Fiora[*] Ignaś[*] Kitka - ODDAM ZENTONIL

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 29, 2018 18:51 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

miau

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto maja 29, 2018 19:02 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

KociaMama44 pisze:Odwiedzajcie nas czasem. Myślę, że jest szansa na nowe wieści od czasu do czasu!
A może chcecie nowego wnuczka? ;)
Od weekendu może będę miała kocięta na oswojenie.

Nowe dzieci?
Zawsze!
Będę je uczyć wspinać się na drzewa!
Kitka

Będziemy zaglądać. Liczę na to, że Amir czasami się odezwie, jak nie na forum, to do swojej pierwszej mamy :D
A za szybkie oswojenie nowych maluszków już trzymam kciuki :ok:
A.

saaga

Od: Śro cze 10, 2015 18:15

Post » Wto maja 29, 2018 19:03 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

MaryLux pisze:miau

Mrrrraaaauuu Lusiu, ile kolacji już zjadłaś?
My dopiero jedną.
Kitka

saaga

Post » Wto maja 29, 2018 19:13 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

saaga pisze:
MaryLux pisze:miau

Mrrrraaaauuu Lusiu, ile kolacji już zjadłaś?
My dopiero jedną.
Kitka

Ani jednej. Tylko trzy podwieczorki

MaryLux

Post » Pt cze 01, 2018 18:44 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

Witam serdecznie młodą damę Kiteczkę i mojego kumpla Ignasia po długiej nieobecności. Wiem, wiem - dużo czasu minęło a u nas cisza. Taką imprezę jak dwumiesięcznica Kiteczki trzeba solidnie odchorować. Amirek zniknął (nowa mama niby się odzywa - ale chyba albo nieśmiała - albo ją troszeczkę z Lusią wystraszyliśmy. Jakby nie było trudne czasy za mną. Może będzie lepiej? (Dla mojej Dużej też - u niej masakra)
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt cze 01, 2018 19:00 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

Dropsie, musi być lepiej!
Mnie matka podstępnie zabrała do doktora. Krew mi zabrali :evil:
Pani doktor powiedziała, że wyniki mam jak w książce, ale starości nie da się przeskoczyć.
Matka się martwi.
Ignaś

saaga

Post » Pt cze 01, 2018 19:11 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

Ignasiu, my jesteśmy niezniszczalni. Po co Ci kradli krew?
Drops.
Saago wiem, że Ignaś wiekowy ale co z nim? Nie męczmy wiekowego kotka niepotrzebnie.
Drops-zaniepokojony.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt cze 01, 2018 19:16 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

Ignaś schudł sporo. Je mniej. Dostaje wszystko, co lubi najbardziej. Nie patrzymy na to, czy zdrowe, czy nie :wink:
Starość jest nieudana, i u ludzi, i u zwierząt.
Ja dziś sobie wyciągnęłam kleszcza. W szyję mi się wgryzł. Zastanawiam się, czy brać od razu antybiotyk, tak na wszelki wypadek?

saaga

Post » Sob cze 02, 2018 7:19 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

saaga pisze:Ignaś schudł sporo. Je mniej. Dostaje wszystko, co lubi najbardziej. Nie patrzymy na to, czy zdrowe, czy nie :wink:
Starość jest nieudana, i u ludzi, i u zwierząt.
Ja dziś sobie wyciągnęłam kleszcza. W szyję mi się wgryzł. Zastanawiam się, czy brać od razu antybiotyk, tak na wszelki wypadek?

