Cosia Czitka,Balbi,Mić-kopciuszki, wracajcie do gniazd!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 13, 2010 13:01 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- Lisia Mordka patrzy na mnie....

Ja bym wyciachała, potem wypuściła i dokarmiała, jeśli się da finansowo. Ale piszesz, że ze sterylizacją nie bardzo byś dała radę.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon sie 16, 2010 8:35 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- Lisia Mordka patrzy na mnie....

Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon sie 16, 2010 21:00 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- OT.Przerywnik. Bitwa- wink!

Czitusia mi się postarzała :(
Niby pysio ten sam, ale taka bardziej refleksyjna. W oknie siedzi, do ogrodu już tak rano nie pędzi, śpi godzinami na krzesełku pod Hiltonem, w ogóle najchętniej przebywa w domu. Za motylkiem nie podskoczy, konik polny też nie jest już interesujący...
Ani do wspólnych zabaw nie jest chętna, no, może gdy się zamknę z nią w pokoju i jest to specjalna zabawa dla Czitusi.
Jeżeli którekolwiek ze stada chce się przyłączyć, fuka, obraża się i odwraca tyłem :roll:
Dniami odsypia noce, które przesiaduje na parapecie. Czasem w nocy wstanę, albo nawet nad ranem. Tuta siedzi jak Sfinks na parapecie i obserwuje....
I nie śpi już ze mną od czasu, gdy pojawił się Mić. Bo ONA jest Królową, albo Tuta sama, albo odchodzi.
Jeść też najlepiej z dystansem do wszystkich, w osobnym pokoju. Czeka tam i idzie w zaparte. Będę jeść osobno! Proszę mi podać w innej komnacie!
I złośnica się robi, taka kochana złośnica. Łapą pacnie, pod nosem złorzeczy, strasznie to śmieszne.
Ma siedem lat, które minęły tak bardzo szybko. Ale przecież to jeszcze nie wiek na kocią starość :(
Ja też już się nie bawię piłeczką ostatnio :(
Obie jesteśmy jakoś obecne inaczej, cóż, życie....
Obrazek

czitka

Post » Pon sie 16, 2010 21:04 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Idzie starość? (Sad)

Hera ma 11 lat i też już niechętnie wskakuje na szafki w kuchni. :|

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon sie 16, 2010 21:12 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Idzie starość? (Sad)

Bo jej o to chodzi, żebyś wskakiwał razem z nią! Spróbuj, odejmiecie sobie parę lat!
Obrazek

czitka

Post » Pon sie 16, 2010 21:15 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Idzie starość? (Sad)

Eeee tam - Tuta jest w kwiecie wielu, tylko nuuuudziiii się...

Przygarnij jakiegoś nowego kota - Lisią Mordkę na przykład. Zobaczysz, jak się królowa ożywi!!!!

:mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon sie 16, 2010 21:31 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Idzie starość? (Sad)

Bungo, zajmij się czymś, zadzwoń do naczelnego, albo gdziekolwiek :evil:
Lisia Mordka to pikuś, jest drugie coś, takie czarne, małe, biegnie do mnie, głodne, Cośkę przypomina w wieku sześciu miesięcy...
Wiecie co, ja się wyprowadzam z mojego własnego domu. Jestem chyba osaczona :evil:
Obrazek

czitka

Post » Pon sie 16, 2010 21:51 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Idzie starość? (Sad)

Spoko, czitko.
NA KŁ jest watek poświęcony rozmaitym kocim promocjom.

Może na forum ludź.pl - tworzonym przez dolnośląskie koty - jest wątek poświęcony darmowym stołówkom? No i ktoś Cię tam podklablował... Lisia Mordka to by był całkiem ciekawy nick 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto sie 17, 2010 9:59 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Idzie starość? (Sad)

Czitka jest jeszcze młoda. Mój Wacław ma 16 lat i jeszcze potrafi pogonić obcego kota z posesji.
Mysle, że jej cos jest, powinna miec zrobione badania moczu i biochemię krwi.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto sie 17, 2010 10:55 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Idzie starość? (Sad)

