Moja Gromadka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2011 20:47 Re: Moja Gromadka ;)

Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie paź 23, 2011 20:48 Re: Moja Gromadka ;)

bozena640 pisze:
Danusia pisze:
bozena640 pisze:Gabrynia też długo zwlekała :roll: no ale teraz to odpędzić się od niej nie mogę

Gośka jedyna od samego początku miziasta była, od razu się do łózka pakowala :mrgreen:
A codziennie między godz 17 a 18 na TZ-towe kolana :ryk: .Na moje nie :evil:

Widać masz zdrowsze kolana :roll:

no nie wiem :mrgreen:
TZ nigdy na kolana się nie uskarżał :mrgreen:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie paź 23, 2011 20:53 Re: Moja Gromadka ;)

Danusia pisze:
bozena640 pisze:
Danusia pisze:
bozena640 pisze:Gabrynia też długo zwlekała :roll: no ale teraz to odpędzić się od niej nie mogę

Gośka jedyna od samego początku miziasta była, od razu się do łózka pakowala :mrgreen:
A codziennie między godz 17 a 18 na TZ-towe kolana :ryk: .Na moje nie :evil:

Widać masz zdrowsze kolana :roll:

no nie wiem :mrgreen:
TZ nigdy na kolana się nie uskarżał :mrgreen:

Bo Gosiaczek wszystko wyciągnął :roll:
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.

bozena640

Post » Nie paź 23, 2011 20:58 Re: Moja Gromadka ;)

bozena640 pisze:
sarra pisze:
bozena640 pisze:
sarra pisze:Sisi,Duffy i Gabi fotki cudowne :love: :love: :love:
Gabryniu kochana mocne tulanki i miziaki dla ciebie slonce ty piekne,mam nadzieje ze juz lepiej ci :1luvu: :1luvu:

Witaj Ciociu z koteczkami :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Już mi lepiej, ale musiałam iść do weta i dostałam zastrzyk :cry:
Gabrynia

Wiem serduszko ty moje kochane :( szkoda ze juz rybki nie bedziesz mogla ruszyc :(
Bozenko a jaka rybke ty Gabrysi dawalas?

Różne rybki panna dostawała, i surowe i gotowane na parze - zawsze dostawałam dla panny od naszej kucharki najlepsze kąski

OMG !!! 8O NIE WOLNO KOTOM PODAWAC SUROWYCH RYB ! w zyciu rekina nigdy kotu zadnemu nie podawaj surowej ryby,ugotowany na wodzie filet przez 10 minut a potem kasek po kasku przebrany widelcem zeby sprawdzic czy nie ma osci,najlepiej widac na ciemnym talerzyku :1luvu:

Ryby zawierają tiaminazę, która niszczy tiaminę jej niedobór doprowadza do nekrozy kory mózgowej- powodując uszkodzenie mózgu i konwulsje, określane mianem paraliżu ChasteckŤa. Gotowanie niszczy ten enzym. Nadmiar składników mineralnych powoduje nadmierne wydzielanie ich w moczu, co zwiększa możliwość wystąpienia FUS.
Tłuszcz rybi -niektóre rodzaje tłuszczu rybiego zawierają nadmiar nienasyconych kwasów tłuszczowych i niską zawartość antyoksydantów w postaci witaminy E. Ta nierównowaga może stać się przyczyną pansteatitis.

...Surowa ryba zawiera rowniez enzym ktory rozklada i niszczy witaminy z grupy B...
... Zwlaszcza u kastratow surowe ryby sa przyczyna kamieni w nerkach i mocznicy...

Bozenko jest bardzo duzo informacji o tym, rybka ugotowana na samej wodzie bez przypraw i to nie za czesto,

Wieprzowiny tez nie wolno kotom podawac absolutnie nawet ugotowanej :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Nie paź 23, 2011 21:50 Re: Moja Gromadka ;)

sarra pisze:
bozena640 pisze:
sarra pisze:
bozena640 pisze:
sarra pisze:Sisi,Duffy i Gabi fotki cudowne :love: :love: :love:
Gabryniu kochana mocne tulanki i miziaki dla ciebie slonce ty piekne,mam nadzieje ze juz lepiej ci :1luvu: :1luvu:

Witaj Ciociu z koteczkami :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Już mi lepiej, ale musiałam iść do weta i dostałam zastrzyk :cry:
Gabrynia

Wiem serduszko ty moje kochane :( szkoda ze juz rybki nie bedziesz mogla ruszyc :(
Bozenko a jaka rybke ty Gabrysi dawalas?

Różne rybki panna dostawała, i surowe i gotowane na parze - zawsze dostawałam dla panny od naszej kucharki najlepsze kąski

OMG !!! 8O NIE WOLNO KOTOM PODAWAC SUROWYCH RYB ! w zyciu rekina nigdy kotu zadnemu nie podawaj surowej ryby,ugotowany na wodzie filet przez 10 minut a potem kasek po kasku przebrany widelcem zeby sprawdzic czy nie ma osci,najlepiej widac na ciemnym talerzyku :1luvu:

Ryby zawierają tiaminazę, która niszczy tiaminę jej niedobór doprowadza do nekrozy kory mózgowej- powodując uszkodzenie mózgu i konwulsje, określane mianem paraliżu ChasteckŤa. Gotowanie niszczy ten enzym. Nadmiar składników mineralnych powoduje nadmierne wydzielanie ich w moczu, co zwiększa możliwość wystąpienia FUS.
Tłuszcz rybi -niektóre rodzaje tłuszczu rybiego zawierają nadmiar nienasyconych kwasów tłuszczowych i niską zawartość antyoksydantów w postaci witaminy E. Ta nierównowaga może stać się przyczyną pansteatitis.

...Surowa ryba zawiera rowniez enzym ktory rozklada i niszczy witaminy z grupy B...
... Zwlaszcza u kastratow surowe ryby sa przyczyna kamieni w nerkach i mocznicy...

Bozenko jest bardzo duzo informacji o tym, rybka ugotowana na samej wodzie bez przypraw i to nie za czesto,

Wieprzowiny tez nie wolno kotom podawac absolutnie nawet ugotowanej :roll:

One dostawały rybkę raz na 1-2 miesiące, Sisi nie jada rybki

bozena640

Post » Pon paź 24, 2011 19:24 Re: Moja Gromadka ;)

bozena640 pisze:
panimama pisze:acha czyli to normalne no to super wygłaskaj tam kocinki ode mnie :1luvu:

Koteczka potrzebuje czasu, ale zobaczysz będzie dobrze :ok:
Kocaki wygłaskane, dziękują Cioci :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Moja Miśka też zakopuje i też jak co ma pod łąpką to przykryje,jak nie to na "sucho"

Obrazek

Obrazek

buziiiiiiiii :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

buziiiiiiii :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon paź 24, 2011 20:06 Re: Moja Gromadka ;)

Czesc serducha kochane :1luvu: Juz do setki dobiliscie :mrgreen: :mrgreen:
Jak Gabrynia sie czuje lepiej ?
Przesylamy wam slodziaki buziaki a dla Gabuni taaaki extra :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Pon paź 24, 2011 21:50 Re: Moja Gromadka ;)

nowy wat? No to tu buziaki zostawiam i leceeeeeeeeeee do nowego wata :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia]