Cypisek i Rysio II - Klemcia i Kajtuś na DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 7:21 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

Dzielny świnek- pokonał zapalenie. A co z oczkami kocurka?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro kwi 13, 2011 9:09 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

A co z Magikiem ? :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro kwi 13, 2011 9:56 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

olafen pisze:A co z Magikiem ? :)

mniej więcej co drugi dzień mam telefony w jego sprawie :D
mam nadzieję, że niedługo odezwie się ktoś, komu oddamy kotka :ok:
ale kciuki potrzebne jak zawsze :D

sunshine - oczka Cypiska już całkiem dobrze :kotek:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 13, 2011 10:01 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

Ale tak całkiem, całkiem? Z wielkim ufff? :ok:

sunshine

Post » Śro kwi 13, 2011 10:02 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

sunshine pisze:Ale tak całkiem, całkiem? Z wielkim ufff? :ok:

myślę, że tak, przynajmniej na ostatniej kontroli tak powiedziała Ciocia Ania :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro kwi 13, 2011 10:03 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

No to super :ok:
To teraz u Was pełnia zdrowia i szczęścia :ok: I tylko dni do urlopu odliczacie :D

sunshine

Post » Śro kwi 13, 2011 10:23 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

sunshine pisze:No to super :ok:
To teraz u Was pełnia zdrowia i szczęścia :ok: I tylko dni do urlopu odliczacie :D

oj tak!!! :piwa:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro kwi 13, 2011 19:43 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

Magda - Magik to naprawdę czarne cudo! Domek znajdzie się szybko :ok: :ok: :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro kwi 13, 2011 19:44 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

Asia_Siunia pisze:Magda - Magik to naprawdę czarne cudo! Domek znajdzie się szybko :ok: :ok: :ok:

dziś odezwał się naprawdę fajny dom :)
ankieta wypełniona obszernie, tak jak lubię.
No, bardzo mi się podoba :mrgreen:
i chyba z Łodzi :ok:

zobaczymy, czy zaiskrzy jak będą odwiedziny u Magika :kotek:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro kwi 13, 2011 19:45 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw kwi 14, 2011 7:28 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

kciuki Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw kwi 14, 2011 8:26 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

odpisałam Panu Krzysztofowi na ankietę i oto jaką odpowiedź dostałam:

"Witam Panią raz jeszcze, Krzysztof z tej strony.

No cóż. Jeżeli chodzi o ankietę, to została ona wypełniona tak, jak przystało na człowieka, który miał do czynienia ze zwierzętami od dzieciństwa- i fakt ten ceni. Ĺťycie bez zwierząt jest bardzo statyczne. Miałem króliczki miniaturki, jako mały chłopiec, papużki faliste i oczywiście koty i pieski. W jakimkolwiek etapie mojego życia się pojawiały, to etap ten miał swoją barwę, nierozłącznie związaną ze zwierzęciem. Barw tych nie da się otrzymać ot tak, kiedy nie zaznało się blasku oczu budzącego się właśnie kota, lub barwy dźwięku rozbawionej papużki, stukającej w pojemniczek, by dosypać jej trochę ziarna.

Ten kot mnie zaciekawił natychmiast. Chcieliśmy takie właśnie ubarwienie, ten wiek i tą płeć. No i znak, jakim jest jego imię: Magik. My chcieliśmy nazwać kotka Hokus. Dodatkowo fakt, że dzisiaj jest trzynasty, a ja się trzynastego w piątek urodziłem - czarny kot do tego i mamy magiczną zbieraninę przesądów :-)

A teraz do ważnej sprawy zabezpieczeń: Znalazłem świetną firmę wykonującą siatki dla kotów o różnych wielkościach oczek. Firma wykonuje zlecenie maksymalnie w 10 dni roboczych. Więc z tym nie będzie problemu. Będziemy też obserwować kota, jak zachowuje się względem wysokości i widoku z okna. Zabezpieczenia, zabezpieczeniami, ale rozsądku nic nie zastąpi.

Co do ostatniego szczepienia Magika: Kota byśmy wzięli najlepiej od zaraz, ale nie lubię się też niepotrzebnie śpieszyć. Ważne jest by kotek "miau" jak najlepiej. Nasz głód na niego musi poczekać :-)

Co do pytań: Owszem mamy. Jestem bardzo ciekaw Pani obserwacji. Kotek nie jest długo u Pani, ale czy może Pani zarysować jego charakter, chodzi mi bardziej o perspektywę faktu, że ktoś go do Pani oddał. Jaka była reakcja na Panią? Napisała też Pani, że jest takim typowym indywidualistą. To w sumie dobrze. Zresztą wiem też z doświadczenia, że koty nabierają pewnych cech człowieka, a może to być też zmyłka, bo okazuje się, że to właściciel nabrał cech kota! To magiczne stworzenia, a Magik jest przecież magiczny podwójnie :-) JA jestem człowiekiem pracującym w domu - akurat taką mam profesję, gdyż pracuję talentem artystycznym i wiem, że kot to doceni. To znaczy, nie mój talent, tylko fakt, że ktoś z nim jest. Nawet jeżeli będzie chodził swoimi ścieżkami. Ale czy Magik jest lub był wystraszony. Chodzi mi o ten strach przed uderzeniem, ten moment, kiedy podchodzi się do zwierzęcia by je pogłaskać, a ono kładzie się płasko z taki wręcz zamiarem zlania się z podłoga. Koty bite chowają głowę bardziej w szyję i mrużą oczy, kładąc przy tym uszy, kiedy ktoś je chce pogłaskać. Szybko uciekają od człowieka. To trudno opisać, ale to się czuje. Wtedy człowiek to odróżnia: Rozkojarzenie kota nowym, a strachem przed agresją.

To w sumie wszystko. Magik to piękne zwierzę i wiem, że trzeba będzie mu dać czas. Wierzę też, że poznamy swój charakter nawzajem i nawzajem siebie docenimy. Nie chcę znać jego tajemnic i na tym oprzeć adopcję. Chcę go odkryć i kochać takiego, jakim właśnie jest. Dużo w życiu przeszedłem i wiem co to samotność, i związana z tym obojętność, na wylot.

Znam także jeszcze jedną prawdę o zwierzętach: Ĺťadne z nich nie ucieka przed dobrym sercem. To instynkt. Rzecz nieomylna.

Serdecznie pozdrawiamy Panią, życzymy miłego wieczoru i czekamy na termin w sprawie rozmowy telefonicznej :-)

Aleksandra i Krzysztof"

No cóż......Magik chyba ma dom ;)
Obrazek

magdaradek

Post » Czw kwi 14, 2011 8:31 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

Kurcze, przeczytałam, jak się coś takiego czyta, to normalnie chce się od razu jechać i kota takim ludziom oddać :) Super :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 14, 2011 8:40 Re: Cypisek i Rysio II -Magik szuka domu

gosiaa pisze:Kurcze, przeczytałam, jak się coś takiego czyta, to normalnie chce się od razu jechać i kota takim ludziom oddać :) Super :)

dokładnie takie mam odczucia. To po prostu TEN dom :piwa:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]