Kamari to dla ciebie

( opisze moje zwierzaki

):
Zaczniemy od Lilusi

:
Jak wróciłam od babci z obiadu , która mieszka wioskę dalej . Co niedziele jeżdziliśmy do niej

. I pewnego razu jak właśnie wróciliśmy w niedziele z takiego obiadku to słyszeliśmy płaczącego kiciusia , wypuściłam psiaki z domu i zackuś razem z moją Sarcią ( Sarcia to mój psiak , który miał 14 lat i w tym roku mnie opuściła

, jak zwyklę bardzo to przerzyłam , bo w ty roku odeszły mi też myszki , chomiczki , i nie dawno jeszcze jeden chomiczek

) szczekały głośno , kicia jeszcze bardziej zaczeła płakać i Zackuś skoczył na pień drzewa i szczekał , a ja z moim tatem spojrzałam na czubek drzewa , a tam taka piękna przerażona Lilusia . MAma poszła po drabine , a tato wszedł po niej i Lilusie ściągną

. Lila miałą bardzo mocno zacisniętą obrożę i ja nie umiałąm jej ściągnąć więc mama to zrobiła (mam nadal tą obrożę , ale już nie na lilci

) . Pod tą obrożą sierść jej nie rosłą , ale po upływie czasu już odrosła

. Lila jak kotki bałą się Zackusia i Sarcii , ale z biegiem czasu Lila się przyzwyczajiłą do innych zwierząt

. Sarcia moja nie lubiała zwierzątek , ale też się przyzwyczajiła

. I właśnie w ten sposób Lilianna do mnie trafiła

.
Mam bardzo bardzo bardzo złą

wiadomość i bardzo bardzo smutną

:
Lila od tygodnia nie wraca do domu i nie wiem czemu codzienniie chodze i jej szuka jak zwykle płacze za nią i modle się ,żeby wróciłą ....
A teraz o kotkach

:
Jak już wcześniej pisałam Lila to ich mamusia

. Lila 16 kwietnia jak miała pierwszą ruję to od razu zaszłą w ciąży nie wróciła na noc , ale jak wróciła na drugi dzień to wiedziałąm ,że jest w ciąży potem po dwóch miesiącach urodzilą na moim łóżku 6 maleńkich niespodzianek

. Urodziłą 6 , ale jednego nieżywego

. po kilku miesiącach musiałam oddać 3 koteczki

. I mama chciała jeszcze po kilku tygodniach chciałą oddać jeszcze te dwa

,ale ja ją bardzo bardzo prosiłam i nie oddała ich i w ten sposób Szaron i Misio znalazły się u mnie

.
Teraz Zackuś :
Mój tato jest mechanikiem i naprawiał takiemu panu , auto , ale okazało się ,że pan nie ma jak zapłacić . Moja mama od zawsze chciała mieć dużego psiaka

i pan powiedział ,że nam zapłąci małym owczarkiem niemieckim

.I Zackuś miał się najpierw nazywać Ajzack , ale tato skrócił i zostało Zack

.
Szila

.:
Moja najlepsza przyjaciółka wychodziła co weekend z mamom Szili ( Fiona) . I pewnego weekendu ja z mamą i moją siastrą pojechaliśmy do Namysłowa tam gdzie mieszka mama Szili . I Szila zostałą ostatnia ze stadka

. I właśnie jak już przyjechałąm do Namysłowa to zadzwoniłam do Sary ( mojej przyjaciółki)

, a Sara akurat byłą z Szilą i Fiona na spacerku to ja powiedziałam ,ze ja z nią pochodze i jak zobaczyłam taką słodką , czystą Szilunie to odrazu się zakochałąm , moja siostra razem z mamą też się zakochały .Mama powiedziała : Jak namówisz tatę to ją weżmiemy

. to ja szybko wziełam telefon i zadzwoniłam do taty , opisałam jej wygląd itp .. Tato się zgodził

. JAk się zgodził to poszilśmy do byłej włascicielki Szili

i powiedziałąm ,że ją biorę

. Pani mi dała trochę karmy i zabawkę

. Potem pojechaliśmy do domu (było już póżno) i myślałąm całą noc razem z Szilą nad imienię .A imię Szila wziełam od takiego yorka , którego spadkałam nad morzem

. I tak właśnie Szila trafiłą w moje klejące łapki

.
A teraz moje uszaki (króliczki) :
Trusie mam już dwa lata . Kupiłam ą w sklepie zoologicznym . Musiałąm iść po nią sama , a kupiłam bardzo dużo (żwirek , króliczka , kuwetę ...) . I tak trafiła do mnie Trunia
Sami też tak jak Trusię kupiłam w sklepie zoologicznym . Ale niestety trochę musiałam namawiać mamę na nią

. Sami mam prawie rok

.
Jak mnie sę coś jeszcze przypomni to dopiszę

. Dziękuje za uwagę

.
Ale się napisałąm

.
Co robicie na sylwestra

O mnie
Mam lustrzanke firmy nikon i uwielbiam robić zdjęcia w polu i w deszczu , ale najbardziej lubię zdjęcia moim zwierzakom lub ogólnie zwierzakom

. Tak ogółem to kocham moje zwierzaki i inne oraz kilkam raz dziennie na strony które pomagają innym zwierzakom (np.pmiska.pl oraz zerwijmylancuchy.pl) . Bardzo bardzo bardzo kocham moje zwierzaczki . (a wy kochacie swoje ? ) .
Teraz tak mniej szczegółowo :
- słodze 3 łyżeczki (lub wiecej czasmi to nawet 7 ;0 )
- nie jem mięsa (tylko rybie )
- kocham zwięrzęta
- uwielbiam robić zdjęć
- kocham konie (choć nie mam

)
- moja ulubiona piosenkarka to Selena Gomez
- urodziny mam 26.09
- lubie ( dobre ) niespodzianki
- nie lubie chodzić na zakupy ( wyjatkiem jest sklep zoologiczny ;* )
- moja najlepsza przyjaciółka to Sara
- uwielbiam słodycze
- mam dużo pięknych zwierząt
- lubie pisać sms ( mam kartę z heyah)
- lubie zawierac nowe (dobrę) znajomości
- mam 13 lat i ma na imię Daria , a na drugie Julia :
Zajmuje sie swoim życiem oraz moimi sprawami , zwierzątkami , Szkołą i obowiąskami

.
Mój sprzęt fotograficzny
Benq (Aparat cyfrowy)
Nikon Model (Lustrzanka cyfrowa) (od niedawna mam lustrzanke więc jeszcze nie umiem robić za dobrych zdjęć

i dlatego niektóre zdjęcia są złej jakości

)
wiem ,że nie chcieliście o mnie czytać , ale nudziło mi się to napisał

. Ja lubię jak ktoś wie o mnie coś więcej bo wtedy nie osądza mnie tylko po wygądzie

.
Z góry dzięki za komplemęty i takie tak

.