Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 11, 2016 22:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Jesteśmy :1luvu:
Ewa, my się chyba wypalamy zawodowo . No bo ile mozna wytrzymac olewacwo góry ? I czasem innych pracowników ?
Dobrze , że mamy koteczki . Ona nas odstresowują :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie cze 12, 2016 8:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:Hej :)
Nie masz w pracy możliwości usiąść? To jest stanowczo za długo tak stać i niezdrowo. Współczuję Ci :(

Mam. 15 min na przerwie jeśli na nią pójdę a pójdę gdy znajdzie się ktoś kto mnie zastąpi lub po minutce gdy za potrzebą pójdę do kibelka innego wariantu nie ma.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie cze 12, 2016 8:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MaryLux pisze:Biedna Ciocia :placz:

:cry: :cry: :cry:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 12, 2016 8:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MalgWroclaw pisze:Nie martwcie się, już niedługo Duża wróci.
Pralcia

Masz rację Pralciu - wróciłam, pomiziałam i padłam na pysia :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 12, 2016 8:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MaryLux pisze:puk puk

kto tam ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 12, 2016 8:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

isabell36 pisze:Hej Ewciu
współczuję takie j pracy - niedobrze jest iść do pracy z niechęcią - nie powiem żebym ja w podskokach radosnych szła ale nie jest źle, a z nową wspólpracownicą świetnie się dogadujemy :)

Boss dziękuje Cioci Ewie za pieniądze na jedzonko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Izuniu! :)
Ogólnie to nie praca się zmieniła tylko ludzie. Stali się bardziej roszczeniowi. Klienci nie potrafią docenić naszej pracy bo im się wydaje że ekspedientka to taka pani co ładnie się uśmiecha i podaje to co chcą więc czym ona się może zmęczyć. Oczywiście nie wszyscy ale ogólnie tak jest. Jeżeli klientowi w danym dniu nie poszło bo szef nakrzyczał, dzieci dały w kość, kłótnia z żoną/mężem w domu swoje frustracje i niezadowolenie najlepiej wyładowuje się na ekspedientce bo przecież nie odpyskuje i w mordę nie przywali.
Firma też wymyśla cuda wianki co to niby mają zwiększyć standardy obsługi a w efekcie przynoszą skutek odwrotny to też nie napawa optymizmem.
W końcu współpracownicy .......a to już temat rzeka jest.
Mimo wszystko nadal twierdzę ,że kocham swój zawód ale gdyby pozwolono mi wykonywać go na własnych warunkach wyniki byłyby znacznie lepsze niż według ich standardów.

Bossiku życzę ci smacznego :201461 :201461 :201461
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 12, 2016 8:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MaryLux pisze:Ewa, gdzieś Ty?

Ostatnio to już nie wiem sama :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 12, 2016 8:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

barbarados pisze:Jesteśmy :1luvu:
Ewa, my się chyba wypalamy zawodowo . No bo ile mozna wytrzymac olewacwo góry ? I czasem innych pracowników ?
Dobrze , że mamy koteczki . Ona nas odstresowują :twisted:

Masz rację Basiu - życie bez naszych futerek było by bezbarwne i nic nie warte.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 12, 2016 9:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Witam wszystkich niedzielnie! :)

To był dla mnie wyjątkowo ciężki tydzień mimo ,że roboczo trwał tylko 4 dni ale dał mi w kość.
Moje zmęczenie fizyczne przez ciągle bolące nogi, środowy audyt, ciągłe dopraszanie się o przerwę która nota bene należy się jak psu zupa , wczorajsza awantura o przerwę koleżanki i kolejne 45 min pracy za darmo bo nikt ci za to nie zapłaci ani nie odda a wisienką na torcie była moja piątkowa wypłata. Jak zobaczyłam przelew to nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać i ręce i cycki opadły mi całkowicie.
Na szczęście z dziewczynkami jest wszystko ok. Śpią, jedzą - choć dzisiaj odmówiły jedzenia mokrego - tulą się, miziają i śpią ze mną. Moje kochane futereczka.+-****************************************( Polcia pozdrawia :) ).
Zaraz biorę się za kuwetki, wyrzucę pościel na balkon i szykuję się do rodziców bo ostatnio u nich nie byłam ani nawet nie dzwoniłam bo nie miałam siły.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 12, 2016 11:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Cześć Ewa,
Współczuje atmosfery w pracy, wiem doskonale jakie to jest ważne.
Audyt? Tez juz wrzuciłam na luz i nie spinam sie, bo i tak założenia budżetowe sa takie z kosmosu ze i tak premii nie bedzie, to po co sie starać? Niestety nie ma motywacji ostatnimi czasy.

Ważne ze dziewczyny sa zdrowe, szczęśliwe a Ty sie oszczedzaj :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie cze 12, 2016 11:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Hej Ewuś :)
No nie fajnie z tą pracą... raz że klienci i koleżanki, a dwa, że z tym staniem. Nie wiem jak można na to zezwalać, żeby po tyle godzin stać. Toż to mogą nogi pęknąć od napuchnięcia. Nie wiem nawet co napisać o tym dalej.
:201428
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie cze 12, 2016 11:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Moli25 pisze:Cześć Ewa,
Współczuje atmosfery w pracy, wiem doskonale jakie to jest ważne.
Audyt? Tez juz wrzuciłam na luz i nie spinam sie, bo i tak założenia budżetowe sa takie z kosmosu ze i tak premii nie bedzie, to po co sie starać? Niestety nie ma motywacji ostatnimi czasy.

Ważne ze dziewczyny sa zdrowe, szczęśliwe a Ty sie oszczedzaj :ok:

Cześć !
Normalne jest to że żyjemy w czasach kultu pieniądza i każdy dąży by tych pieniędzy było jak najwięcej. Wszystko idzie kosztem rodziny, przyjaciół , zdrowia.
Dla pracodawców powinno być zrozumiałe że jeżeli chcą mieć wydajnych i skutecznych pracowników należy im za to zapłacić . Najlepszą motywacją do dobrej i wydajnej pracy jest pieniądz. Jak wiesz za co pracujesz to i się starasz.
Jeśli bez względu na to co robisz i jak robisz i jak bardzo się starasz żeby było dobrze i tak nikt tego nie docenia to po co się starać?
Czyli wniosek prosty jaka płaca taka praca.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 12, 2016 11:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

O niedługo powiem tak mojej przełożonej :mrgreen:
Jaka praca taka płaca :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie cze 12, 2016 12:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:Hej Ewuś :)
No nie fajnie z tą pracą... raz że klienci i koleżanki, a dwa, że z tym staniem. Nie wiem jak można na to zezwalać, żeby po tyle godzin stać. Toż to mogą nogi pęknąć od napuchnięcia. Nie wiem nawet co napisać o tym dalej.
:201428

Hej !
Nic się na to nie poradzi to taki rodzaj pracy i już. Kierowca siedzi a ja stoję.
10 lat temu nie robiło mi to różnicy ale teraz już tak. Młodsi się nie robimy a z czasem co trochę zaczyna wysiadać.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 12, 2016 12:02 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Moli25 pisze:O niedługo powiem tak mojej przełożonej :mrgreen:
Jaka praca taka płaca :mrgreen:

U mnie problem polega na tym że nie potrafię tak jak niektórzy mieć wyrąbane ( chciałam użyć innego słowa ale nie wypada :twisted: ) na wszystko.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]