Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 28, 2012 10:21 Re: Morelowo-migdałowo..:)

się zamelduje dla porządku..
Witam wsztstkich w tym wątku
Koty, och koty
Niekłopotliwe zupełnie, zwłaszcza że Migdał był , ale jakby go nie było.
Co prawda mam podejrzenia gdzie się chował, ale nie zaglądałam. nie chce mnie widziec to nie, bez łaski.
Sama mam takiego dzikuska więc rozumiem.
Ale za to koty przygotowały dużą niespodziankę dla pańci swojej,
no chyba że ja miałam się na to nadziać .
Ale znając koty to juz wiedziały że morelowa wraca i ....bach,
a masz za to że nas zostawiłaś
Dorta
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Pt gru 28, 2012 11:02 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Cześć Dorotko :D
Możesz sie częściej meldować - miło by było :D
W ogóle czekam na Ciebie...

Morela kontynuuje :?
Migdał normalnie - bawi się, robi normalne kupy :mrgreen: , je... Musiał być przestraszony.. :roll:
Chyba nie jest dobrze jak koty mieszkają z jedną nietowarzyską :mrgreen: osobą - dziczeją :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 28, 2012 11:05 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Ale co się dzieje z Morelką? :(

morelowa pisze:Chyba nie jest dobrze jak koty mieszkają z jedną nietowarzyską :mrgreen: osobą - dziczeją :?

Mam ten sam problem że koty nieprzyzwyczajone do odwwiedzin i zupełnie irracjonalnie się zachowują... :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt gru 28, 2012 12:02 Re: Morelowo-migdałowo..:)

ee tam , to czy koty są towarzyskie czy nie, zalezy od ICH charakteru, a nie naszego
ja wychodze do pracy skoro świt (znaczy koło 10) wracam po 18, 20 albo i północy,
gości nie przyjmuje bo nie mam czasu
A jak ktos przyjdzie , może byc nawet pan odczytujący liczniki, to sie opędzic nie może od rudej maupy (znaczy Rysiaczka kochanego),
bo Rysiaczek nikomu nie odpuści, głaskaj, głaskaj, dobra teraz się poocieram , teraz głaskaj, teraz dawaj ręce to pogryze ... tak troszkę.
Kokiet tez podejdzie do głasków, bo czemu by nie skorzystac, ale on nie jest namolny
A Imbir..... a tego to mało kto widział
Dorta

morelko, chyba dam radę dzisiaj do Ciebie wdepnąć
no chyba że mnie pogna do biblioteki
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Pt gru 28, 2012 17:36 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Migdał w czasie mojej nieobecności zrobił 'nieprawomyślną' kupę :twisted: , znaczy rzadką i rozlazłą,
Poza tym był nieobecny. Mało jadł, nie jadł mokrego..
Morela jadła. Kupę zrobiła na środku pokoju prawie, na białej owczej kołderce :twisted: Na szczęście kupa normalna. Zaczęła sikać wokół kuwety, m.in. na podstawę stojącej lampy.. :(
Dziś kupy obu normalne, ale Morulec nadal sika nie tam gdzie trzeba..

Ja durna, nie wpadłam na to, żeby z linoleum zebrać strzykawką...
Jutro idę szukać żwirku do sików po wetach.. :roll:

A, 2x wsypałam ten kontrolny preparat; wczoraj po raz drugi właśnie, całą saszetkę i nic się nie przebarwiło. Bym się cieszyła.. ale nie wiem czy mogę mieć do niego zaufanie :?
Ostatnio edytowano Pt gru 28, 2012 17:47 przez morelowa, łącznie edytowano 1 raz
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 28, 2012 17:45 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Mam banerek! mam banerek! Rusza się! Śliczny-estetyczny :D :dance: :dance2:
Broszka zrobiła :love:

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 28, 2012 18:47 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Współczuję :( Może coś im zaszkodziło? :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 28, 2012 20:04 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Na sikanie to chyba tylko temperatura mogłaby zaszkodzić. Wprawdzie jeden piec mi nie zadziałał i było zimno jak wróciłam, ale 19st w pokoju i 17 w łazience, to chyba nie jest temeratura przy ktorej koty marzną? Poza tym Migdał malo co jadł, więc nie miało mu co zaszkodzić. Ale od mojego powrotu już jest normalny :mrgreen:

Strzelają. Te wszystkie akcje i nasze prośby - przecież one trafiają do takich jak my. Innym do głowy nie przychodzi, że coś nie tak, i że komuś to szkodzi. Tylko odgórny zakaz. Albo apel jak w Neapolu.
Co ma w głowie człowiek, którego bawi jak coś łupnie?? No, co? Bo to nawet nie są prawdziwe sztuczne ognie, tylko jakiś taki badziew wydający dźwięk.