Zbadaj ją na wszelki wypadek jeśli to nie jednodniowa obniżka formy. Mnie ostatnio ludzie ciągle widują jak dokarmiam koty lub dygam z transporterkiem do weta :roll: Tylko patrzeć a zaczną mi podrzucać kocięta pod drzwi :mrgreen:
A co do Lisiej Mordki - do dziś mam wyrzuty sumienia, że nie wzięłam do domu kota, który bawił się z moją Kotori i wskoczył mi na balkon. Myślałam, ze jest czyjś - był pięknym i zadbanym kocurem... teraz jest chudy, brudny, z uszkodzoną łapą :( a jednocześnie na tyle głupio-sprytny że nie chce dać się złapać (nawet do klatki łapki). Pewnie każdy z nas miał podobny wypadek i dlatego te sugestie...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 20, 2010 22:12 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Idzie starość? (Sad)

Czarne przychodzi wieczorem o 22-giej. Ma chyba zegarek, albo co....Punktualnie. Je ogromne ilości, wielką, kopiatą michę
mokrego żarełka. Dodaję kaszy, albo ryżu, no wierzcie mi, nie daję rady wykarmić 6 kotów :roll: Nie wiem, co to za jedno, to Czarne, ale głodne. Raczej pulchne. Młode. Mniejsze gabarytowo od Cosi, a Cośka najmniejsza z mojego stada.
Je powolutku, ale dokładnie. Smutne takie.
W przeciwieństwie do Lisiej Mordki, która jest zdyscyplinowana, czyli zje i wieje, Czarne pcha się do okna w przyziemiu :roll:
I zagląda przez drzwi :roll:
Zaraz zwariuję.
Obrazek
Ando, zmartwiłam się. Naprawdę myślisz, że Tuta może być chora? Dzisiaj cały dzień biegała po ogrodzie, apetyt dopisuje, kupy ładne, nosek zimny. Futerko lśniące. Tylko się taka bardziej refleksyjna zrobiła :roll: I taka trochę złośliwa ciotka.
Jezu, co zrobić z Lisią Mordką i Czarnym? Idzie zima....
Do siebie nie wezmę, nie ma takiej opcji. Mogę jedynie karmić...
Obrazek

czitka

Post » Sob sie 21, 2010 15:08 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- Czarne smutne i głodne. Komu?

Się nie martw na zapas. Nie pisze, że jest chora, ale skoro zauwazyłaś zmiany w zachowaniu, a szczególnie tę złośliwość czas na badania krwi, a co najmniej odrobaczanie. Może ją gryzie w środku i stąd ta ciotkowa złośliwość.

Tylko mi tu nie pisz że ona jest stara, dobrze. :twisted:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob sie 21, 2010 21:14 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- Czarne smutne i głodne. Komu?

Nie, Tutunia to podlotek, stara to jestem ja :evil:
Dzisiaj rano przyjechało z Milicza drzewo. Pięć metrów drzewa.
Jesteśmy gotowi na mrozy, nic a nic nie boimy się zimy. Pamiętam, że w zeszłym roku zaczęłam palić w kominku 18 wrześnie, a skończyłam w połowie maja :roll: Poszło trzynaści metrów....
Obrazek
Koty są wniebowzięte tym, co leży w ogrodzie. A jak pachnie!
Teraz muszę gdzieś to poukładać, ale trochę tego dużo.
Czy ktoś wie, jaka będzie w tym roku zima? Kupić jeszcze? :roll:
Ostatnio edytowano Nie sie 22, 2010 9:40 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Nie sie 22, 2010 6:59 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- Czarne smutne i głodne. Komu?

czitka pisze:(...)

Górale mówią, że ostra i długa, bo ludzie już w sierpniu kupują opał :lol:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie sie 22, 2010 8:44 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- Czarne smutne i głodne. Komu?

Wojtek pisze:
czitka pisze:(...)

Górale mówią, że ostra i długa, bo ludzie już w sierpniu kupują opał :lol:

:ryk: :ryk: :ryk:
Bungo - ja nie wiem, ja Ty z Czitką wytrzymujesz?!!!!
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]