Bombka odnaleziona :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2016 15:21 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

ja też nie rozumiem :oops: suche u mnie stoi cały czas.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon mar 14, 2016 15:45 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Tula powinna ważyć niecałe 4 kg, tak najlepiej 3,5. Jest małym, drobnym kotkiem. I niestety nie umie sobie porcjować jedzenia, a jak ma do wyboru michę suchego albo mokre (jakiekolwiek) - to wsuwa suche w opór :roll:
Więc jedyna opcja, żeby to mokre znikało (a na nim ma tylko szansę schudnąć), to ograniczenie suchego niestety...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto mar 15, 2016 14:07 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Oby tylko zdrowa była. Cała reszta to sprawy drugorzędne. A ja osobiście uwielbiam kocie pączuszki :oops:
Obrazek

Femka

Post » Wto mar 15, 2016 19:35 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Ja niby tez, ale u drobnych kotow nadwaga bardzo szybko rzuca sie na zdrowie i samopoczucie. Jak Carmen przybrała na wadze przy Vito (bo żarcie stało), to od razu mniej skoczna sie robi, futerko tez takie se...
No i widziałam kiedyś foty z sekcji kota skrajnie otyłego. Otłuszczone wszystkie narządy, w środku zwały tłuszczu... Nie chce takiego losu dla kota ;)

Szalony Kot

Post » Wto mar 15, 2016 21:12 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Carmen nie była, jest i nie będzie gruuuuuba
ona ma duże futerko i dlatego tak okazale wygląda
nie znacie się na markowych futerkach :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw mar 17, 2016 12:30 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

:mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Post » Wto mar 22, 2016 21:26 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Carmen nam się podziębiła, charcząca i kichająca została zabrana do weta. Pierwszy raz świadomie wybrałam zastrzyki :strach: jest całkiem nieźle (dziś czwarty dzień podawania), chociaż dziś przy wkłuciu szarpnęła mi się tak, że cały lek wylądował na mojej twarzy :roll: powtórzone, drugie wkłucie zostało oprotestowane oburzonym miauko-kwikiem, że niesprawiedliwość, że przecież już raz kułam i co to ma być...

W piątek kontrola, ale jest duuuużo lepiej :ok:

Niestety, została też zważona - 3,8 kg :roll: z pół kilo w dół by się przydało, więc zagryzając zęby zakupiłam nieco lepszego jedzonka - do tej pory były Miamory i ta półka, bezzbożowe - teraz poszłam w trochę lepsze jakościowo i mniejsze puszki :roll:
Żeby ona mięsna była, to bym poszła w mięcho, ale panna żre tylko podroby, ewentualnie mięso ekologiczne - takiego jak my jemy to ona nie rusza. Z ekologa żre :roll: więc cenowo wychodzi podobnie...

Od Tuli same dobre wieści, podobno rusza się dziewczyna coraz chętniej :ok: no i jest kochana oczywiście :mrgreen:
Ewa chciała z nią spróbować wychodzenia na smyczy, ale "tatuś" powiedział, że nie, że tego się kotu nie robi :mrgreen: jest nieporozumienie wychowawcze, jak widać...

A ja w zasadzie gotowa do porodu. Spakowana, wszystko wyprane, poukładane, pachnące.
Carmen też się przygotowuje mentalnie:
Obrazek

Szalony Kot

Post » Śro mar 23, 2016 15:35 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

to się porobiło, przy jej spastyce to marnie :(
do tego akurat teraz, jak Ty .....
no i niech mi ktoś powie, że kłopoty nie chodzą stadami :roll:

jak możesz, pisz jak Wam
Obrazek

Kinnia

Post » Śro mar 23, 2016 19:59 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Jakos powolutku dajemy radę ;) nie dźwigam, jak burżuj taksówka jeżdzę, a TŻ burcząc płaci... 16,80 kurs do lecznicy. 16,80 z powrotem. Ale moje zdrowie bezcenne ;) to płaci.
Przeziębiłam sie tylko i od wczoraj kicham i prycham.
I Baśka tez.
I Tomek.

Za wcześnie okna na noc zaczęłam uchylać - i zbyt odważnie ;)

Szalony Kot

Post » Śro mar 23, 2016 21:17 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Aaaaa chciałam gorąco zaprosić na bazarek cioteczki OKI, od której mamy m.in. taką piękną poduchę:
Obrazek

O poduchę trwa gorąca walka między Carmen a Basią ;) Basia ściąga ją sobie na dywan i turla się po niej w dzień, wieczorami poducha wraca na fotel i jest miejscówką Carmen. Właśnie kotek mi się po niej rozlał, łepek zwisa z drugiej strony :lol: ale ogólnie poducha super :1luvu:

A bazarek z podobnymi różnościami tutaj: viewtopic.php?f=27&t=174013

Szalony Kot

Post » Śro mar 23, 2016 23:25 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Teraz podobno większość stworzeń chodzi z gilem. Ale uważaj na siebie. I dla Carmen kciuki wielkie.

Ciążowo czujesz się dobrze?
Obrazek

Femka

Post » Śro mar 23, 2016 23:49 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

U nas zagilani wszyscy, od kota po ludzia ;) uroki wiosny.

Ciążowo jest super, dziś mieliśmy ostatnie planowe USG - Dorota gotowa, głową w dół ułożona, prawdopodobnie będzie malutka (nie waży jeszcze 3kg), do wagi Baśki nie dobije :ok:
I ma włosy, widać było na USG :ok: dla nas to lekki szok, Baśka była łysa prawie do roczku, po tatusiu ;)

Szalony Kot

Post » Śro mar 23, 2016 23:54 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Żebyś nie musiała od razu warkoczy pleść :lol: Na kiedy masz termin?
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 24, 2016 0:06 Re: Mamysz, Carmen, Eowina. Tula i Vito w nowych domach!

Rocznica Smoleńska :twisted:

Aż w warkocze nie uwierzę, ale odrobina włosków bardzo cieszy. Bo Baśka półroczna to miała takie szczątki:
Obrazek

8 miesięcy i nie było lepiej :roll:
Obrazek

Dopiero koło 10tego cośtam zaczęło się dziać ;)
Obrazek

Szalony Kot

[poprzednia][następna]