Moje zwierzaki !.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 23, 2012 9:49 Moje zwierzaki !.

Hej mam na imię Daria :piwa: .Mam 13 lat i dużo pięknych zwierzątek :kotek: .
Chcę/Pragnę je wam przedstawić :1luvu:
Lila(Kotek)-to dachowiec :wink: . Lila ma rok i 5 dzieci :1luvu: .
Obrazek
sory ,ale nie patrzcie się na datę na zdjęciu :lol: .
A tutaj Liliana w ciąży :1luvu: :
Obrazek
Szaron i Misio : to są dzieci mojej kochanej Lilusi :1luvu: :kotek: .
Na fotosika nie moge załadować zdjęć :cry: .Jak mnie się uda to dodam :dance:
Sami i Trusia ( króliczki )- Trusia to miniaturka , a Sami angorka-miniaturka . Sami to puszysty obżartuch , a trusia słodki złodziej :pig: .
Moje pieski :
Zackuś to Owczarek niemiecki . Ma 5 lat , lubi się przytuać , nie jest grożny i uwielbia ganiać za patyczkiem :surprise: .
Szila to mieszaniec . Szilgret nie ma jeszcze roczku . Większość mojej rodziny mówi na Szile , Szałaput :1luvu: . Uwielbia gryżć za nogawki jak się iegnie , bowić się różnymi zabaweczkami (np.: piłeczkami ) . Szilunia uwielbia bowić się z Zackusiem :1luvu: .
Szila i Zackuś to najlepisi przyjaciele :love: .
Na fotosika mogę dodawać zdjęcia (stare ) z mojej cyfrówki , a z lustrzanki nie mogę :? :( . Czemu :?: . To ja narazie dodam takie satre troche zdjęcia :ok: :ryk: .

Zackuś :
Obrazek
Szila(Szila jest teraz większa i grubsza , a to zdjęcie było robione w tym roku ale w maju ) :
Obrazek
Misio:
Obrazek
Szaron( teraz Szaron jest większa , grubsza i ciemniejszy ma kolor) :kotek: :
Obrazek
Sami i Trunia :1luvu: (Sami jest większa teraz ) :
Obrazek

Życzę miłego oglądania :kitty: i wesołych świąt :s1: :s4: :spin2: . :1luvu: .
P.s. i życzę też miłego komentowania :mrgreen: .
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Od: Sob gru 22, 2012 17:45

Post » Wto gru 25, 2012 18:20 Re: Moje zwierzaki !.

Hejka! Ja też mam kotka ;) Ma na imię Rudi ;) :kotek:

anulka830

Od: Wto gru 25, 2012 18:15

Post » Wto gru 25, 2012 19:02 Re: Moje zwierzaki !.

witaj na forum, masz bardzo ładne zwierzaki :D
warto by było wysterylizować kocice i wykastrować kocury, bo dzięki temu zapobiega się niepotrzebnemu rozmnażaniu zwierząt oraz także chorobom jak ropomacicze i raki sutków. W Polsce na prawdę jest bardzo duża ilość bezdomnych kotów, które rozmnażają się niekontrolowanie, skoro wasze koty mają właścicieli warto by było abyście onie zadbali i poprawili im komfort życia, sterylizowane kotki żyją znacznie dłużej i nie męczą się przy porodach.
Ostatnio edytowano Wto gru 25, 2012 19:04 przez Del, łącznie edytowano 2 razy
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Wto gru 25, 2012 19:03 Re: Moje zwierzaki !.

Czy Twoi rodzice nie myśleli o sterylizacji kotki?

Kotka może nawet umrzeć, rodząc kolejne kocięta - na pewno byłoby Ci wtedy bardzo przykro, nie wspominając o tym, że kocięta pozbawione matki najpewniej też zginą.

Do tego za chwilę Twoje koty w takiej ilości zaczną się krzyżować między sobą, a takie urodzone "w bliskiej rodzinie" kociaki mogą mieć znowu problemy ze zdrowiem.

Do tego niesterylizowane koty wychodzące w trakcie rozmnażania mogą się zarazić od drugiego kota HIVem lub białaczką, które są śmiertelne...

Że już nie wspomnę o tym, że rejestrując się tutaj zaakceptowałaś regulamin forum, a w nim wyraźnie jest napisane, że nie popieramy rozmnażania zwierząt.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto gru 25, 2012 21:46 Re: Moje zwierzaki !.

Bardzo dziękuje za kąplementy . :1luvu:
Lila jest wysterlizowana od pażdziernika :kotek: .
A Szaron wysterlizuje po pierwszej rujce , a Misia jak dojrzeje troche bardziej :) .
anulka830 to super ,że masz kotka i ma bardzo urocze imię :D .
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Wto gru 25, 2012 21:49 Re: Moje zwierzaki !.

A mam jeszcze jedno pytanko dlaczego nie moge dodawac zdjęć z lustrzanki na fotosika ? :?
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Śro gru 26, 2012 10:30 Re: Moje zwierzaki !.

Daria-kotki pisze:Bardzo dziękuje za kąplementy . :1luvu:
Lila jest wysterlizowana od pażdziernika :kotek: .
A Szaron wysterlizuje po pierwszej rujce , a Misia jak dojrzeje troche bardziej :) .
anulka830 to super ,że masz kotka i ma bardzo urocze imię :D .

Lepiej wysterylizuj Szaron przed pierwszą rujką, bo jak rozumiem mieszkasz na wsi, więc ciężko będzie upilnować kotkę, aby nie miały dostępu do niej kocury albo na czas rujki niech kotka siedzi w domku bez innych kocurków i od razu po idź z nią do weta. Bo tak to niestety znowu będą małe kociątka :(
Daria-kotki pisze:A mam jeszcze jedno pytanko dlaczego nie moge dodawac zdjęć z lustrzanki na fotosika ? :?

u mnie normalnie wchodziły (lustrzanka nikon) , może zmień rozmiar? jak otwierasz zdjęcia za pomocną Microsoft office Pictures manager to masz opcje "edytuj obrazy" a potem "zmień rozmiar" i tam masz do wyboru na jakie (dokument, sieć web, wiadomość e-mail)
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Śro gru 26, 2012 10:45 Re: Moje zwierzaki !.

Witaj Dario :D
Masz przepiękne zwierzaki. Mam nadzieję, że będziesz często o nich pisać :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro gru 26, 2012 23:54 Re: Moje zwierzaki !.

kamari : Dziękuje za komplement :piwa: . Ja też myśle ,że bede o nich dużo pisać :1luvu: .
Del : a ile kotka musi mieć ,żeby ją wysterlizować ??
Kotki na noc śpią w domu , a w dzień szaleją i bawią się z psiakami na dworze :kotek: .
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Czw gru 27, 2012 0:28 Re: Moje zwierzaki !.

kotkę można wysterylizować wcześnie, nawet w wieku 6 miesięcy lub jeszcze wcześniej. Ważne, żeby przed sterylizacją była zaszczepiona przeciwko kocim chorobom wirusowym.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Czw gru 27, 2012 12:52 Re: Moje zwierzaki !.

Szenila pisze:kotkę można wysterylizować wcześnie, nawet w wieku 6 miesięcy lub jeszcze wcześniej. Ważne, żeby przed sterylizacją była zaszczepiona przeciwko kocim chorobom wirusowym.

:ok:

Dario, opisz historie swoich zwierzaków. Jestem ciekawa, jak do ciebie trafiły.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw gru 27, 2012 13:13 Re: Moje zwierzaki !.

Mamy zdjęcia :piwa: :
LILIANNA :kotek: :
Obrazek
Obrazek
SZARON : :P
Szaronki poza do spania :ryk: :
Obrazek
:kotek: :
Obrazek
MISIO :kotek: :
Obrazek
Obrazek
Misio myje Szile ( po dobrej zabawie ) :piwa: :
Obrazek
Króliczki :1luvu: :
Mała Samcia :ok: :
Obrazek
Duża Samcia :) :
Obrazek
Trusia (Trunia) :mrgreen: :
Obrazek
Teraz Sami i Trusia (razem) :1luvu: :
Obrazek
A teraz dodatkowo kociaki (małe) razem :wink: :
Obrazek
Obrazek
Psiaczki :1luvu: :
Shila(szila) :
Obrazek
Zackuś (Zakus ) :
Obrazek
Obrazek
Razem :1luvu: :
Obrazek
Obrazek
Konik ( nie mój :x ) Ale i tak słodki :lol: :
Obrazek
ale zdjęcie ja robiłam ,żeby nie było :ryk:
Mojej babci kotek :
Cygan :piwa: :
Obrazek
I na końcu taka brzytka JA :twisted: :o :
Obrazek
Z góry dziękujemy za komentarze i kąplemęty :1luvu:
Szenila pisze:kotkę można wysterylizować wcześnie, nawet w wieku 6 miesięcy lub jeszcze wcześniej. Ważne, żeby przed sterylizacją była zaszczepiona przeciwko kocim chorobom wirusowym.

Dziękuje ci bardzo , postaram się namówić mame to po nowym raku przed rują pawinnyśmy ją wysterlizować , a Misia przyokazji :1luvu: .
Teraz wam opowiem krótką historyjkę :twisted: :
Jak moi rodzice pojecheli do kogoś tam (nie daleko) to ja wziełam quada i pieski . Ja jechałam , a oni biegli ( ,że wsęsie pieski) i jak już wracałam (bez hamulców ) to Szila wpadła mi pod quada ( :cry: :cry: ) . A ja szybko zeskoczyłam z quada , cała zapłakana :cry: i pobiegłam do Sziluni . Szila bardzo Płakała :cry: . Zackuś przerazony razem ze mną pobiegł do niej i lizał jej nużkę . A ja szybko dzwonie do mamy i taty ( zapłakana , prawie nic nie zrozumiel , ale szuybko przyjechali [naszczęście]) Jak usłyszał zakuś auto to zaczoł szczekać i mama to usłyszała i dzięki Zackusiowi Mama z Tatem znależli nas na łąkach . (podjechali autem) Moja mama szybko otworzyła drzwi i kazała mi z nią wsiąść (Szila dała mi się tylko dotknąć) podjechaliśmy pod dom quad został zapalony tata jak my pojechaliśmy z Szilunia do weterynarza ( w Namysłowie ) to poszedł po quada . A weterynarz powiedział ,że to bardzo powarzne złamanie (stało się to 3.09.12) i weterynarz umówił nas na operację za trzy dni , po operacji (operacja przebiegłą jak miała i wszystko było dobrze ) Szila miała gips ( a jeszcze coś przy pierwszej wizycie u weta zendlałam jak pani doktor mi powiedziała ,że ma złamaną nogę) , ale nie miała za długo tego gipsu :ryk: bo go zjadłą :strach: . Szila je wszystko co jej przeskadza (np. obroża przeciw pchelna , obroża zwykła , buty (moje) , maskotki , zabawki , gips ) . Jak zjadła gips to zawiezliśmy ją do weta i pani doktor powiedziała ,że jak jej gips przeskadza to zrobi jej opatrunek :kotek: . Szila musiała go nosić 6 tyg. i po 6 tyg. nie miała gipsu i jest spowrotem słodkim , zabawowym psiakiem . Wszystko skończyło się dobrze i Szila nie chowa do mnie , ani do quada urazy :1luvu: :1luvu: . Bardzo ją kocham jak i inne moje zwierzęta :ok: . Dziękuje za wysłuchanie :lol: .
:kotek: .
Kamari : napisze wieczorem bo teraz już musze złazić z kompa :wink: . , ale obiecuje ,że opiszę :1luvu: .
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Czw gru 27, 2012 13:17 Re: Moje zwierzaki !.

:D

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw gru 27, 2012 14:31 Re: Moje zwierzaki !.

