InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb na DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 02, 2020 17:01 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

Lusia. Nie przyleciałaś to Duża zabrała miąsko, wsadziła do słoiczka i do zamroziarku! Do rana byłyśmy głodmne! Ja to się ledwo na łapciach słoniałam, a Ciorna prawieże się popłakała :strach: Dopiero rano dostałyśmy śniodanko. I ta @ powiedziała, że nie będzie marnować dobrego miąśka bo my nie mamy apetyta :evil: Następną razą bierz Koląba i nie wię kogo jeszcze i przylatujcie, bo nas Duża zagłoduje! :strach:
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sty 02, 2020 22:05 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

ewkkrem pisze:Pyta teściowa zięcia: – Powiedz szczerze, ja tak naprawdę jestem ładna? – Zaraz sprawdzę, tylko niech mama najpierw zdejmie tę maskę gazową….

Co to jest ropucha i 12 żabek? – Teściowa wieszająca firanki...

Leży tesciowa na łożu śmierci, stan agonalny, oczy w słup itd. Przy łóżku siedzi równie skupiony zięć i wpatruje się w teściową. Nagle do pokoju wpada mucha i zaczyna latać z kąta w kąt, a teściowa oczami za muchą wodzi – mucha w lewo, ona oczami w lewo, mucha w prawo, ona oczami w prawo i tak cały czas. Nagle mocno poirytowany tą sytuacją zięć krzyczy: – Się mamusia nie rozprasza!

Dla Ciebie - wszystko :D
Drops.

:ryk: :ryk: :ryk:
Zięć rozmawia z teściową:
- Kiedy mama umrze, to i na tamtym świecie będzie mi życzyć, żebym zdechł!
- Może. A może i nie.
- Nie? A niby czemu nie?!
- A może tam jest dobrze?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw sty 02, 2020 22:05 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

Marmolada18 pisze:Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2020!!! :piwa: :piwa: :balony: :piwa: :piwa: :20141 :201498 :kotek:

I suchar: Stoi teściowa z miotłą w bramie. Przechodzi zięć.
- A mamusia to zamiata, czy odlatuje?

- Najpierw sprzątam, potem odlatuję

MaryLux

Post » Czw sty 02, 2020 22:07 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

MB&Ofelia pisze:Lusia. Nie przyleciałaś to Duża zabrała miąsko, wsadziła do słoiczka i do zamroziarku! Do rana byłyśmy głodmne! Ja to się ledwo na łapciach słoniałam, a Ciorna prawieże się popłakała :strach: Dopiero rano dostałyśmy śniodanko. I ta @ powiedziała, że nie będzie marnować dobrego miąśka bo my nie mamy apetyta :evil: Następną razą bierz Koląba i nie wię kogo jeszcze i przylatujcie, bo nas Duża zagłoduje! :strach:
Książniczka Ofelja

To wezmę jeszcze Dropsa, przylecimy całą rodzinką :)

MaryLux

Post » Czw sty 02, 2020 22:57 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

MaryLux pisze:
MB&Ofelia pisze:Lusia. Nie przyleciałaś to Duża zabrała miąsko, wsadziła do słoiczka i do zamroziarku! Do rana byłyśmy głodmne! Ja to się ledwo na łapciach słoniałam, a Ciorna prawieże się popłakała :strach: Dopiero rano dostałyśmy śniodanko. I ta @ powiedziała, że nie będzie marnować dobrego miąśka bo my nie mamy apetyta :evil: Następną razą bierz Koląba i nie wię kogo jeszcze i przylatujcie, bo nas Duża zagłoduje! :strach:
Książniczka Ofelja

Lusiu, a mama zostaje, czy leci z nami? 8)
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw sty 02, 2020 22:58 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

ewkkrem pisze:
MaryLux pisze:
Książniczka Ofelja

Niech zostanie i sprzątnie mieszkanie!

MaryLux

Post » Czw sty 02, 2020 23:16 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

MaryLux pisze:
ewkkrem pisze:
MaryLux pisze:
Książniczka Ofelja

Lusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: Koffam Cię :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw sty 02, 2020 23:21 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

ewkkrem pisze:
MaryLux pisze:
ewkkrem pisze:
MaryLux pisze:
Książniczka Ofelja

Lusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: Koffam Cię :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Drops.

:piwa: :piwa: :piwa:

MaryLux

Post » Pt sty 03, 2020 17:42 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

Lusia. Miauknij twojej Dużej że telefoniła jak moja Duża próbowała się przywlec ze sklepa obładowana jak bawolnica. Nie wię doprawdy czym obładowana, bo obniuchałam wszystko co przyniesła i tam nie było nic dla nas kotków! Późmniej Mała Ciorna jej leżała leczmniczo na dolmnej łapce co Dużą poboliwa, późmniej Duża zmieniła pościelkę na nową pachniącą i wsadziła pranko do pralku i dopieroco siadła na dupince. A my amciałyśmy obiadek, ja jeszcze deserek, i tuptamy na drzemkę.
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 03, 2020 19:16 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

MB&Ofelia pisze:Lusia. Miauknij twojej Dużej że telefoniła jak moja Duża próbowała się przywlec ze sklepa obładowana jak bawolnica. Nie wię doprawdy czym obładowana, bo obniuchałam wszystko co przyniesła i tam nie było nic dla nas kotków! Późmniej Mała Ciorna jej leżała leczmniczo na dolmnej łapce co Dużą poboliwa, późmniej Duża zmieniła pościelkę na nową pachniącą i wsadziła pranko do pralku i dopieroco siadła na dupince. A my amciałyśmy obiadek, ja jeszcze deserek, i tuptamy na drzemkę.
Książniczka Ofelja

A co było na deserek? Może serek?

MaryLux

Post » Pt sty 03, 2020 19:30 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

Lusia. Miaukałaś blisko ale nie serek ino pastasmakowna z takowej małej tubki. Dzisiaj multiwitaminkowa. Mniam!
Duża się zdrzemła z nami kotkami po obiadku, a teraz amcia kolazyjku, a ja dostałam troszku tacki mniamorka, też mniam!
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 03, 2020 19:39 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

MB&Ofelia pisze:Lusia. Miaukałaś blisko ale nie serek ino pastasmakowna z takowej małej tubki. Dzisiaj multiwitaminkowa. Mniam!
Duża się zdrzemła z nami kotkami po obiadku, a teraz amcia kolazyjku, a ja dostałam troszku tacki mniamorka, też mniam!
Książniczka Ofelja

Nigdy nie jadłam mniamorka... :placz:

MaryLux

Post » Sob sty 04, 2020 21:53 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

MIIIIIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAAAAAAAAAAAU

miiiiaaaaaaaaaau

MaryLux

Post » Sob sty 04, 2020 21:54 Re: InkaPigulinka (*) 56, Mania [*] Lusia i Kolumb książka s

:201461 :201461
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]