Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2009 11:39 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

JoasiaS pisze:
anulka111 pisze:Monostra ja Cię bardzo prosze , wieści pozytywnych mi potrzeba-nadaj co u kociastych :P

Popieram :wink:

I ja.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lis 17, 2009 12:21 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Dorota pisze:
JoasiaS pisze:
anulka111 pisze:Monostra ja Cię bardzo prosze , wieści pozytywnych mi potrzeba-nadaj co u kociastych :P

Popieram :wink:

I ja.

Ja zdecydowanie też :!:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro lis 18, 2009 10:06 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Same pozytywne wieści :D . Wczoraj wieczorem Rudzina mordował Sybiego, a dziś rano Sybirek mordował Trykota :mrgreen: . Oni mają trochę inny zegar biologiczny - Sybi lubi pospać wieczorem, a rano by latał, za to Trykot odwrotnie. W związku z tym zachęty do zabawy są czasem dość gwałtowne, zanim sparring partner się dobudzi :lol: .
Poza tym zaspaliśmy, nawet Moher mnie nie budził tym swoim małaaaaaaaał 8O . Myślałam chwilę, że może chory i będzie temat :twisted: , ale to tylko listopad :evil: , na szczęście.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro lis 18, 2009 10:07 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

:D :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lis 18, 2009 15:58 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

A Moher czasem się bawi? 8)
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Śro lis 18, 2009 18:23 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

tosiula pisze:A Moher czasem się bawi? 8)

Oczywiście! Tyle że rzadziej niż świrki ze sobą. Wtedy kiedy on ma ochotę. Wszelkie próby mordowania i zaczepek, kiedy chce mieć spokój ucina spojrzeniem lub przygryzieniem w kark. Za to kiedy Trykocin (częściej on niż Sibi) niczego się nie spodziewa, Moher na niego spada znienacka :twisted: - na szczęście Trykot jest tym zachwycony.
Moherowy lubi się bawić piórami na sznurze albo myszką na patyku (odwrotną stroną), ale nie może mu nikt przeszkadzać. Wtedy świrki idą "na wygnanie", a on ma czas dla siebie. Zresztą, żeby Sybirek podobnie się wybawił, muszę zamknąć z kolei Trykota. Tak jak kiedyś Sybi nie dawał się pobawić Moherowi, bo startował do każdej zabawki, nawet jak ledwie dyszał, tak teraz Trykot oddaje z nawiązką Sybirkowi :mrgreen: .

Dziś po zabawie padłam ja :evil: . Jakieś diabelstwo mnie bierze, wyciągnęłam resztę leczniczej, zabójczej nalewki malinowej - albo wykończy chorobę albo mnie :twisted: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Śro lis 18, 2009 18:37 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

ale masz szalenstwo w domku
a moje tylko lezą i leżą :roll:

ja chyba wiśniówkę wypiję bo normalnie czuję że coś sie zaczyna do mnie dobijać :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro lis 18, 2009 18:55 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Kocham Moheru 8) Jak zobaczylam te male u Marii...zjadlabym te zbojeckie mordy co niektorych 8)
Naleweczka to je ono :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro lis 18, 2009 18:59 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Ale soczek ze świeżych pomarńczków też jest git :roll:

:ok:

Chłopaki :lol:

MarciaMuuu

Post » Śro lis 18, 2009 19:03 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

MarciaMuuu pisze:Ale soczek ze świeżych pomarńczków też jest git :roll:

:ok:

Chłopaki :lol:

Martunia i z marchewki świeżej i z jabłuszka z gruszeczki też :mrgreen:

alus1

Post » Śro lis 18, 2009 19:56 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Alus, większość czasu śpią :lol: . Bawią się ze sobą, ale wymagają zabawy z człowiekiem. Czasem nie mam siły, czasu albo ochoty. Ale jak nie zareagować na:
- przyniesienie myszki, korka z wanny :evil: , rzucenie tego na klawiaturę i wbity w ciebie błagalny wzrok - to Sybi.
- przywleczenie myszy na wędce (pracochłonne, bo zaczepia się wędką o meble), rzucenie za fotel i przeraźliwe, proszące iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - to Rudzina
- zeskakiwanie za każdym moim pójściem do kuchni czy łazienki i rzucanie brzuchem do góry do stóp - to Moher.
Oprócz tego każdy ma swój ulubiony czas na mizianki, przytulanki, kolanka itd., w związku z czym ranne wstawanie, mycie, prześcielanie łóżka, praca, sprzątanie czasem przeciągają się okrutnie.
Przy czterech kotach zaczynało być u mnie niemożliwe dogodzenie każdemu - dlatego 3 to dla mnie maximum, choć czasem rozsądek chce zasnąć :lol:

Marcia, soczek pomarańczowy jest OK, ale ja muszę wykończyć to atakujące diabelstwo do piątkowego południa - na wieś chcemy jechać :D . Z substancji leczniczych została mi jeszcze Beherovka i Whisky (ale to już przełknę chyba w agonii :evil: )

Mam nadzieję, że to nie osławiona świńska grypa :evil: . Kocham panikę! Wczoraj podali, że w Kraku zmarł ktos na tę grypę, podali na pierwszej stronie i wielkimi literami, bo objawy MOGŁY na to wskazywać. Dziś okazało się, że to nie to - sprostowali małymi literkami na 3 stronie :evil: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Śro lis 18, 2009 20:01 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

8O no fakt nie masz wyjścia :mrgreen:
moje to lecą jak idę w kierunku kuchni ale nie po zabawę :twisted:

alus1

Post » Śro lis 18, 2009 20:02 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Nie poddawaj sie panice, wg mojego lekarza domowego ja mialam wlasnie te grype AH1N1, naprawde byla lzejsza niz grypa sezonowa. Tylko ze mi sie zachcial wyjsc z domu i podlapalam zapalenie oskrzeli :? Grypa A jest grozna dla osob z przewleklymi chorobami (np. cukrzyca) i w przypadku powiklan. Wygrzej sie, objedz witaminkami i bedzie dobrze! :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro lis 18, 2009 20:21 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

I dla kobiet w ciąży :roll:

Powoli zaczyna mi się panika udzielać :roll:

MarciaMuuu

Post » Śro lis 18, 2009 23:14 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Kciuki za zdrówko :ok: Gdzie zajrzę to chorują :strach:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

[poprzednia][następna]