SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 20, 2011 20:59 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Za późno. Dzieć obudzony coś tam mamrocząc pod nosem wygrzebał mi przepis z czeluści swojej szuflady :mrgreen: .

Sałatka z zupek chińskich

2 zupki chińskie-ostra i łagodna, najlepiej o smaku kurczaka.
kapusta pekińska
por- biała część
słoiczek papryki konserwowej
groszek
kukurydza
pół cebuli drobno pokrojonej
majonez
pierś z kurczaka pokrojona na malutkie kawałeczki, posypana przyprawą gyros i usmażona

Makaron z zupek pokruszyć, skropić niewielką ilością wrzącej wody, żeby troszkę zmiękł. Kiedy ostygnie, dodać posiekaną drobno kapustę, pokrojony por, cebulkę, paprykę, oraz osączone z zalewy groszek i kukurydzę. Posypać przyprawami z zupek, przemieszać, dodać majonez, dokładnie wymieszać. I gotowe. Sałatka jest najlepsza po kilku godzinach, kiedy wszystkie smaki sie " przegryzą ", a makaron dobrze zmięknie.
Ostatnio edytowano Wto gru 20, 2011 21:21 przez vip, łącznie edytowano 1 raz
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto gru 20, 2011 21:00 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Erin pisze:WĄTEK!!!!

NIE MA !!!
NIE BĘDZIE !!!
:mrgreen:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto gru 20, 2011 21:01 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Przepis świetny, ale dawaj ten nowy wątek, bo sikać się chce :oops:
Do kuwety w sensie...na wątku :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto gru 20, 2011 21:03 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip

Post » Wto gru 20, 2011 21:04 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Za siedmioma górami,za siedmioma lasami tańcowała Małgorzatka z ....kotusiami. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Wto gru 20, 2011 21:05 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kocurzyca41 pisze:Za siedmioma górami,za siedmioma lasami tańcowała Małgorzatka z ....kotusiami. :mrgreen:

Bez Michasi? :ryk: :ryk: :ryk:

vip

Post » Wto gru 20, 2011 21:06 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

No właśnie. Albo ja źle liczę albo Michasia jest dyskryminowana w bajkach???
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto gru 20, 2011 21:09 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:No właśnie. Albo ja źle liczę albo Michasia jest dyskryminowana w bajkach???

Dobrze liczysz, Marysiu...Michasia jest dyskryminowana ze względu na przynależność do mojej córki oraz przynależność gatunkową :mrgreen: .

vip

Post » Wto gru 20, 2011 21:11 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:
kamari pisze:No właśnie. Albo ja źle liczę albo Michasia jest dyskryminowana w bajkach???

Dobrze liczysz, Marysiu...Michasia jest dyskryminowana ze względu na przynależność do mojej córki oraz przynależność gatunkową :mrgreen: .

Gosia, to ty rasistka jesteś :?: 8O Niedźwiedzie są ok, a pies to...pies???
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto gru 20, 2011 21:14 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

A żebyś wiedziała, że rasistka, tak mam od urodzenia :mrgreen: !
A wogóle to sio na nowy wątek, tam sie bedziemy dalej wykłócać :ryk: .

vip

Post » Wto gru 20, 2011 21:16 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:A żebyś wiedziała, że rasistka, tak mam od urodzenia :mrgreen: !
A wogóle to sio na nowy wątek, tam sie bedziemy dalej wykłócać :ryk: .

Już się tam poszłam kłócić za Michalinę :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia]