Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 29, 2015 8:22 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Fajne :D Bierz zapas jedzonka do pracy :lol: Doberek :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto wrz 29, 2015 10:31 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Altus hmm znam Katowice ale tam jest tyle tych budynków ze aż teraz nie wiem który to :p
W sumie to zazdroszczę Ci nocnych zmian w biurowcu na ostatnim piętrze :) kocham miasto i wysokie budynki, widok na nocne miasto oświetlone tysiącem świateł - jeszcze jak dookoła nowoczesny dizajn i praca kreatywna to ma to swój niepowtarzalny urok!
Zdjęcie :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto wrz 29, 2015 11:10 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Piekne zdjecie :)

Altus ... az mi sie stare czasy przypomnialy :)

Ty chyba masz blisko z Altusa do domu nie? Jak chlopaki?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto wrz 29, 2015 11:14 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ależ ładna panorama miasta! Też widziałam Katowice z góry, z hotelu Qubus, jak byłam na koncercie Slasha, ale wtedy była taka pogoda, że nic nie było widać. Ledwo co Spodek :?
Rozkojarzałby mnie taki widok :mrgreen: Zamiast pracować bym zdjęcia robiła :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto wrz 29, 2015 13:06 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Aia pisze:Ależ ładna panorama miasta! Też widziałam Katowice z góry, z hotelu Qubus, jak byłam na koncercie Slasha, ale wtedy była taka pogoda, że nic nie było widać. Ledwo co Spodek :?

Aia, no wlasnie ja pracuje w tym budynku, ktorym jest Qubus :)

Klaudia, Altus to ten najwyzszy w samym centrum. Obok Spodka :)

PixieDixie pisze:Piekne zdjecie :)

Ty chyba masz blisko z Altusa do domu nie? Jak chlopaki?

Tak, niecale 10 minut na nozkach :)

Dzisiaj bylam u neurologa. Zabralam tez wynik iz badna. Z krwi wszystko ok, opowiedzialam o bolach glowy. Zbadla mnie dosc dokladnie (wiecie, palec do noca, palec do nieba, palec do palca, palec na palec blebleble :D). Mam obowiazkowo codziennie cwiczyc kregoslup, i 2 razy w tyg chodzic na basen i plywac 45 min na plecach. Wszystko przez siedzacy tryb pracy i mega garbienie sie, czego nie umiem sie wyzbyc. Ale bede probowac. Co do bolow glowy w nocy, to dostalam jakis dziwny lek (flinarizinum) i mam brac jedna tabletke na noc. Problem jest w tym, ze chyba sie na nego nie skusze bo glowne skutki uboczne to tycie i depresja. Troche sobeie nie wyobrazam tego, zeby na jesien miec zdwojona szanse na depresje plus jeszcze przytyc, a po tym jak schudlam 10 kg kiedys tam, mam obsesje na punkcie wagi i licze wszystko co jem. Doluje sie po kazdej rzeczy, ktora mi smakuje i na ktora mam ochote, ale nie jest mega dietetyczna... Wiec nie wiem, musze to przemyslec. No i mam isc na tomografie guowy. Tomografia jest w moim pakiecie medycznym, ale tylko bez kontrastu. Za kontrast bede musiala doplacic i wydaje mi sie, ze nie malo :/

Chłopaki dzisiaj dostały pake z zooplus. Zamowiłam animonde te von cos tam. Smak koktajl miesny. 63% miecha a te matoly nawet nie podziekowaly :D Zamowilam tez pakiet probny z cosmy
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Wto wrz 29, 2015 13:09 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

O na garbienie tez by mi sie przydalo... ja leki tez odradzam chyba...

No ta animonde wlasnie moi jedza. NItka kreci nosem ale coco i pixie jedza.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto wrz 29, 2015 13:11 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Wlasnie wiem, ze Twoje jedza. Pamietam, ze kiedys o tej karmie pisalas dlatego kupilam. Nic to, przyzwyczaja sie paszczaki.
No ja chyba sie nie zdecyduje na ten lek.
Jutro ide do fryzjera na 9:30, ale chce tez isc na basen. I nie wiem, basen po fryzjerze? Chyba kiepski pomysl.Ale z drugiej strony jutro mam jedyny dzien wolny :D
Obrazek

jou

Post » Wto wrz 29, 2015 13:20 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Kira, absolutnie nie sugeruj się skutkami ubocznymi! Na ulotkach we wszystkich lekach muszą być napisane nawet najdurniejsze przypadki (chociażby, że wyrosną Ci włosy w uszach, bo jednej osobie na milion tak się stało).
Na jakim łóżku sypiasz? Głupie pytanie, ale ja dopóki mieszkałam u Babci i miałam starą wersalkę, to cierpiałam na potworne bóle kręgosłupa. Dochodziło do tego, że wracając z uczelni musiałam, co chwilę siadać, bo miałam wrażenie, że kręgosłup mi strzeli. Nie raz prawie płakałam na przystanku... Przeprowadziłam sie tu, kupiłam porządny materac. Problem zniknął. Ćwiczyć też ćwiczę.

Najpierw chyba basen później fryzjer. Tak by podpowiadał rozsądek :mrgreen:

Dawno nie było zdjęcia Kota Nixona... Wymyślił ostatnio coś ciekawego, nasz koleżka?
Batmankowy nowy, biały uśmiech też mogłabyś pokazać :mrgreen: Radzi sobie chłopina z energią młodszego kolegi?

Aia

Post » Wto wrz 29, 2015 13:34 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Spimy na kanapie z Ikei, w miare wygodna. Zreszta ja spie na mega plaskiej poduszce, a to podobno dobre dla plecow.
No niby nie powinnam sie sugerowac skutkami ubocnzymi, ale jak sobie wpiszesz nazwe tego leku w internety, to od razu milion podpowiedzi typu "prztylam 5 kg", "przytylam 4 kg" itd :(
A Batman chyba jakos sobie z Nixone mi jego temperamentem radzi, ale przewaznie jest to ucieszka i warkanie. Ale potem nie chowa sie nigdzie, nie przychodzi do nas zebysmy go obronili, tylko czeka az znowu Nixonski go bedzie gonil O.o Dziwne kocury.
W ogole mam w planach za rok sprobowac isc na kurs z zoopsychologii. Bylabym zwierzakowym terapeutom. Koty przychodzilby polezec u mnie na kolanach i poopowiadac, co tam u nich slychac :D Musze tylko uzbierac troche pieniazkow na to, bo to bardzo drogi gips jest.
Zaraz poszukam jakichs zdjec kotelow na telefonie, moze juz cos mam :D
Obrazek

jou

Post » Wto wrz 29, 2015 13:43 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

jou pisze:W ogole mam w planach za rok sprobowac isc na kurs z zoopsychologii. Bylabym zwierzakowym terapeutom. Koty przychodzilby polezec u mnie na kolanach i poopowiadac, co tam u nich slychac :D Musze tylko uzbierac troche pieniazkow na to, bo to bardzo drogi gips jest.

Super pomysł! Ja też bym sie w tym mogła odnaleźć. W ogóle to chciałam studiować biologię, genetykę, robić kurs z dietetyki, takie kierunki mnie kręcą :) Tak się złożyło, że daleko spokrewnioną, od tych wymarzonych, psychologię liznęłam :lol: Ale powiem, że tą ludzką, też można w kilku przypadkach odnieść do zwierząt. Podstawy chyba ma podobne. Bardzo rozwojowy temat i otwierający oczy na takie podstawowe sprawy, o których nawet by się nie pomyślało, że mogą kierować zachowaniami.

Zabawy chłopaków są czasem dziwne i niezrozumiałe dla Nas :mrgreen: Ważne, że nikt nie jest zgnębiony i nieszczęśliwy :ok:

Aia

Post » Wto wrz 29, 2015 13:45 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Kiro zrób z jedzeniem tak jak ja - jak nie smakuje chłopakom animonda to je oszukaj - kup jakąś karmę taką którą lubią np feliks i mieszaj im pół na pół - ja tak oszukuję ostatnio, bo chcę aby moje koty jadły lepsze mokre niż własnie feliks ale np Marysia nie chce samej animondy ani żadnej lepszej karmy :/ ale taką oszukaną to już je ;p Tak samo Tosi mieszam, bo jej się nudzi animonda i tylko 3 smaki dla kociąt to dokładam małej też jakąś tańszą karmę i już ta animonda inaczej smakuje i jest zjadana cała porcja ;)

klaudiafj

Post » Wto wrz 29, 2015 13:57 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Dobry pomysl Klaudia, tak zorbie. Gluptaki to by najchetniej fast foody kocie jadly :D
Aia, a co studiowałas? Albo gdzie liznelas psychologie?
Obrazek

jou

Post » Wto wrz 29, 2015 14:04 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Studiowałam właśnie psychologię. Nie był to mój wymarzony kierunek, w zasadzie to takie trochę "mniejsze zło", bo uznałam, że może mnie zainteresuje z czasem, a nawet da nowy pogląd na nowe sprawy, rozwinie. Pomimo, że dzieci nie trawię, bardzo lubiłam Psychologię rozwojową - niesamowite czego można się dowiedzieć. Każda matka, każdy ojciec powinien zaliczyć taki przedmiot, zanim zdecyduje się na potomka! Poza tym Neuropsychologia - fantastyczne połączenie procesów chemicznych, biologicznych z zachowaniem. Miałam Etologię, czyli trochę to, na co Ty chcesz iść - zachowania zwierząt, dziedziczone i nabyte. Takie rzeczy, to mój konik.

Wracając do łóżkowych spraw :wink: ja chyba już bym nie umiała spać na czymś innym niż prawdziwy materac. Kanapy, wersalki, narożniki nie są dla mnie. czuję każdą wypukłość, każdy rowek. W zasadzie to mój kręgosłup czuje :?

Aia

Post » Wto wrz 29, 2015 14:26 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Aaa już wiem, który to jest ten Altus - sprawdziłam w google. Ja na niego mówię Hotel Qubus :)

klaudiafj

Post » Wto wrz 29, 2015 14:36 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Mielismy keidys duze lozko z JYSKa, rama byla bardzo efektowna, natomiast sma materac byl do bani.A potem lozko tez sie rozwalilo. Teraz jak bedziemy kupowac lozko to juz takie porzadne. Raczej nei do tego mieszkania...
Ustawilam sobie w pracy krzeslo tak, jak niby wedlug lekarza powinnam miec. Mam ciagle proste plecy, ktore mnie BOLA przez to, ze sa proste. :D
Obrazek

jou

[poprzednia][następna]