Kamari to dla ciebie :D ( opisze moje zwierzaki :1luvu: ):
Zaczniemy od Lilusi :kotek: :
Jak wróciłam od babci z obiadu , która mieszka wioskę dalej . Co niedziele jeżdziliśmy do niej :ok: . I pewnego razu jak właśnie wróciliśmy w niedziele z takiego obiadku to słyszeliśmy płaczącego kiciusia , wypuściłam psiaki z domu i zackuś razem z moją Sarcią ( Sarcia to mój psiak , który miał 14 lat i w tym roku mnie opuściła :( :cry: :cry: , jak zwyklę bardzo to przerzyłam , bo w ty roku odeszły mi też myszki , chomiczki , i nie dawno jeszcze jeden chomiczek :cry: :evil: :cry: ) szczekały głośno , kicia jeszcze bardziej zaczeła płakać i Zackuś skoczył na pień drzewa i szczekał , a ja z moim tatem spojrzałam na czubek drzewa , a tam taka piękna przerażona Lilusia . MAma poszła po drabine , a tato wszedł po niej i Lilusie ściągną :1luvu: . Lila miałą bardzo mocno zacisniętą obrożę i ja nie umiałąm jej ściągnąć więc mama to zrobiła (mam nadal tą obrożę , ale już nie na lilci :) ) . Pod tą obrożą sierść jej nie rosłą , ale po upływie czasu już odrosła :piwa: . Lila jak kotki bałą się Zackusia i Sarcii , ale z biegiem czasu Lila się przyzwyczajiłą do innych zwierząt :kotek: . Sarcia moja nie lubiała zwierzątek , ale też się przyzwyczajiła :1luvu: . I właśnie w ten sposób Lilianna do mnie trafiła :o .
Mam bardzo bardzo bardzo złą :evil: wiadomość i bardzo bardzo smutną :cry: :cry: :cry: : :placz:
Lila od tygodnia nie wraca do domu i nie wiem czemu codzienniie chodze i jej szuka jak zwykle płacze za nią i modle się ,żeby wróciłą ....
A teraz o kotkach :1luvu: :
Jak już wcześniej pisałam Lila to ich mamusia :1luvu: . Lila 16 kwietnia jak miała pierwszą ruję to od razu zaszłą w ciąży nie wróciła na noc , ale jak wróciła na drugi dzień to wiedziałąm ,że jest w ciąży potem po dwóch miesiącach urodzilą na moim łóżku 6 maleńkich niespodzianek :birthday: . Urodziłą 6 , ale jednego nieżywego :cry: . po kilku miesiącach musiałam oddać 3 koteczki :!: :cry: . I mama chciała jeszcze po kilku tygodniach chciałą oddać jeszcze te dwa :cry: ,ale ja ją bardzo bardzo prosiłam i nie oddała ich i w ten sposób Szaron i Misio znalazły się u mnie :1luvu: .
Teraz Zackuś :
Mój tato jest mechanikiem i naprawiał takiemu panu , auto , ale okazało się ,że pan nie ma jak zapłacić . Moja mama od zawsze chciała mieć dużego psiaka :mrgreen: i pan powiedział ,że nam zapłąci małym owczarkiem niemieckim :kotek: :roll: .I Zackuś miał się najpierw nazywać Ajzack , ale tato skrócił i zostało Zack :1luvu: .
Szila :D .:
Moja najlepsza przyjaciółka wychodziła co weekend z mamom Szili ( Fiona) . I pewnego weekendu ja z mamą i moją siastrą pojechaliśmy do Namysłowa tam gdzie mieszka mama Szili . I Szila zostałą ostatnia ze stadka :D . I właśnie jak już przyjechałąm do Namysłowa to zadzwoniłam do Sary ( mojej przyjaciółki) :) , a Sara akurat byłą z Szilą i Fiona na spacerku to ja powiedziałam ,ze ja z nią pochodze i jak zobaczyłam taką słodką , czystą Szilunie to odrazu się zakochałąm , moja siostra razem z mamą też się zakochały .Mama powiedziała : Jak namówisz tatę to ją weżmiemy :1luvu: . to ja szybko wziełam telefon i zadzwoniłam do taty , opisałam jej wygląd itp .. Tato się zgodził :1luvu: :piwa: :D . JAk się zgodził to poszilśmy do byłej włascicielki Szili :mrgreen: i powiedziałąm ,że ją biorę :1luvu: . Pani mi dała trochę karmy i zabawkę :D . Potem pojechaliśmy do domu (było już póżno) i myślałąm całą noc razem z Szilą nad imienię .A imię Szila wziełam od takiego yorka , którego spadkałam nad morzem :dance2: . I tak właśnie Szila trafiłą w moje klejące łapki :pig: .
A teraz moje uszaki (króliczki) :
Trusie mam już dwa lata . Kupiłam ą w sklepie zoologicznym . Musiałąm iść po nią sama , a kupiłam bardzo dużo (żwirek , króliczka , kuwetę ...) . I tak trafiła do mnie Trunia :1luvu:
Sami też tak jak Trusię kupiłam w sklepie zoologicznym . Ale niestety trochę musiałam namawiać mamę na nią :o . Sami mam prawie rok :mrgreen: .
Jak mnie sę coś jeszcze przypomni to dopiszę :1luvu: . Dziękuje za uwagę :partygirl: :cat3: .
Ale się napisałąm :1luvu: .
Co robicie na sylwestra :?:

