Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 19, 2013 9:48 Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Zbieram się w sobie i zakładam wątek moim Zwierzakom:
~Jalo Veikko Extraversion - moja wielka psia miłość
~Tygrys, Kot Wspaniały
~Baba Jaga wcześniej zwana Moherem

O ich przygodach,psotach i innych wydarzeniach postaram się informować w miarę na bieżąco.
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Od: Pon paź 01, 2012 13:02

Post » Wto maja 07, 2013 13:19 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Obrazek BABA JAGA NA PODUSZCE
Obrazek
Obrazek BAWIĆ SIĘ MOŻNA WSZYSTKIM :p
Obrazek
Obrazek MR TYGRYS
Obrazek
Obrazek KOT I PIES ^^
Obrazek PIES NIE WIERZY ...
Obrazek JAGA PILNUJE LODÓWKĘ ...
Obrazek ...SPRAWDZA WALIZKI...
Obrazek... KONTROLUJE WIĄZANIE OBUWIA...
Obrazek ...POLUJE NA PAJĄKI...
Obrazek... A PÓŹNIEJ ŚPI :p
Obrazek TYGRYS BACZNY OBSERWATOR
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Post » Pt maja 10, 2013 13:50 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Pierwsza ! Mwhahah :))
Pozwolę sobie przywitać:P - CZESC:)
Ciesze sie że założyłaś swój wąteczek .Będziemy zagladac:))

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon maja 13, 2013 19:36 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Też się przywitam :) Podczytywałam wątek Moherka, pannica już taka duuuża :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon maja 13, 2013 20:02 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Witamy :kotek:

Baba Jaga cudnie się zaaklimatyzowała (wg mojego "amatorskiego" rozeznania :oops: ). Nie boi się już wcale psa,a czasem się o niego wręcz ociera :mrgreen:
Tygryś nadal nieco nieśmiały, ale pracujemy nad tym 8) To w końcu dość spory kiciuś i nie będzie skakał jak mała wiercikitka :ryk: :roll:
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Post » Wto maja 14, 2013 7:08 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Melduję się :D
Danusiu, jak ja się cieszę, że jesteście, aż serducho mocniej zabiło Obrazek

Moherito - Baba Jaga, jak urosła 8O a taki konusik pojechał :lol:
Dobrze trafiła, oj dobrze :ok:

A tutaj - o rany, ślicznota mała :love:
Obrazek

I Pan Tygrys jaki fajny :kotek:
Kocham buraski :D

A Jalo Veikko Extraversion - :1luvu:
Piękny jest...
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Wto maja 14, 2013 7:24 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Bagienka pisze:Melduję się :D
Danusiu, jak ja się cieszę, że jesteście, aż serducho mocniej zabiło Obrazek

Moherito - Baba Jaga, jak urosła 8O a taki konusik pojechał :lol:
Dobrze trafiła, oj dobrze :ok:

A tutaj - o rany, ślicznota mała :love:
Obrazek

I Pan Tygrys jaki fajny :kotek:
Kocham buraski :D

A Jalo Veikko Extraversion - :1luvu:
Piękny jest...

Jaga zawojowała moje serducho w 90%. Włazi na mnie,położy się wygodnie na brzuchu lub wyżej nieco (gdzie miękko :P ) i mruczy jak mały traktor. W dodatku nie odpuści. :mrgreen: Jeśli czuje się "niedopieszczona"to tak długo marudzi aż ma dość tarmoszków :kotek:

Pies ma przechlapane w pewnym sensie. Bo: duży,niezdarny i ciężki w porównaniu do kociów. To musi uważać żeby którego nie przydepnąć ,bo łapą od kota i szmatą od pańci :ryk: :ryk: :ryk: 8)
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Post » Wto maja 14, 2013 7:30 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

danutkotka pisze:Jaga zawojowała moje serducho w 90%. Włazi na mnie,położy się wygodnie na brzuchu lub wyżej nieco (gdzie miękko :P ) i mruczy jak mały traktor. W dodatku nie odpuści. :mrgreen: Jeśli czuje się "niedopieszczona"to tak długo marudzi aż ma dość tarmoszków :kotek:

:lol:
fajnie :D miło czytać takie wieści :ok:
Danusiu, dziękuję Ci z całego serducha, że dałaś małej dom :1luvu:
danutkotka pisze:Pies ma przechlapane w pewnym sensie. Bo: duży,niezdarny i ciężki w porównaniu do kociów. To musi uważać żeby którego nie przydepnąć ,bo łapą od kota i szmatą od pańci :ryk: :ryk: :ryk: 8)

Ot, pieskie życie :wink:
Ale fajnie, że ekipa się dogaduje :ok:
To najważniejsze :kotek:
Obrazek

Bagienka

Post » Wto maja 14, 2013 10:08 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

przywitam się u małej :wink: Jagi :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto maja 14, 2013 11:28 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

i ja

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto maja 14, 2013 12:01 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
WITAMY WITAMY
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Post » Czw maja 30, 2013 19:59 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Od czwartku,16 maja mam 2 "dodatkowe" kotki :mrgreen:
Baaardzo nieśmiałego czarnuszka Leonka i puchatą buraskę Misię. Obfocę je jak tylko się dadzą :P
Misia dosłownie wskoczyła mi na ręce wołając o pomoc 8O

