Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotrek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 05, 2012 18:20 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Niuniuś bosko wyluzowany :D
Wymiziaj ode mnie Gucia :1luvu:

No i wracaj szybko :( z pracy też :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw sie 09, 2012 15:31 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

kamari pisze:Wymiziaj ode mnie Gucia :1luvu:

Z Guciem problem , w sobotę do weta. :cry:
Na grzbiecie wyroslo mu coś , na kręgoslupie, taki jakby wielki bąbel, myślalam , że cos go ugryzlo, ale to rośnie.Nie boli, bo Gucio , jak zwykle jest bardzo aktywny, goni Misię, rozrabia.
Ale boję się - stal się tak nachalnym miziakiem, że nie można na chwilę usiąść, bo już jest na kolanach i ociera się o twarz. Ma w tej chwili wilczy apetyt, pochlania gigantyczne ilości i jest chudy jak przecinek.
Ma ktoś jakie pomysly?????

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw sie 09, 2012 15:32 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

ja nie mam pomysła, mam za to damską wersje Gucia, chcesz ? :mrgreen:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sie 09, 2012 16:07 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Jejku nie mam pojęcia :( Biedny...Koniecznie do weta :kotek:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw sie 09, 2012 17:20 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Ropień może?
Tylko przy ropniu miałby gorączkę.
Moze coś go ugryzło? Niekoniecznie osa, może jakiś pająk?

Chwyć tego guziołka palcami - pomacaj, czy jest pod skórą i da się palcami objąć, czy przesuwa się razem ze skórą, czy raczej jest nieruchomy, jakby głębiej przyczepiony.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt sie 10, 2012 6:52 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Zauważylam, a wlaściwie wyczulam guziolka w sobotę. W niedzielę już go bylo widać, jest wielkości dużej czereśni. Skóra nie jest zmieniona, sam guziol nie jest twardy i przesuwać ze skórą się nie da.Skóra jest w tym miejscu cieplejsza, ale nie gorąca.
Jest tkliwy, bo gdy macam , Gucio odsuwa się. No i wczoraj po poludniu usilowal to lizać, ale jest w takim miejscu , ze nie bardzo może sięgnąć, tak w polowie między lopatkami a miednicą.
Też myślalam, że to ugryzienie, zwlaszcza, że w sobotę bylo male, w niedzielę już duże. Ale odczyn po ugryzieniu zacząlby juz znikać, a tu nic. Gorączki nie ma , nosek zimny, mokry, uszka chlodne.
A poza tym , jak wrócilam dziś z nocki , to lobuz jeden z wielkiej radości pognal Misię przez cale podwórko, jak dzieciak - lapy sztywne, ogon w chorągiewkę i heja :mrgreen:

Karolek(ona) pisze: mam za to damską wersje Gucia, chcesz ? :mrgreen:

Widzialam , pikna jest , w sam raz dla Toffika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

izka53

Post » Pt sie 10, 2012 17:33 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Nawet nie mam pomysłu, co to Guciowi mogło wyrosnąć :( Może jutro wet coś powie :ok:

Ważne, że chłopaczek zachowuje się radośnie i zdrowo
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Sob sie 11, 2012 19:15 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Iza, co z Guciem?
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Sob sie 11, 2012 19:48 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Iza, miałaś czas iść z kotem do weta? Co to jest? 8O
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob sie 11, 2012 23:54 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Do weta nie doszliśmy. Gucio wczoraj wrócil do domu bez bąbla, a dzis po powrocie z pracy / moim oczywiście :mrgreen: / dal sie dokladnie obejrzeć i obmacać. Na grzbiecie jest maly strupek , futerko wkolo bylo lekko poklejone, ale nie ropą czy krwią - raczej plynem surowiczym , takim , jak w bąblach po oparzeniu 8O
Może faktycznie jakiś pająk czy inny owad :?: 8O 8O 8O Gucio namietnie poluje na bąki , mam pod oknem wlaśnie kwitnącego hibiskusa, w którym jest masa bąków i mlody - siedząc na parapecie zewnątrz - usiluje każdego zlapać.
No i ponieważ żadnych innych objawów nie bylo i nie ma , odpuścilam .
Znów okazalam się histeryczką i hipochondryczką :oops: :oops: :oops:

izka53

Post » Nie sie 12, 2012 5:28 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Oby hipochondria i histeria to były jedyne kłopoty, które Cię dotykają :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 12, 2012 7:24 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Łoj, Iza, ja też panikę wykazuję, w wielu kwestiach bezsensowną :oops: :oops: .
Ale mnie doświadczenie nauczyło, że lepiej sto razy spanikować, niż raz zlekceważyć :( .
Bardzo się cieszę, że z Guteczkiem wszystko w porządku :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie sie 12, 2012 8:08 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

izka53 pisze:Znów okazalam się histeryczką i hipochondryczką :oops:

Nie tylko Ty tak masz , jeśli Cię to pocieszy :wink:

Dobrze jednak że kitek nie musi iść do weta :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie sie 12, 2012 9:32 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

dobry :mrgreen:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro sie 15, 2012 7:48 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Iza jak żyjesz ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]