Saago - borelioza jest straszna a ostatnio coraz więcej kleszczy zarażonych. Mojej koleżanki 3-letni synek zachorował. U niego pojawił się rumień co pomogło w diagnozie i ma szansę na całkowite wyleczenie. Rumień nie zawsze się pojawia (w ok. 10% przypadków). Można zrobić testy (niestety płatne i dość drogie). U mojej drugiej koleżanki chore na boreliozę są dwie jej córki bliźniaczki. 32-latki. Choroba straszna - u jednej z sióstr zaatakowała stawy i serce i wątrobę,(wątroba padła po długiej antybiotykoterapii) u drugiej jeszcze nie wiadomo. Nieuleczalna w ich stadium.
Zrób sobie testy. Głośno ostatnio o szczepionce na odkleszczowe zapalenie mózgu ale wg mnie to lipa. Kleszcze występują w trzech stadiach. Imago - coś tam pośrodku i dorosły osobnik. Imago jest prawie niewidoczne, przezroczyste i wielkości ziarnka piasku. Też zaraża. Nie widać a skutki można zobaczyć jeśli pojawi się rumień. Rumień charakterystyczny - czerwona oponka z czerwonym plackiem w środku. Antybiotyk musi być celowany w boreliozę. Nie wiem jaki ale na pewno jakiś konkretny. Boreliozę leczy się antybiotykiem i niestety trzeba go przyjmować dłuuuuuuuuuugo. Kilka tygodni - przerwa - i znowu.
Oby "Twój" kleszcz nie był nosicielem.
Kciuki.
Ewkkrem
P.S. Pierwsze objawy przypominają grypę.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob cze 02, 2018 14:14 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

Ignasiu dziadku kochany jedz. Mowie to ja, Kurka maly niejadek :wink: saago sama kleszcza wyciagalas?
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Sob cze 02, 2018 17:25 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

Ignasiowi apetyt pomału wraca. Chociaż jedzenie z talerzyka jest beeee, ale to samo z ręki już jest dobre. Karmimy się więc z ręki.
Kwiryno, tak - sama wyciągnęłam. Mały jeszcze był, nienażarty, że ledwo mogłam go dobrze złapać.
Ewkkrem :1luvu: Dziękuję za troskę. U lekarza póki co nie byłam. Rumienia nie mam, żadnych objawów grypopodobnych też nie. Jeśli chodzi o testy, to wykrywają one przeciwciała, a nie bakterię i w tym momencie robienie ich jest bez sensu. Na razie nie martwię się na zapas.

saaga

Post » Sob cze 02, 2018 17:29 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

saaga pisze:Ignasiowi apetyt pomału wraca. Chociaż jedzenie z talerzyka jest beeee, ale to samo z ręki już jest dobre. Karmimy się więc z ręki.
Kwiryno, tak - sama wyciągnęłam. Mały jeszcze był, nienażarty, że ledwo mogłam go dobrze złapać.
Ewkkrem :1luvu: Dziękuję za troskę. U lekarza póki co nie byłam. Rumienia nie mam, żadnych objawów grypopodobnych też nie. Jeśli chodzi o testy, to wykrywają one przeciwciała, a nie bakterię i w tym momencie robienie ich jest bez sensu. Na razie nie martwię się na zapas.

Na wątku Pralci jest mowa o magicznej tabletce na apetyt. Nie wiem co to. Może zapytaj?
Jak się dowiesz to daj znać.
Ignasiu - tu Twój kumpel Drops. Nie daj się - starość nie istnieje.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob cze 02, 2018 17:33 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

Ewkkrem, mam te tabletki. Po Fiorusi mi zostały :placz:
Na razie myślę, że nie są potrzebne. Ignaś je, trochę z ręki, trochę sam. Dostaje to, co lubi najbardziej. Zasmakował w chrupach Kitki, wcześniej od suchej karmy trzymał się z daleka. Preferował zdecydowanie mięsko i puszki!

saaga

Post » Sob cze 02, 2018 17:35 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

Mi też wczoraj krew ukradli

MaryLux

Post » Sob cze 02, 2018 17:36 Re: Fiora[*] Kitka i Ignaś

MaryLux pisze:Mi też wczoraj krew ukradli

Lusieńko, a dlaczego?
Mam nadzieję, że nic Ci nie dolega i to tylko tak kontrolnie.
:201461 :201461 :201461
Ciocia saaga

saaga

[poprzednia][następna]