Baba Jaga już całkiem "moja" :kitty: : śpi na poduszce obok mnie, lub na fotelu obok mnie, lub...gdziekolwiek byle obok :mrgreen:
Tygrys też bardziej "mój", co nie w sos mojej średniaczce córce :ryk: - przychodzi z tym swoim miaumrrr i się domaga czegoś :kotek:
Leonek "walczy" ze sobą, bo : mizianie jest fajne, ale nowe miejsce itp itd... A futerko ma takie zupełnie inne niż pozostała ekipa :1luvu: Na szczęście je i kuwetkuje bez przeszkód. Nad nieśmiałością pracujemy 8)
Mała Misia póki co jest izolowana i na osłonowym antybiotyku, bo dostawała lanie od podwórkowych kotów. Obadana przez wet-kę jest zdrowa, ani śladu kk czy innych. Wygląda na to,że komuś zwiała, bo miziak i prosi żeby do domu ją wpuścić :D
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Post » Czw maja 30, 2013 20:13 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

danutkotka pisze:Od czwartku,16 maja mam 2 "dodatkowe" kotki :mrgreen:
Baaardzo nieśmiałego czarnuszka Leonka i puchatą buraskę Misię. Obfocę je jak tylko się dadzą :P
Misia dosłownie wskoczyła mi na ręce wołając o pomoc 8O

Baba Jaga już całkiem "moja" :kitty: : śpi na poduszce obok mnie, lub na fotelu obok mnie, lub...gdziekolwiek byle obok :mrgreen:
Tygrys też bardziej "mój", co nie w sos mojej średniaczce córce :ryk: - przychodzi z tym swoim miaumrrr i się domaga czegoś :kotek:
Leonek "walczy" ze sobą, bo : mizianie jest fajne, ale nowe miejsce itp itd... A futerko ma takie zupełnie inne niż pozostała ekipa :1luvu: Na szczęście je i kuwetkuje bez przeszkód. Nad nieśmiałością pracujemy 8)
Mała Misia póki co jest izolowana i na osłonowym antybiotyku, bo dostawała lanie od podwórkowych kotów. Obadana przez wet-kę jest zdrowa, ani śladu kk czy innych. Wygląda na to,że komuś zwiała, bo miziak i prosi żeby do domu ją wpuścić :D

O hoho :) No to pozostaje tylko życzyć powodzenia:)) Ah Ty to masz wielkie serducho dani :)Zazdroszcze dofutrzenia :))
Nie moge sie doczekać fotek :) I dzieki za opieke nad moim " synusiem " :**

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pt cze 07, 2013 10:50 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Witamy piątkowo :flowerkitty:

Moja mała "menażeria" miewa się dobrze i coraz lepiej :kotek:
Baba Jaga może zostać ambasadorem :ryk: :ryk: :ryk: przekonuje inne koty że Pańcia fajna jest i w ogóle :ryk: :ryk: :ryk: Nakłoniła płochliwego Leona do wyjścia z kąta, wspólnej zabawy i wylegiwania się na parapecie okna :mrgreen:

Obrazek

Leon... Miziak nad miziakami. Tak mruczy i tak wręcz się wije żeby go głaskać,że trudno uwierzyć. Jednak nadal bardzo się boi, bo reaguje na byle szelest i z prędkością błyskawicy wieje w bezpieczne miejsce. Jest mistrzem ukrywania się i kamuflażu. Pół dnia nieraz zajmuje mi znalezienie gdzie akurat się schował. Najdoskonalszym jak dotąd miejscem okazuje się półka z podręcznikami dzieci (ciekawe dlaczego :smiech3: )

Obrazek
Nie ma to jak mizianie i zabawa z dziećmi
Obrazek
Nad oswajaniem Leosia prace trwają nadal :)

Malutka Misia po prawie dwutygodniowej kwarantannie na balkonie została wpuszczona na pokoje.

Obrazek

Jej ulubionym miejscem nadal jest balkon lub parapet okna w mniejszym pokoju. Ranki na brzuszku, szyi i łapkach zagoiły się bezproblemowo. Oczywiście obłędna Jaga zachęca Misię do zabaw i to z dobrym skutkiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakby wszystkiego było mało, Misia dostała rujkę :strach: Pękam ze śmiechu patrząc jak wygina się na strony wsze, a tu kocury kastraty patrzą zdziwione na nią... :ryk:

Obrazek

Baba Jaga 17 ma mieć sterylkę. Już gryzę pazury z nerw po prostu. Ale mam nadzieję że będzie oki.

Obrazek

Obrazek

Nie wiedziałam,że można aż tak bardzo pokochać kota 8O

Obrazek

Obrazek

Tygryś - skromny, cichy i przytulny mądry kot. Pierwszy do michy i je wszystko z ogromnym apetytem. Czasem aż dziw bierze że on potrafi się bawić jak kociak, kulać po podłodze i ganiać za laserkiem. Ma "kota" na punkcie wędki z piórkami. Jednak przeważnie leży dostojnie i obserwuje wybryki młodzieży :D

Obrazek

Pies w końcu... Duży, kudłaty i zębaty, broni domu zajadłym szczekaniem. Łezka się w oku kręci jak Jaga ociera się o jego łapy, a on pochyla się i wielkim ozorem liże Maludę. To bardzo mądry pies. Pozwala kotom pić ze swojej michy i czasem wyjadać niektóre kąski. Zero agresji czy gonienia po domu kociastych.

Miłego weekendu życzymy!
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Post » Pon cze 17, 2013 7:16 Re: Pies,Tygrys i Baba Jaga, czyli PsoKoty lubią psoty :)

Witaj Drużyno :kotek:

Ale się u Was dzieje 8O

Moc kciukasów za młodą - będzie dobrze :ok: :ok: :ok:

Z braku czasu ostatnio mało bywam w sieci, ale śledzę losy Babeczki :1luvu:
Obrazek

Bagienka

[następna]