Moje kochane futra

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 21:24 Re: Moje kochane futra

Widocznie tak miało być... życie nie znosi pustki a taki domek zmarnować się nie mógł :ok:

Chciałam wstawić fotki z mojego telefony ale jakieś wielkie albo zupełnie małe mi wychodzą :twisted:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto paź 30, 2012 8:45 Re: Moje kochane futra

Pan Rumbel paputy ma fajne :ok:
Jak nasza Ryśka :kotek:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Wto paź 30, 2012 9:00 Re: Moje kochane futra

i między oczami uroczą bialą plamkę :) na fotach nie widać, coś jak hinduska tilaka :)
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Wto paź 30, 2012 9:12 Re: Moje kochane futra

Szczęściarz mały :1luvu:
miał farta,tym bardziej jak widać co się dzieje za oknem.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw lis 22, 2012 8:33 Re: Moje kochane futra

Mogę już napisać, że mój kolejny adoptuś znalazł domek :)
Mała , bura koteczka z białym krawatem i skarpetkami :)
Poszła na dokocenie do 6 m-cznej rydej piękności!!!

Jestem przeszczęśliwa :)

EdytaB_a

Post » Czw lis 22, 2012 8:51 Re: Moje kochane futra

Super! Niech sie Małej wiedzie :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob lis 24, 2012 17:10 Re: Moje kochane futra

rzeczywiście mała piękność :1luvu: ...widziałam ją 8) :D
masz rękę :D :ok:

a jak się ma Rumiś :kotek: wiesz coś :D :?:
mam nadzieję że jesteś na bieżąco w sprawach Twoich byłych tymczasków ?? :mrgreen: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 26, 2012 8:36 Re: Moje kochane futra

smarti pisze:rzeczywiście mała piękność :1luvu: ...widziałam ją 8) :D
masz rękę :D :ok:

a jak się ma Rumiś :kotek: wiesz coś :D :?:
mam nadzieję że jesteś na bieżąco w sprawach Twoich byłych tymczasków ?? :mrgreen: :ryk:

Wczoraj własnie odwiedziliśmy Rumiska vel Modela i jego Dużych :)
Miałaś rację Smarti to świetni ludzie :) Przy winku poopowiadaliśmy sobie o tym i innych kotach i było całe morze różnych tematów.

Kociak rośnie, rozrabia , podgryza, mizia się, wybrzydza :) Czyli wszystko w normie.
Ania po doświadczeniach z Rumbą sprawdza mu maniakalnie dziąsła, kociack za jakieś 3 m-ce idzie do ciachania.
Kot nie tyka suchego, zastanawiamy się czy to może mieć związek z zębami bo Duży zauważył, że jak kot jadł surowe mięso to jakoś bokiem :roll: . Czy kotu w wieku ok 4 m-cy wymieniają się zęby :?: Ja już nie pamiętam jak to było z Frankiem 8O

Ma swój ulubiony puszek , z którym śpi (przesłodko to wygląda).
Ogólnie jestem bardzo zadowolona.

W drugim domu jeszcze panna rezydentka nie zaakceptowała do końca nowego domownika, mała Majka jednak nic sobie nie robi z zachowania Panny Kici , a że nie ma wyciągania pazurów i zębów tylko straszenie, jestem dobrej myśli :)

EdytaB_a

Post » Pon lis 26, 2012 15:28 Re: Moje kochane futra

mojemu Durniowi na ten przykład mleczaki wypadały jak miał 5 miesięcy ale jak miałam niedorozwiniete :mrgreen: zozolki to o ile pamiętam wypadały im dużo póżniej, więc różnie może być.

jak mu kupią dobre suche to na pewno załapie-teraz powinien mieć dla kittena żeby rozmiarem pasowały.
jak chcą go przestawić na suche to ja bym go przetrzymała bez mokrego-jak zgłodnieje to zje ale na to jeszcze czas bo takie małe to przeważnie na początku wolą jeść mokre bo im chyba łatwiej :D

Kot surowe chyba zawsze je bokiem jak są większe kawałki niż na jeden łyk, bo w ten sposób zgniata mięsko zgniataczami.

szkoda że nie napisałaś o zalecenia Julii "wprowadzania kota do stada" ale z tego co piszesz to dadzą sobie radę :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie gru 23, 2012 18:17 Re: Moje kochane futra

Obrazek

Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzą Buri, Tito i Jola
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie gru 23, 2012 22:49 Re: Moje kochane futra

Wszystkiego Najlepszego, Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Swiąt Bożego Narodzenia i czaderskich pre-zentów pod choinką życzy Smarti z całą Kociastą Załogą ... Obrazek

smarti

Post » Wto kwi 02, 2013 22:29 Re: Moje kochane futra

Tutaj to ktoś żyje :?: :?: :?:

Franiu, jak się masz :?: :kotek:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt kwi 19, 2013 14:16 Re: Moje kochane futra

Cześć Kochani...żyje, żyje tylko ostatnio pochłonęły nas inne sprawy.

Moje kociaste zdrowe, wlasnie stoczyliśmy walkę z tasiemcem u Kredki i Tośki, u Luśki i Frania profilaktycznie też (zaraz kolejna dawka leków na zabicie tałatajstwa)

Odkąd jest ciepło kotów w domu nie ma, siedzą i tyły działki obstawiają a dokładnie kopce kretów :twisted: (które niszczą mi trawnik) dobre kotecki przepędzą szkodnika mam nadzieję tak jak było z wyłapaniem nornic :)

Sąsiad sprawił sobie kota, pan kocur notorycznie obsikuje mi okno w kuchni i drzwi wejściowe, a że pan z typu żuluspospolitus więc o kastracji nie ma mowy (100 zł kilka flaszek) a mój TŻ nie chce sponsorować :(

W niedzielę jadę odwiedzić mojego adoptusia Modela , w zeszłym tyg. widziałam adoptusię Majkę - żyją, są zdrowe i cieszą serca dużych.

Będe też miała materiały i ścinki to pewnie niebawem na Paluchu się zjawię.

Pozdrowionka all

EdytaB_a

Post » Pt kwi 19, 2013 14:39 Re: Moje kochane futra

Helą :)

Ojej...coś mi się zdaje, że trzbea będzie prędzej czy później odżałować za jajka kocura-sąsiada ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw maja 09, 2013 19:26 Re: Moje kochane futra

I kto wygrywa koty czy krety? 8)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

[poprzednia]