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 28, 2012 20:06 Re: Morelowo-migdałowo..:)

viewtopic.php?f=21&t=149387
Mieć psa 15 lat i chcieć zabić... Co taki ma w głowie?

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 29, 2012 9:06 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Mam nadzieję, że "atrakcje" poświąteczne szybko miną :ok: :ok: .

A fajerwerki wzięły się z wiary, że hałas i światło odstrasza złe duchy, choć teraz mało kto o tym wie, patrząc na pokaz ogni sztucznych.

Co do psa - gdyby nie Frania i Justin (reagują histerią na psy), wzięłabym go na DT, bo choć jestem sową (więc poranny spacer byłby torturą) i zdrowie nie bardzo, to strasznie mi szkoda takich staruszków :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob gru 29, 2012 9:15 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Morela może mieć idiopatyczne zapalenie pęcherza tzn na tle stresowym.
Myślę że powinnaś w końcu zbadać jej mocz bo problemy sikaniowe trwają już dość długo...

Piesek biedny :(
Szkoda że nasze psy nie tolerują innych na swoim terenie, zresztą i tak warunki u mnie są raczej za trudne dla takiego psa mieszkającego wcześniej w domu...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob gru 29, 2012 9:36 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Tak, zaraz idę szukać żwiru. Wczoraj się nie udało kupić.
Oba skunksy jedzą normalnie. Jak na skunksy :mrgreen:

A jeszcze co do psa - co chwilę pojawia się taki, którego bym natychmiast brała, bardzo tęsknię za psem w domu. Ale na ds bym się nie odważyła. Nie kryję,że kasa ma tu znaczenie. Na dt - nie mam pojęcia jak zareagowałyby koty, szczególnie ten tchórz Migdał, choć chyba u Kotiki widział psa 8O
Poza tym wychodzenie koło mnie z psem... na całym podwórzu nie ma chodniczka, jakby nie kombinować to sie wchodzi prosto z błota na ubłoconą klatkę schodową :twisted: Nikt nie sprząta po swoich psach. A jak przyjechałam ostatnio, to przed wejściem było pełno szkła - wybita, ze sterczącymi odłamkami, szyba w drzwiach. Wczoraj była 'ekipa sprzątająca' - szkło leży :evil:
Jasne jakbym miała psa to bym to ręcznie pozbierała, ale w budynku są dwa duże, stare psy i żadnemu 'opiekunowi' nie przyszło do głowy, żeby to zrobić.
Taki klimat i okoliczności tu panują. :roll: To tak na marginesie , bo w końcu miałam tu psa kilkanaście lat i jak było trzeba to wnosilam ręcami, tyle, że teraz już bym nie dała rady :(

Swoją drogą, ciekawe dlaczego facet jechał z Katowic (?) do Rudy, żeby psa zabić? MOże w Katowicach weci nie chcieli tego zrobić zdrowemu psu, a w Rudzie tacy są?

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 29, 2012 9:39 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Myślę że raczej facet wyjechał żeby porzucić psa daleko od domu.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob gru 29, 2012 10:24 Re: Morelowo-migdałowo..:)

I jak po świętach ? :D

Jaki śliczny banerek. Kto jest tym Maestro znającym się na banerkach ? :mrgreen:

Morelowa, jeśli chodzi o Migdała, to oczywiście żył w przyjaźni z moim psem.
Tylko, że ja czasem myślę, że nie mam psa, tylko jednego kota więcej.
No takiego trochę większego. :wink:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob gru 29, 2012 10:34 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Morela - ja jestem wygodnicka, dlatego raczej w życiu nie zdecyduję się na psa (bo wiem, że nie dam rady wyprowadzać na tyle ile się powinno) - no, chyba że ktoś będzie to za mnie odwalał i będzie duży dom z ogrodem (lub przynajmniej mieszkanie dwupoziomowe). Ten mnie szarpnął ostro i jeszcze kociolubna pitbullka od Coolcaty. Też mi się porzucenie wydaje bardziej prawdopodobne, bo w Katowicach i najbliższej okolicy na pewno jest jakiś wet co to "klient płaci, klient ma".
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]