Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 31, 2011 8:41 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

O! U nas też sanabelle urinary. Royal suchy jako smaczek po zapodaniu leków lub sprawdzeniu uszu. Koty doskonale wiedzą, że należy im się smakołyk i biegną w stronę wiadereczka z gratisami :D

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro sie 31, 2011 9:09 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Shalom, serdeczne dzięki za przypomnienie o linku chatulowym :1luvu: . Dawno temu czytałam ich z dużym zainteresowaniem w ujęciu BARFA. I teraz jako Duża sikającego znow zajrzę :D .

Patmol, cudna ta smajlikowa ikonka, cudna Obrazek :1luvu:

Pasiniu, BARFowcy polecają jako suchą alternatywę dla mięsa wg kolejności zaprezentowania ZiwiPeak, ORIJENA, TOTW, APPLAWS, ... .Tu link szczegółówy: POLECANE KARMY SUCHE Z tych co sprawdziłam tylko TOTW u mnie zjadliwe, ORIEJNA i APPLAWSa zakopują :D
BARFowcy dużą uwagę zwracają na skłąd pozywienia, na chatulowym adresie znajdziesz też mnóstwo innych watków o dobrym karmieniu. Ja BARFowałam ok. rok (niestety jedna moja mięsa prawie wcale nie chce jeść), teraz że tak powiem półBARFuję :wink:

Aniu, moja Koko też podlizuje mi świezy chleb i bułki kiedy przyniosę siaty ze sklepu 8O Ona w ogóle jest z księżyca, bo na surowe patrzy jak na obcego, uwielbia mokre, chrupki.
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sie 31, 2011 9:33 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Następnym razem zaopatrzę się w takim razie w Orijena (TOTW im nie służył zupełnie), tylko sobie zamówię jakąś małą paczuszkę na spróbowanie, albo skombinuję jakąś próbkę, bo hrabianka Tasmania nie wszystko zjada 8)

A kiedy będę miała już własną ogromną lodówkę z gigantycznym zamrażalnikiem, to zamierzam poBARFować (chociaż troszkę ;) ) :ok:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro sie 31, 2011 9:58 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Większość kotów nie lubi Orijena. Jak również Acany (to chyba dwie marki tej samej firmy). Aczkolwiek moje na Acanę kiedyś udało się przestawić.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro sie 31, 2011 10:03 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

mam resztkę pomarańczowego Orijena
Moge odsypac próbkę
U mnie nie ma szaleństw w sensie nie rzucają się na to ale jedza
I Srebek alergik ma ladniejsze oczy
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro sie 31, 2011 10:08 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Moje też ani Acany, ani Orijena nie chcą jeść. :| Kupowałam wszystkie wersje i rybne i mięsne i jest ble i koniec, ze smakiem pożarły te chrupy bezdomniaczki spod bloku. :roll:

Także właśnie lepiej nie ryzykuj z dużą paczką na początek ;) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro sie 31, 2011 10:44 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Basiu, chętnie, dziękuję! Nie spieszy się, bo właśnie zamówiłam coś innego, ale jeśli kiedyś będziesz np w pobliżu Rusznikarskiej... ;)

Dostałam od Męża takiego mmsa i autentycznie się wzruszyłam (zwłaszcza, że wczoraj skręcało mnie z zazdrości na wątku u shalom na widok miłości Frejki i Konana). Pierwszy raz ułożyły się razem na tym legowisku :1luvu:

Obrazek

Pasibrzucha

Post » Śro sie 31, 2011 10:48 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Chyba myślami to sprowokowałaś. Przyznaj się: nagadałaś im wczoraj? :wink:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro sie 31, 2011 11:30 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Pasibrzucha pisze:Basiu, chętnie, dziękuję! Nie spieszy się, bo właśnie zamówiłam coś innego, ale jeśli kiedyś będziesz np w pobliżu Rusznikarskiej... ;)

Dostałam od Męża takiego mmsa i autentycznie się wzruszyłam (zwłaszcza, że wczoraj skręcało mnie z zazdrości na wątku u shalom na widok miłości Frejki i Konana). Pierwszy raz ułożyły się razem na tym legowisku :1luvu:

Obrazek

Bo to jest po prostu DOBRE legowisko :]

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro sie 31, 2011 11:30 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

No widzisz, mówiłam :D
Widzisz ile tu obeznanych w karmach osób? :D fajnie, ja jestem restrykcyjna w tym względzie. Jeśli sztuczne chrupale to tylko bezzbożowe. Animonda sucha to śmieć. Orijen często niejadalny przez koty. Próbowałaś Applawsa? moje sie zażerają.
W sklepie ekozwierzak są jeszcze nowości bezzbożowe. Coraz większy mamy wybór. Ja mam alergię na zboża :twisted: nie chodzi już o jakieś tycie, ale o to że one trują kota :evil: w każdej chorobie znajdziesz wątek o udziale zbóż. Nic dziwnego, tego kot ne trawi. Już lepiej żeby mu dać kawałek chleba od czasu do czasu, jeśli faktycznie tak uwielbia :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro sie 31, 2011 11:38 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Ależ fantastyczne masz dziewczyny :)
Jak Tyciokupa?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro sie 31, 2011 11:51 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Dziś było lepiej, choć wciąż to niestety cholernie luźna kupa :| Dostała powtórkę zastrzyków, próbkę jakiejś karmy gastro (mąż nie umiał mi powtórzyć - w każdym razie nie RC), dostała też saszetkę intestinala na ukojenie jelit póki co.

Pasibrzucha

Post » Śro sie 31, 2011 12:59 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Jest środa, do piątku troszku czasu. Zyczę szanownej Tyciokupie łądnego uformowania się :D

Jesli to legowisko jest takie jak moje na drapaku to ja zupełnie nie kumam jak one dwie tam zmieściły się 8O . Moja jedna ma problem z własną jedną kocio-tyłencją :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sie 31, 2011 13:06 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

psiama pisze:Jest środa, do piątku troszku czasu. Zyczę szanownej Tyciokupie łądnego uformowania się :D

Jesli to legowisko jest takie jak moje na drapaku to ja zupełnie nie kumam jak one dwie tam zmieściły się 8O . Moja jedna ma problem z własną jedną kocio-tyłencją :mrgreen:

Na takim jednym mieszczą się zgodnie Jimi i Elvis (2kg) a na drugim Leon i Dora (8kg) :mrgreen:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro sie 31, 2011 13:09 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Żałuję, że mnie przy tym nie było, bo mi się to samej dosyć niewiarygodne wydaje - sama Tasmania ledwo się tam mieściła 8O Ale moje koty potrafią się kompresować, co było udokumentowane w postaci Tasi w jej ulubionym, żółtym pudełku :wink: Wczoraj wcisnęła się w maleńką półeczkę na papiery, słowo daję, nie wiem jak to zrobiła :lol: Postaram się cyknąć jakieś zdjęcia przez weekend (który - chwałaż Tyciej - zaczyna mi się jutro o 14 :twisted: )

Mamo, te Twoje zielone legowiska są większe niż to moje futrzaste :)

Pasibrzucha

[poprzednia][następna]