Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2012 23:24 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2 ... 1355358158

nam chyba tylko taka jest pisana :roll: chociaż z Bombajem nawet ta raczej nie przejdzie.
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Pt gru 14, 2012 6:33 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Uczucia mam ambiwalentne :wink: Przykro mi z powodu choinki, a raczej tego, że jej nie będzie :( Z drugiej strony Bombaj jest szczęśliwy, zdrowy i to bardzo mnie cieszy.A za Stefana :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 16, 2012 19:22 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Genialnie prezentuje się w umywalce! :mrgreen:

Dużo zdrówka dla Stefanka! :ok:

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Pt sty 04, 2013 15:07 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! :ok:

Lavi

Post » Wto sty 08, 2013 0:12 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Bardzo wszyscy dziękujemy i również życzymy. Oby łaskawszy był ten 2013.

Mięliśmy dziś rodzinną wyprawę do weterynarza. Dwa koty + pies.
Figuś ma chroniczne zapalenie prawego ucha, ze Stefanem latam co tydzień, natomiast Bombuś trochę przytył i musiałam upewnić się czy jego waga mieści się w normie.

Stefanem miał ciężką przeprawę w święta. Koszmarne nadżerki w całym pyszczku. Nie jadł. Pił tylko troszkę. Wychudł mi biedny tak, że przykro było takie kosteczki futerkiem jedynie pokryte głaskać. Podratowaliśmy sterydem, bo niestety na nic już nie reaguje. Na dzień dzisiejszy jest poprawa, ale zostaje Buras pod stałą obserwacją. Kombinujemy z doktorem, jakby tą jego białaczkę podejść. No i trochę się udaje. Także trzymajcie kciuki za Stefanka. On mimo choroby wciąż nie jest osowiały i apatyczny.

Natomiast Bombusiowe 6kg całkowicie mieści się w normie. Co prawda został nazwany przez pana doktora "okrągłą paróweczką", ale mam go nie odchudzać. On jest po prostu szalenie wielkim kocurrem 8) Jest też całkowicie zdrowy. Ma tylko delikatnie powiększony jeden węzeł chłonny, ale nie stanowi to żadnego zagrożenia. A jaki on towarzyski na wizytach weterynaryjnych!

Koty to niesamowite stworzenia. I tak różne od siebie :kotek:

W wolnej chwili wrzucę jakieś kocie zdjęcia :)

295955

Post » Wto sty 08, 2013 0:24 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Super wiesci o Bombajku! Trzymam kciuki za reszte stada zeby tez trzymala poziom jak pan Paroweczka :mrgreen: nie chorowac tylko psocic i jesc :D
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto sty 08, 2013 6:41 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Nieustające kciuki za Stefana i Figo :ok: :ok: :ok: :ok:
Jak miło czytać o Bombaju :lol: Takiego kota się nie zapomina, charakter ma rewelacyjny.Wszyscy odwiedzający lecznicę się nim zachwycali.Najbardziej zdumiewające było to, że lgnął do psów, a ludzi kochał , każdemu pozwalał się głaskać, wręcz domagał się tego.Tak się cieszę, że jest zdrowy i szczęśliwy :dance:

ewar

Post » Nie mar 31, 2013 23:06 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Właśnie razem z Bombusiem piszemy Wielkanocnego posta. Przede wszystkim życzymy wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnych. Dawno nas nie było. Aż mi wstyd. :oops:

Rudzisław ma się wyśmienicie. Naprawdę. Nawet nie mam co opisywać, bo nic się nie zmieniło. Może kolor futra. Jest coraz bardziej rudy.
Jak on teraz donośnie mruczy!
Za to ze Stefankiem nie jest już zbyt dobrze. Na chwilę obecną jest zaleczony, ale sytuacja zaczyna wyglądać niestety tak: miesiąc zdrowia, 2 tyg leczenia. I w koło macieju. Staram się jak mogę, by nie doprowadzać do ostrzejszych ataków białaczki. Liczy się tylko i wyłącznie to, jak szybko zauważę, że coś się dzieje. Ale nie tracę nadziei i jestem dobrej myśli.

295955

Post » Pon kwi 01, 2013 0:13 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przepraszam za mierną jakość, ale dysponujemy jedynie aparatem w telefonie komórkowym :|

295955

Post » Pon kwi 01, 2013 0:21 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

I jeszcze zrobione przed sekundą 8)
Jaki on ogromny!

Obrazek Obrazek

A z tym panem dodawałam zdjęcia :)

Obrazek

295955

Post » Pon kwi 01, 2013 6:34 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Przykro mi z powodu Stefana, to choróbsko jest straszne :cry: Pozostaje mi trzymać kciuki :ok: :ok: :ok:
A Bombaj jest przecudny :1luvu: Tak się zastanawiam, czy on na pewno jest FeLV? Niedługo będzie rok, od kiedy u Ciebie zamieszkał, ma się znakomicie :lol: Tak się cieszę :lol:

ewar

Post » Pt kwi 05, 2013 19:10 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Cudowne kocisko! :1luvu: Nic więcej nie można napisać!

I :ok: za Stefanka! :wink:

Lavi

Post » Nie kwi 07, 2013 20:53 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Piękny Bombus, Stefanek i psinek :1luvu: :1luvu: :1luvu: widać, ze ma u Ciebie wspaniałe życie :1luvu: :1luvu: :piwa:
Obrazek

Goyka

Post » Nie paź 20, 2013 12:23 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Witamy na szczęście w pełnym składzie. Tj. ja, oba koty i pies.

Bardzo dawno nic nie pisałam, ale chciałam dać znać, że u nas w porządku. Bywa gorzej i lepiej, ale póki co, nie dzieje się nic, z czym nie moglibyśmy sobie poradzić. Bombaj ogólnie jest okazem zdrowia, chociaż od czasu do czasu, pojawiają się nadżerki. Bombuś ma też nowe właściwości. Jest kotem naramiennym. W wolnej chwili wrzucę jakieś zdjęcie :) U Stefana ze zdrowiem jest niestety trochę gorzej. Zawodzi układ moczowy. Był dwa razy cewnikowany. Przeszliśmy też na karmę weterynaryjną. Ale na chwilę obecną, wszystko jest ok.
Pozdrawiamy!

295955

Post » Nie paź 20, 2013 18:30 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Wspaniałe wieści :1luvu: pozdrawiam Was ciepło , może u Bombusia test był fałszywie dodatni i wcale nie jest felvkiem :ok:
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]