszę siedzieć sztywno, jak tylko się ruszę zwiewa.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw mar 29, 2012 16:43 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

to spanie na fotelu i zabawa na środku pokoju to ogromne postępy! 8O powodzenia i trzymam kciuki za dalsze! :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw mar 29, 2012 17:02 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

jeszcze będzie się łasić na kolanach :) :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt mar 30, 2012 8:21 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

Kredka jest coraz odważniejsza.
Zastanawiam sie co oznacza jej miałczenie. Dziś np. łaziłam po kuchni ta przyszła stanęła przy szafce patrzyła na mnie mi miałaczała, innym razem jak siedziała za fotelem też było kilka miałków po czym wychodzi bardziej na pokój. Jak idę do niej zmiską to też popatrzy na mnie i kilka miałków. Nie sa to agresywne tylko takie jakieś płacząco sie żalące (tak mi się wydaje przynajmniej) . No i jeszcze dziś rano podeszła do Franka wykonała obowiązkowe 3 miałki i pocałowali się noskami. Moj kochany Franio pięknie przyjął koleżankę :1luvu: .
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Pt mar 30, 2012 9:51 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

Zuch dziewczynka :ok:

Pozdrawiamy! :kotek:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 30, 2012 10:00 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

A ja myślę, że Dziewczyna jest po prostu gadatliwa i powoli zaczyna próbować z kim i ile można w tym domu pogadać. Nasz Erwin, mendzior pierwszej wody, jak zacznie to brzmi jakby był głodzonym, najnieszczęśliwszym kotem pod słońcem.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt mar 30, 2012 10:56 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

Nooo, widzę pięknie się u Was dzieje :D
Oby tak dalej :ok:
Franio :1luvu: git chłopak :!:

U nas też są same gaduły: Klakiś gada (woła) jak zostanie sam albo gdy upoluje swoją mychę (dodam, że jest ślepaczkiem) albo jeszcze jak mu się coś przyśni he he,
Figa gada bo gada i potrafi rozmawiać :wink: , a Fredek żałośnie miaukoli jak szuka Olguśki, jak chce na dwór albo nie wiadomo co... Z kolei, skubaniec, jak chce coś w kuchni wydębić, to mi ścierkę z wieszaka ściąga do parteru i się na niej rozkłada, wgapiając się we mnie :ryk:
Generalnie, jak któryś z kiciów wyda miauk i zlatują się pozostałe, to ja też lecę zobaczyć o co chodzi :wink:
Idzie przywyknąć do tego, że każde miaukoli na swój sposób :kotek:
Ostatnio edytowano Pt mar 30, 2012 12:23 przez Bagienka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pt mar 30, 2012 11:07 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

Ok czyli wychodzi na to, że to kolejny etap oswajania sie kici z nami i otoczeniem :)
Bo już lekko si martwiłam.
Moje pozostałe koty też czasem gadają jak najęte.

EdytaB_a

Post » Pt mar 30, 2012 12:20 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

Mój Filemon wyjcuje całe ranki :mrgreen: tak od 4-tej :roll: Belka leci,zagląda mu w sam pysio bo też myśli że go dręczą albo co a on tak gada,gada aż się rozwyje na całego i może tak wyć,gadać, płakać z 15 minut bez przerwy....chyba z tego powodu go oddam albo wyrzucę .. niech wraca tam skąd przyszedł :mrgreen: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt mar 30, 2012 23:27 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

Witaj! Udało mi się wreszcie przespacerować się po Twoim wątku. Piękne masz zwierzęta. Strasznie mi przykro z powodu Laluni [*]. Życzę powodzenia w oswajaniu Kredki. :) Jest uroczą koteczką. Tosia również. Fajne mają imiona wszystkie Twoje futrzaki. :D
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon kwi 02, 2012 12:05 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

U nas oswajania ciąg dalszy :)
Kredka łazi po mieszkaniu, czasem strzela baranki z Frankiem (bardzo do niego lgnie), gania sie z Tośką, czasem mam wrażenie, że Tośka zwyczajnie ją przegania ale nie ma przy tym sykówi prychań, Kredka ucieka ale postawy obu pannic wskazyją raczej na próby zabawy.
Dziś pierwszy raz jadła w kuchni (co prawda pod stolem ) ale to i tak lepiej niż w łazience. Na schody wchodzi sporadycznia, po to chyba żeby spokojnie się wyspać.

Boi się jeszcze i nas i psinki choć nie zwiewa już na każdy nasz ruch to jednak dystans musi być spory.

Może z racji jej wychodzenia uda mi się strzelić kilka fotek.

EdytaB_a

Post » Pon kwi 02, 2012 13:04 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

oby tak dalej bo czytam że z każdą chwilą lepiej :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon kwi 02, 2012 13:39 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

smarti pisze:oby tak dalej bo czytam że z każdą chwilą lepiej :ok: :ok: :ok:

dobrze, że chociaż Ty nas odwiedzasz :)
mam wrażenie, że pisze tylko do siebie :?

EdytaB_a

Post » Pon kwi 02, 2012 13:45 Re: Moje kochane futra - oswajamy Kredkę

Jak to? 8O Ja zaglądam. Zachwycam sie postępami Kici. Ale niewiele "gadam"- kończę miesiąc w pracy :(

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

[poprzednia][następna]