Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Jek pisze:Menu na 7 osób śniadaniowo, 11 osób obiad. No i jak najbardziej tradycyjne być musi. 4 osoby nie jedza galarety, 2 sa na diecie. 4 dzieci nie tknie pasztetu. To są takie najprostsze ograniczenia z którymi się borykam.
Jek pisze:Jakiej zupy? Mnie do głowy przychodzi tylko żurek - a tego nie jedzą 4 osoby. Jaką jeszcze można zrobić?
casica pisze:Jek, ten co nie je galarety zje pasztet, ten co jest na diecie zje galaretę itd itp. Ten co nie je żurku zje zupę chrzanową - bo robi się obie na tej samej bazie. A może istnieje zupa, którą jedzą wszyscy? Może wszyscy raczą wypić nulion z filiżanek i zagryźć jakąś diablotką z frnacuskiego ciasta?
O nie, u mnie nie ma grymaszeniaNie lubisz? Nie podoba się? Nie jesz. Chcesz jeść i wybrzydzasz? Robisz sam
edit: tak mnie wytresowała babcia, mądra kobieta. I niech zyje tradycyjne wychowanie.
Dzieci nie lubią pasztetu?A kto je pytał o zdanie? Nieeee
Jek pisze:Normalnie to mam w życi jeśli ktos czegoś nie zje. Ale to ostatnie święta w tym składziei dlatego mi zalezy. No i nie mam siły na fochy przy stole. jak się robi zupę chrzanową? Bo reszte to znam.
Jek pisze:Normalnie to mam w życi jeśli ktos czegoś nie zje. Ale to ostatnie święta w tym składziei dlatego mi zalezy. No i nie mam siły na fochy przy stole. jak się robi zupę chrzanową? Bo reszte to znam.
moś pisze:Zazdroszcze tych lutopwych wakacji ale ja , jak wiadomo nawet feriii mam tylko dwa tygodnie a kasa ...nauczycielska
casica pisze:moś pisze:Zazdroszcze tych lutopwych wakacji ale ja , jak wiadomo nawet feriii mam tylko dwa tygodnie a kasa ...nauczycielska
To jest plan, łącznie z terminem. Pewne jest tylko jedno - lato w grę nie wchodzi, bo ja kocham pustynię, a na pustyni jest jak obszył 50 stopni. W cieniu oczywiście, problem w tym, że cienia tam nie ma![]()
No sprawdzam różne opcje, wychodzi mi jedno - MUSZĘ
Jek pisze:Dzięki. zupkę przetestuję bo opis mi zapachniał. Jeszcze tylko ciasta wymyślę - chyba coś z kajmakiem wg przepisu Kamari no i tradycyjnie sernik wiedeński i szarlotka wg przepisu prababci. Oczywiście z lodami, na ciepło.
Użytkownicy przeglądający ten dział: zuza i 1399 gości