DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 15, 2010 7:56 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

A to zupełnie tak jak ja :) Częściej pamiętam w pracy (niż w domu), zamiast pić samą wodę mineralną wrzucam sobie tabletkę i przynajmniej 2-3 w tygodniu biorę "chemię" :)

Z leków "Amertil" lub "Allertec" najtaniej wychodzi w opakowaniu po 30 tabletek (ale to już na receptę). Mam to aż za dobrze opracowane, bo jestem alergiczką (TŻ też). Właśnie próbuję nie zapluć monitora kichając i nie wydrapać sobie oczu... :twisted: A lipiec i sierpień to najgorszy okres.... :evil:

A co ciekawe, pod względem uczuleń, sierść i ślina kotów nie robią na nas żadnego wrażenia :!: Obawiałam się wziąć kota właśnie z powodu alergii, ale wykańczają nas "tylko" pyłki... Małe, malutkie, miniaturowe, mikroskopijne, [cenzura] pyłki... :twisted:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw lip 15, 2010 18:44 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Po tych piiiiiii upałach będę moją skórę doprowadzała do ładu Bóg wie jak długo :( Na całym ciele drobne swędzące krostki, na twarzy wielkie ropne bąble :roll: ... Do tego jeszcze dzisiaj jest mi od kilku godzin mdło, nie mogę przełknąć nawet wody. Muszę posprzątać całe mieszkanie, ale wezmę się za to po zmroku. Trudno, jeśli sąsiedzi będą się dobijać o chodzący odkurzacz, to im nie otworzę :oops:

Buśka tuli się jak szalona. Dziś w nocy i nad ranem lizała mi też twarz :roll:

Reszta zwłok wala się po podłodze jak szmatki :roll:

Niech te pitolone upały wreszcie się skończą :crying:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lip 16, 2010 12:09 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Posprzątałam mieszkanie. W ten skwar.

Zdycham.

Przed rychłą śmiercią zdążyłam jeszcze nadepnąć na ogon biednemu Pluszakowi :oops:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt lip 16, 2010 13:34 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

podziwiam
ja sprzątałam we wtorek - chyba z kilo przy tym schudłam :D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt lip 16, 2010 20:16 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Ja nie sprzątałam prawie dwa tygodnie (z powodu upałów głównie, ale z lenistwa też :oops: ) i wreszcie musiałam, tym bardziej, że dzisiaj odwiedził nas Wujek Bubor :D
Pot leciał ze mnie ciurkiem, chociaż sprzątałam 'przyodziana' tak samo jak chodzę po mieszkaniu - całkiem nago :mrgreen:, robiło mi się słabo, przez trzy i pół godziny wypiłam dwie półtoralitrowe butle wody - no ale jakoś dałam radę. Miałam zamiar zacząć na tyle wcześnie, żeby wyrobić się przed największym upałem, ale niestety, tak jak można to było przewidzieć, zdołałam zwlec się z łóżka dopiero o 7.00 (w planach była 5, najpóźniej 5.30...) Jak jutro rano wstanę i zobaczę gdziekolwiek syf - wreszcie wszystkie pójdą na smalec, słowo daję :twisted:

Ale ale. Nie można wszystkiego zwalać na biedne, grzeczne kotki. Niewątpliwym minusem wynikającym z użytkowania niemal non-stop wiatraka jest to, że przemieszczające się z dużą siłą powietrze bezlitośnie wymiata spod mebli kłęby kłaków, które spokojnie tam sobie leżały, nie wadząc nikomu, od ładnych paru miesięcy :oops:

Szarańcza nie je prawie nic, nawet Ropuszek 8O Niestety, nie mogę tego samego powiedzieć o sobie: po pochłonięciu dwóch krokietów z kapustą i pieczarkami dopchałam się jeszcze lodami mascarpone z orzeszkami pistacjowymi :pig: Niedobrze mi :pig:

Wielbłądzio

Post » Pt lip 16, 2010 20:23 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Wyrazy uznania z powodu sprzątania. Ja odpuściłam
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lip 16, 2010 20:25 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Moje potffory też prawie nic nie jedzą, ale to im tylko wyjdzie na zdrowie, zwłaszcza Peli :twisted:

Ja kolei w związku z tymi kokcydiami musiałam wymyć w środę podłogi. We wtorek podałam im ostatnią dawkę i w środę zarządziłam ostatnią wymianę żwirku i dezynfekcję. Dzisiaj też miała sprzątać, ale burza tylko liznęła Ursus. Przez chwilę zrobił się nawet "chłód" 27 st, ale zaraz potem słońce wyszło i było znowu to samo. Koszmar, nie dałam rady nic zrobić. Może jutro.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lip 16, 2010 20:41 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

U nas od ponad tygodnia nie spadła chyba ani jedna kropla deszczu :( A nawet dzisiaj przez dłuższą chwilę nieźle się zapowiadało: bure chmury, wietrzyk, chłodek... Oby do niedzieli. Ponoć ma być odrobinę znośniej :roll:

Wielbłądzio

Post » Pt lip 16, 2010 21:07 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

a moje jedzą 8O nawet się dopominają - mam koty dziwaki :D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt lip 16, 2010 21:10 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

U mnie je tylko... Busiek, dla odmiany :roll: Właśnie zaniosłam jej do pokoju drugą puszeczkę Cosmy. Ale ona akurat może, a nawet powinna, dużo jeść, tymczasem reszcie spaślaków kilkudniowa dieta bardzo dobrze zrobi :twisted:

Wielbłądzio

Post » Sob lip 17, 2010 8:13 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Wielbłądzio pisze: Ja nie sprzątałam prawie dwa tygodnie (z powodu upałów głównie, ale z lenistwa też :oops: ) i wreszcie musiałam, tym bardziej, że dzisiaj odwiedził nas Wujek Bubor :D

... a potem trafił do nas 8) . Osiatkował nam balkon!!!!!!!!!! :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob lip 17, 2010 16:06 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Marcelibu , ja Cie normalnie :twisted: :wink:
Witaj Wielbłądziu z Draniami popołudniową porą :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob lip 17, 2010 16:39 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

bubor pisze:Marcelibu , ja Cie normalnie :twisted: :wink:

Że niby co Jej zrobisz :roll: ? Nie chcesz, żeby ludzie wiedzieli, jaki z Ciebie złoty facet 8) ? To ja powiem więcej: u nas Wujek B. też osiatkuje balkon. Tak tak, osiatkuje tę naszą niewymiarową, krzywą, półokrągłą kobyłę, tzn. jej sporą część od strony kuchni. Niech no tylko wreszcie ta cholerna wspólnota po dwóch latach :twisted: dokończy izolację i położy płytki :twisted:

Nie pisałam tu chyba jeszcze, ale mojej małej czarnej Królewnie powoli odrasta to powylizywane futerko :D Miejsca, gdzie było widać jasną skórę, są już z powrotem czarne i trzeba się lepiej przyjrzeć, żeby zauważyć, że coś jest/było nie tak. Je za dwie :dance2: :dance: Sika bez żadnych problemów. Gdyby tylko jeszcze chciała nie linieć jak stary siennik...

Wielbłądzio

Post » Sob lip 17, 2010 16:50 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Gdyby ktoś był ciekawy, co moje dzieci robią w ten upał...

Obrazek
pokot korytarzowy zbiorczy

oraz indywidualne:
1. Maciej Kot
Obrazek

2. Ropuszek
Obrazek

3. Pluszak (Piopluś)
Obrazek

4. Licho (Julian)
Obrazek

5. Tadźka
Obrazek

6. Norysia-Gumkojad
Obrazek

7. Królewna Busia I
Obrazek

8. Duńka (Kot Widmo)
Obrazek

9. Bidziunia
Obrazek

Udało mi się upolować wszystkie exempla, nawet małego chudego Skarba-Zębatkę :1luvu: Czy poznajecie, who is who :wink: ?
Ostatnio edytowano Sob lip 17, 2010 20:05 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 2 razy

Wielbłądzio

Post » Sob lip 17, 2010 18:28 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko ;) s. 69.

Nikt nie ogląda moich dzieci :roll: :twisted: ?

Mam jeszcze jedną nowinę. Jutro wprowadza się do nas Gość. Gość jest mały, śliczny i ma czarny żagielek na nosku :1luvu: Będzie do wzięcia i kochania od zaraz.
Obrazek
Śliczny, prawda?
Chce ktoś :twisted: ?

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]