W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 10, 2013 10:37 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Podobno dziś rano jak spałam (z relacji męża oblazłego) Tigra leżała na mnie i chrumkała po swojemu... kurcze nic nie czułam (ona jest nadal najlżejszym z moich kotów) :roll:
Wychodzi na to, że jak śpię to robią ze mną różne rzeczy a ja nic nie wiem... :roll:
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pt maja 10, 2013 14:26 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witaj Tusia i :kotek: :kotek: :kotek: nie martw się waga Tigry jest idealna :ok: Wiem ile koteczka taka jak ona mniej więcej powinna ważyć i 4,4 to bardzo ładna waga bo gdyby się roztyła to masakra przy trzech kotach ją odchudzać. Oby trzymała tą wagę :)
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie maja 12, 2013 22:15 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Wróciliśmy po weekendzie działkowym, byliśmy bez kotów (bo na tak krótki czas więcej z tym kłopotu niż przyjemności).
Po powrocie istna sielanka, powitały nas wszystkie 3 obok siebie, w przedpokoju, uśmiechnięte, w idealnej zgodzie :D
Żadnych prychów, syków, warkotów, łapoczynów w stosunku do siebie. Cud panie :)
Widocznie dobrze im zrobiło bycie tylko w swoim towarzystwie przez chwilę, bez ludzi.
W domu trochę widać, że kotki się zabawiały ale bez żadnych strat.
Poduszki ozdobne na podłodze, zabawki porozwalane po całym domu, kuwetki zapakowane elegancko :) , w 2 wszystko, w jednej tylko siuśki. Najbardziej ucieszyła się z naszego powrotu Lusia, widać było po wyrazie pyszczka, "kaktus" gdzieś sobie zniknął.
Widocznie ma moją naturę i też lubi od czasu do czasu trochę ciszy i spokoju i ograniczenia ilości istot żywych w najbliższym otoczeniu :) .

Pochwalę się moją ciężką pracą na działce, część roślin wyhodowana z nasionek, jeszcze malutkie ale jak się rozrosną to powinno być pięknie. Pokażę fotki tego miejsca w lipcu i sierpniu, będzie inaczej :)
Posadziłam też dużo gatunków traw, zainspirowana ogrodami forumowiczów, z forum ogrodniczego. Trawy i kompozycje z nich są piękne.
Żywopłot także będę miała z traw (miskant giganteus) na 3-4 metry, posadziłam 100 sadzonek, uff, ale bardzo się cieszę, oby tylko rosły. :)
Tutaj piękna kompozycja amadyna, zrobiłam sobie podobnie. Miniaturka, po kliknięciu sie powiększy. Ta najwyższa trawa to właśnie miskant olbrzymi, którego 100 rizomów (sadzonek) posadziłam u siebie.
Obrazek

U mnie. Hosty (funkie)
Widok całości świeżej rabaty (jeszcze trochę zostało do skończenia następnym razem).

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przyszedł w do nas w odwiedziny znajomy "tubylec - tambylec" :wink: a z nim jego kot Dżinks. Zjadł chrupek i rozsiadł się na fotelu jak u siebie.

Obrazek

A tu smutne, fajna bezdomna sunia przyszła za ludźmi, nakarmiliśmy ja do oporu i zebraliśmy wywiad.
Mieszka tam u kogoś pod koparką na podwórku, karmią ją czym tam mają.
Gmina się nie poczuwa, aby zaopiekować się chudzinką bo nie ma schroniska.
I tak sobie żyje suczyna, gdzie zajdzie tam nakarmią i jakoś leci :(
Miła, łagodna, grzeczna, jak zjadła kocie chrupki (na przystawkę) i jak zobaczyła mojego synka to wzięła pustą plastikową miseczkę w pysk i mu pokazała "daj jeszcze" . Widać, że kocha dzieci, bardzo za nim wodziła oczkami, merdała ogonkiem, cieszył ją widok dziecka. W zimę spała w jamie ze śniegu, na skraju lasu podobno :( .
Mówiono mi, że gospodarz, u którego mieszka pod koparką ja karmi ale co to za karmienie, boki zapadnięte..., pewnie dają co tam mają. Długo towarzyszyła mi za siatką jak ja pracowałam a potem zniknęła... poszła sobie gdzieś w swój świat... :(

Obrazek

Idę spać bo jestem wykończona, dobrej nocy :)
Ostatnio edytowano Nie maja 12, 2013 22:48 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 2 razy
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Nie maja 12, 2013 22:33 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witaj Tusia :) jak mocno Ci tej działki zazdroszczę :oops: i tego że Wam się chce robic przy tym sadzeniu,pieleniu. Może i dobrze kotom zrobiło takie stęsknienie :) Fajnie że już jesteś i pokazuj jak cos się zmieni na działce bardzo bo jest na co patrzeć.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon maja 13, 2013 10:38 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Jednak się wtrącę - ale tylko w dwóch sprawach.
Może Tusia, masz racje, w kwestii Lusi, a może nie... Nie wiesz bo nei siedzisz jej w głowie, a kot potrafi doskonale ukryć chorobę i inne takie.
Karzesz ją. Piszesz, że jest mniej lubiana. Ona to pewnie już wie.
Nie jesteś behawiorystą domyślam się i nie wiesz, czy takie zachowania to dobre postępowanie. Tak sobie wymyśliłaś tylko.
To mnie w tym wszystkim najbardziej uderzyło.
I pies.
Został tam?? Poczeka na następna zimę? Może ktoś go w międzyczasie usunie w 'jakiś' sposób?
Widziałaś, karmiłaś, chciał się zaprzyjaźnić z dzieckiem...
Chyba można coś zrobić [jeśli o tym myślisz, robisz, tylko nie piszesz, to sorry] - masz samochód, działkę, telefon, TŻeta do pomocy...
Pies jest sam...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon maja 13, 2013 16:34 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Na prośbę Założycielki wątku posty dotyczące niedotrzymania warunków umowy adopcyjnej kotki Tigry z Fundacji Koci Świat zostały wydzielone do wątku na Koci-Łapci
viewtopic.php?f=8&t=153075
i bardzo proszę tam przenieść się z dyskusją
lub do wątku adopcyjnego
viewtopic.php?f=13&t=151620
Ten wątek czasowo zostaje zamknięty.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia]