Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 07, 2024 23:21 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

Mietek siedzi z mina "no i kurna sie wydalo... niech to szlag".
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Sob gru 07, 2024 23:34 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

No takich atrakcji to się dziś nie spodziewałam!! Silver - Mietek, już na sto procent domowy, przychodził na wyżerkę, spał w piwnicy, pojawiał się i znikał tajemniczo, a tu proszę, wszystko się wydało. Na nic cała konspiracja i znikanie za murkiem :kotek:
Dobrze że jeszcze do domu Ci się nie wprosił :D
Ale to dobre wieści, bardzo dobre :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie gru 08, 2024 11:30 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

Atrakcji ciąg dalszy.
Właśnie dzieci moje przysłały zdjęcie:
Obrazek
Od wczoraj mają kota :strach:
To Dafne, czyli Dafi. Ma 10 tygodni, malutka, ze stodoły na wsi, mama już się nie interesowała i nie karmiła. Przywieźli w kontenerku, w domu postawili, otworzyli, przybiegł pies, obwąchał, oblizał i pokochał. Mała pozwiedzała mieszkanie, wszędzie ma legowiska, pudełeczka, itd, ale woli obok kogokolwiek. Sama je, załatwia się do kuwetki, a nawet dwóch, pierwszą noc przespała w łóżku między Synową a bardzo stareńkim psem, który od niej nie odchodzi, jest przeszczęśliwy. Dzieci moje nie przyjmują żadnych rad, wszyscy się cieszą, a Dafi jedzie na przegląd i szczepienia do weta prawdopodobnie w poniedziałek. Jadę poznać Dafi we wtorek.
Ostatnio edytowano Nie gru 08, 2024 11:34 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie gru 08, 2024 11:33 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

I taki mały kot pojedynczy? :(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie gru 08, 2024 11:37 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

czitka pisze:Atrakcji ciąg dalszy.
Obrazek
To Dafne, czyli Dafi. Ma 10 tygodni, malutka, ze stodoły na wsi, mama już się nie interesowała i nie karmiła. Przywieźli w kontenerku, w domu postawili, otworzyli, przybiegł pies, obwąchał, oblizał i pokochał. Mała pozwiedzała mieszkanie, wszędzie ma legowiska, pudełeczka, itd, ale woli obok kogokolwiek. Sama je, załatwia się do kuwetki, a nawet dwóch, pierwszą noc przespała w łóżku między Synową a bardzo stareńkim psem, który od niej nie odchodzi, jest przeszczęśliwy. Dzieci moje nie przyjmują żadnych rad, wszyscy się cieszą, a Dafi jedzie na przegląd i szczepienia do weta prawdopodobnie w poniedziałek. Jadę poznać Dafi we wtorek.

Przecudnej urody jest Dafi :ok: :ok: :1luvu: :201461 :201461 :1luvu:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Nie gru 08, 2024 11:39 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

zuza pisze:I taki mały kot pojedynczy? :(

Ja się nie wtrącam. Nie wszyscy chcą mieć kilka kotów, z różnych powodów. Jest sześć rąk do głaskania i pies. Zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Obrazek

czitka

Post » Nie gru 08, 2024 11:50 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

Jaka śliczna!! Przez chwilę myślałam że to u Ciebie mały kotek... 8)
I super że pies ją lubi, jej jest też raźniej z innym zwierzakiem, a pies się cieszy że takie coś się pojawiło. :)
Niech się zdrowo chowa mała Dafi, ciekawa jestem Twoich wrażeń we wtorek.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie gru 08, 2024 12:38 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

Śliczne maleństwo.
Ciekawe, czy pies będzie taki szczęśliwy, jak Dafi zacznie szaleć i będzie chciała robić to razem z nim ;)
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie gru 08, 2024 17:55 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

Jeden kot powoduje kolejne - Hemigway. Albo Chandler. W kazdym razie ktorys z nich.
Obrazek

Lifter

Post » Nie gru 08, 2024 17:56 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

czitka pisze:Atrakcji ciąg dalszy.
Obrazek

Śliczna kicia.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Nie gru 08, 2024 18:35 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

Chyba śliczna :P . Nie mogę się doprosić zdjęć, wszyscy bardzo zajęci :strach: .
Podobno bardzo grzeczna, nikogo się nie boi, pcha na ręce, załatwia pięknie do kuwetek.
A Truś, czyli pies, chodzi za nią cały czas. Jak Dafi śpi to on też, ale z jednym okiem otwartym.
Tylko mała się ruszy- już gotowy do opieki i zajmowania się nią, stary dobry Truś.
Obrazek
Za nimi dopiero pierwsza wspólna noc, podobno spała do szóstej rano.
Usiłuję obejrzeć ze wszystkich stron, ale mało zdjęć na razie.
No krówka po prostu :1luvu: .
Obrazek

czitka

Post » Nie gru 08, 2024 18:41 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

czitka pisze:

Ja się nie wtrącam. Nie wszyscy chcą mieć kilka kotów, z różnych powodów. Jest sześć rąk do głaskania i pies. Zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję, że wszystko dobrze.

Jasne. Dobrze że pies jest też :)

zuza

Post » Nie gru 08, 2024 18:44 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

Lifter pisze:

Jeden kot powoduje kolejne - Hemigway. Albo Chandler. W kazdym razie ktorys z nich.

Nie przejdzie, to raczej tylko na miau działa :ryk:
Obrazek

czitka

Post » Nie gru 08, 2024 18:45 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

Pozyjemy, zobaczymy :)
Ja tez nie planowalem wiecej kotow niz jeden.
Obrazek

Lifter

Post » Nie gru 08, 2024 18:48 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I Mietek niespodzianka..

Na pewno śliczna :)

Mnóstwo szczęścia im razem :)

zuza

[poprzednia][następna]