Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 7:17 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

podobno można zakwasić witaminką C
Mój Rysio też miał nieciekawe wyniki moczu, ale on przez uderzenie się przy upadku, coś tam mu się porobiło.
Dostawał wtedy takie kapsułki Urinox czy jakoś tak kurczę. Poszukam.
Myślę, że będzie dobrze u Timonka :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro maja 09, 2012 10:56 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Nie wiem czy czegoś nie pokręcę, ale z tego co kojarzę, testy paskowe są raczej odradzane bo wyniki często wychodzą nieprawdziwe.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro maja 09, 2012 11:13 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Prue pisze:Witam,po pierwsze Smartuś Jula ma sie bardzo dobrze :) Ostatnio się rozsmakowała w rybkach :) Poleciłam jej puszki Smilli z rybką 100 % rybki ^^ i jej bardzo zasmakowały :) Maciuś teraz intensywnie szuka lepszej pracy , więc może nie ma czasu :)

A po drugie Timonek :( Udało mi się złapać mocz do badania, i wyszło bardzo nie ciekawie, na teście paskowym wyszło białko w moczu w najmocniejszym kolorze, ph całkowicie w drugą stronę, troche krwi w moczu i leukocytów.
Zrobili mu 2x usg i na szczeście nie było ani kamieni , ani widocznego osadu.Zbadaliśmy krew na mocznik i keratyninę oraz glukozę.Wyszło w normie.Cukier w takim ludzkim testerze wyszedł 115,lecz Tim mogł coś chrupnąć.We krwi glukoza wyszła 78.
Tak więc dostaje przez 5 dni antyiotyk, a potem znów siuśki do badania.Na ph powiedzieli mi by mu dawać codziennie pół tabletki witaminy c, żeby się zakwasiło o.o mogę tak robić?

testy paskowe są absolutnie nie miarodajne,
zwłaszcza to białko wychodzi przekłamane zawsze

a czy Tim miał jakieś niepokojące objawy?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro maja 09, 2012 16:38 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

No właśnie miał.Co jakiś czas lizał siusiaka, eh :P wyjmował go całkiem i lizał, nie znam się pod tym względem na kotach , ale Łaciatek tego nie robi.I zaczął pić bardzo dużo.Za dwa dni wezmę więcej moczu i zaniosę do szpitala i już.
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Śro maja 09, 2012 19:43 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Prue pisze:Witam,po pierwsze Smartuś Jula ma sie bardzo dobrze :) Ostatnio się rozsmakowała w rybkach :) Poleciłam jej puszki Smilli z rybką 100 % rybki ^^ i jej bardzo zasmakowały :) Maciuś teraz intensywnie szuka lepszej pracy , więc może nie ma czasu :)

A po drugie Timonek :( Udało mi się złapać mocz do badania, i wyszło bardzo nie ciekawie, na teście paskowym wyszło białko w moczu w najmocniejszym kolorze, ph całkowicie w drugą stronę, troche krwi w moczu i leukocytów.
Zrobili mu 2x usg i na szczeście nie było ani kamieni , ani widocznego osadu.Zbadaliśmy krew na mocznik i keratyninę oraz glukozę.Wyszło w normie.Cukier w takim ludzkim testerze wyszedł 115,lecz Tim mogł coś chrupnąć.We krwi glukoza wyszła 78.
Tak więc dostaje przez 5 dni antyiotyk, a potem znów siuśki do badania.Na ph powiedzieli mi by mu dawać codziennie pół tabletki witaminy c, żeby się zakwasiło o.o mogę tak robić?

dzięki :1luvu:

miód na moje serducho ! :lol: :kotek: :love: :love: :love:
ucałuj od nas,wymiziaj na maxa i wytarmoś Juleńkę jakbyś ją widziała !!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia]