***BOKIRA [*]*** Gabi - znowu radość :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 23, 2010 13:23 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi chora :((

MaryLux pisze:Dobrze, że nie FIV i nie PP, ale źle, że nie wiadomo, co jest. Robiłaś test na FeLV? (tfu, tfu, na psa urok, spluwam trzy razy przez lewe ramię)

Test na FeLV był robiony przy pobraniu krwi przed operacją. Jest ujemny.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 23, 2010 13:28 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi chora :((

vega013 pisze:
MaryLux pisze:Dobrze, że nie FIV i nie PP, ale źle, że nie wiadomo, co jest. Robiłaś test na FeLV? (tfu, tfu, na psa urok, spluwam trzy razy przez lewe ramię)

Test na FeLV był robiony przy pobraniu krwi przed operacją. Jest ujemny.

Ufff, nie doczytałam :oops: :oops: :oops:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob paź 23, 2010 13:29 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi chora :((

Gabisiu, co z Tobą kochanie?? :roll: Trzymamy mocno kciuki!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob paź 23, 2010 14:50 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-wysoka temperatura i brak objawów :(

Kciuki mocne :ok:

Kurde... czy to maleństwo nie dość już wycierpiało...?
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Sob paź 23, 2010 15:01 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-wysoka temperatura i brak objawów :(

Ojej :(
Gabuniu co się dzieje maleńka :?:
Do tej pory cichutko ,w tajemnicy podczytywałam o małej Gabuni ale teraz ze zmartwienia się ujawniam.
Gabuniu malutka zdrówka :ok: :ok: :ok:
Może to po szczepieniu?
Wszelakie choróbska precz od koteńki :evil:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob paź 23, 2010 15:23 Re: ***BOKIRA [*]*** Kocia corrida :(((

vega013 pisze:Gabi wczoraj wieczorem nie chciała jeść. W nocy spała na poduszkach przy kaloryferze. Dziś jest słabiutka, nie je. Leży tam, gdzie się ją położy i ma smutne oczęta. O 13:00 idziemy do wetki. Poszłabym wcześniej, ale wetka akurat operuje, potem będzie miała pacjentów. Nie chcę stresować malutkiej czekaniem w poczekalni. Boimy się oboje o nią. Przecież Gabi musi nam wyrosnąć na dużego kota i musi cieszyć się życiem.

Może to po odrobaczeniu?

Haniu, Zawieszka gdy miała około 7 miesięcy, też miała podobne objawy.
Wysoka temperatura, brak apetytu, ogromne osłabienie, osłuchowo żadnych zmian, testy ujemne. Po dwóch dniach okazalo się, że to silna infekcja górnych dróg oddechowych (do tej pory nie wiem czy to była wirusówka czy przeziębienie). Mała była bardzo cienka, leczenie było analogiczne do tego, które zastosowano u Gabi. Mam nadzieję, że i u Ciebie będzie podobnie.
:ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob paź 23, 2010 16:40 Re: ***BOKIRA [*]*** Kocia corrida :(((

casica pisze:
vega013 pisze:Gabi wczoraj wieczorem nie chciała jeść. W nocy spała na poduszkach przy kaloryferze. Dziś jest słabiutka, nie je. Leży tam, gdzie się ją położy i ma smutne oczęta. O 13:00 idziemy do wetki. Poszłabym wcześniej, ale wetka akurat operuje, potem będzie miała pacjentów. Nie chcę stresować malutkiej czekaniem w poczekalni. Boimy się oboje o nią. Przecież Gabi musi nam wyrosnąć na dużego kota i musi cieszyć się życiem.

Może to po odrobaczeniu?

Haniu, Zawieszka gdy miała około 7 miesięcy, też miała podobne objawy.
Wysoka temperatura, brak apetytu, ogromne osłabienie, osłuchowo żadnych zmian, testy ujemne. Po dwóch dniach okazalo się, że to silna infekcja górnych dróg oddechowych (do tej pory nie wiem czy to była wirusówka czy przeziębienie). Mała była bardzo cienka, leczenie było analogiczne do tego, które zastosowano u Gabi. Mam nadzieję, że i u Ciebie będzie podobnie.
:ok:

Chciałabym, bardzo bym chciała...

Ale jest gorzej niż można by się spodziewać. Do lecznicy przyszły wyniki badania krwi. Jeszcze ich nie widziałam, rozmawiałam jedynie z wetką przez telefon. Te wyniki są bardzo dziwne... Wskazują na choroby wykluczone przez testy - panleukopenię lub białaczkę... I tak będę dziś w lecznicy, to przyniosę i wklepię.

Gabi zjadła odrobinę Convalescence'a - objętościowo ok. 1 łyżeczki do herbaty.

Zwymiotowałam cały obiad z nerwów.

vega013

Post » Sob paź 23, 2010 16:43 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-wysoka temperatura i brak objawów :(

Haniu, bądź dobrej myśli...Musi być dobrze.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob paź 23, 2010 16:47 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-wysoka temperatura i brak objawów :(

kotka doroty pisze:Ojej :(
Gabuniu co się dzieje maleńka :?:
Do tej pory cichutko ,w tajemnicy podczytywałam o małej Gabuni ale teraz ze zmartwienia się ujawniam.
Gabuniu malutka zdrówka :ok: :ok: :ok:
Może to po szczepieniu?
Wszelakie choróbska precz od koteńki :evil:

Witaj kotko doroty :lol: Cieszę się, że jesteś z nami :lol:

vega013

Post » Sob paź 23, 2010 16:49 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-wysoka temperatura i brak objawów :(

I my przycupniemy i kciuki za Gabi potrzymamy :ok:
Zdrówka Mała :)

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Sob paź 23, 2010 16:51 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-wysoka temperatura i brak objawów :(

kalair pisze:Haniu, bądź dobrej myśli...Musi być dobrze.

Pewnie, że musi!!! Na razie Gabi będzie leczona objawowo.

Nie może tak być, żeby kotunia miała swój dom i szansę na normalne kocie życie i żeby akurat teraz coś się stało. Przecież Gabi dopiero wychodzi na prostą.

Czy jest jakiś sposób, żeby zwiększyć liczbę leukocytów? Gdyby potrzebowała transfuzji, to Pancunio ma rewelacyjną morfologię krwi. Ale ta czerwona frakcja jest w porządku...

vega013

Post » Sob paź 23, 2010 16:52 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-wysoka temperatura i brak objawów :(

KAsia Amy pisze:I my przycupniemy i kciuki za Gabi potrzymamy :ok:

Witaj KAsia Amy :lol: Miło, że trzymasz kciuki za Gabi. :lol:

vega013

Post » Sob paź 23, 2010 16:55 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-wysoka temperatura i brak objawów :(

vega013 pisze:
KAsia Amy pisze:I my przycupniemy i kciuki za Gabi potrzymamy :ok:

Witaj KAsia Amy :lol: Miło, że trzymasz kciuki za Gabi. :lol:

Dużo zdrówka dla niej :)
Musi być dobrze :)

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Sob paź 23, 2010 16:55 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-gorzej niż myślałam...

trzymam kciuki za mała :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob paź 23, 2010 17:07 Re: ***BOKIRA [*]*** Gabi-gorzej niż myślałam...

Trzymamy kciuki. Czy była rozpatrywana możliwość hemobartonellozy? http://therios.strefa.pl/porady/hemobart_felis.html
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]