O mnie
Mam lustrzanke firmy nikon i uwielbiam robić zdjęcia w polu i w deszczu , ale najbardziej lubię zdjęcia moim zwierzakom lub ogólnie zwierzakom ;) . Tak ogółem to kocham moje zwierzaki i inne oraz kilkam raz dziennie na strony które pomagają innym zwierzakom (np.pmiska.pl oraz zerwijmylancuchy.pl) . Bardzo bardzo bardzo kocham moje zwierzaczki . (a wy kochacie swoje ? ) .
Teraz tak mniej szczegółowo :
- słodze 3 łyżeczki (lub wiecej czasmi to nawet 7 ;0 )
- nie jem mięsa (tylko rybie )
- kocham zwięrzęta
- uwielbiam robić zdjęć
- kocham konie (choć nie mam :( )
- moja ulubiona piosenkarka to Selena Gomez
- urodziny mam 26.09 ;) :birthday:
- lubie ( dobre ) niespodzianki
- nie lubie chodzić na zakupy ( wyjatkiem jest sklep zoologiczny ;* ) :1luvu:
- moja najlepsza przyjaciółka to Sara :D
- uwielbiam słodycze
- mam dużo pięknych zwierząt
- lubie pisać sms ( mam kartę z heyah) :piwa:
- lubie zawierac nowe (dobrę) znajomości :ok:
- mam 13 lat i ma na imię Daria , a na drugie Julia : :dance:
Zajmuje sie swoim życiem oraz moimi sprawami , zwierzątkami , Szkołą i obowiąskami :lol: :o .
Mój sprzęt fotograficzny
Benq (Aparat cyfrowy)
Nikon Model (Lustrzanka cyfrowa) (od niedawna mam lustrzanke więc jeszcze nie umiem robić za dobrych zdjęć :roll: i dlatego niektóre zdjęcia są złej jakości :kotek: )
wiem ,że nie chcieliście o mnie czytać , ale nudziło mi się to napisał :1luvu: . Ja lubię jak ktoś wie o mnie coś więcej bo wtedy nie osądza mnie tylko po wygądzie :rudolf: :love: :balony: .
Z góry dzięki za komplemęty i takie tak :ok: .
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Pt gru 28, 2012 9:12 Re: Moje zwierzaki !.

Pięknie opisałaś zwierzaki i siebie :ok: Mam nadzieję, że Lila się odnajdzie. Zrobiło się ciepło, pewnie gdzieś powędrowała. Dobrze, ze jest wysterylizowana :1luvu:
Skoro lubisz robić fotki, to wrzucaj tu jak najwięcej, chętnie pooglądamy :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

[następna]