Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
bozena640 pisze:Danusia pisze:bozena640 pisze:Gabrynia też długo zwlekałano ale teraz to odpędzić się od niej nie mogę
Gośka jedyna od samego początku miziasta była, od razu się do łózka pakowala![]()
A codziennie między godz 17 a 18 na TZ-towe kolana.Na moje nie
Widać masz zdrowsze kolana
Danusia pisze:bozena640 pisze:Danusia pisze:bozena640 pisze:Gabrynia też długo zwlekałano ale teraz to odpędzić się od niej nie mogę
Gośka jedyna od samego początku miziasta była, od razu się do łózka pakowala![]()
A codziennie między godz 17 a 18 na TZ-towe kolana.Na moje nie
Widać masz zdrowsze kolana
no nie wiem![]()
TZ nigdy na kolana się nie uskarżał
bozena640 pisze:sarra pisze:bozena640 pisze:sarra pisze:Sisi,Duffy i Gabi fotki cudowne![]()
![]()
![]()
Gabryniu kochana mocne tulanki i miziaki dla ciebie slonce ty piekne,mam nadzieje ze juz lepiej ci![]()
Witaj Ciociu z koteczkami![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Już mi lepiej, ale musiałam iść do weta i dostałam zastrzyk![]()
Gabrynia
Wiem serduszko ty moje kochaneszkoda ze juz rybki nie bedziesz mogla ruszyc
![]()
Bozenko a jaka rybke ty Gabrysi dawalas?
Różne rybki panna dostawała, i surowe i gotowane na parze - zawsze dostawałam dla panny od naszej kucharki najlepsze kąski
sarra pisze:bozena640 pisze:sarra pisze:bozena640 pisze:sarra pisze:Sisi,Duffy i Gabi fotki cudowne![]()
![]()
![]()
Gabryniu kochana mocne tulanki i miziaki dla ciebie slonce ty piekne,mam nadzieje ze juz lepiej ci![]()
Witaj Ciociu z koteczkami![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Już mi lepiej, ale musiałam iść do weta i dostałam zastrzyk![]()
Gabrynia
Wiem serduszko ty moje kochaneszkoda ze juz rybki nie bedziesz mogla ruszyc
![]()
Bozenko a jaka rybke ty Gabrysi dawalas?
Różne rybki panna dostawała, i surowe i gotowane na parze - zawsze dostawałam dla panny od naszej kucharki najlepsze kąski
OMG !!!NIE WOLNO KOTOM PODAWAC SUROWYCH RYB ! w zyciu rekina nigdy kotu zadnemu nie podawaj surowej ryby,ugotowany na wodzie filet przez 10 minut a potem kasek po kasku przebrany widelcem zeby sprawdzic czy nie ma osci,najlepiej widac na ciemnym talerzyku
Ryby zawierają tiaminazę, która niszczy tiaminę jej niedobór doprowadza do nekrozy kory mózgowej- powodując uszkodzenie mózgu i konwulsje, określane mianem paraliżu ChasteckŤa. Gotowanie niszczy ten enzym. Nadmiar składników mineralnych powoduje nadmierne wydzielanie ich w moczu, co zwiększa możliwość wystąpienia FUS.
Tłuszcz rybi -niektóre rodzaje tłuszczu rybiego zawierają nadmiar nienasyconych kwasów tłuszczowych i niską zawartość antyoksydantów w postaci witaminy E. Ta nierównowaga może stać się przyczyną pansteatitis.
...Surowa ryba zawiera rowniez enzym ktory rozklada i niszczy witaminy z grupy B...
... Zwlaszcza u kastratow surowe ryby sa przyczyna kamieni w nerkach i mocznicy...
Bozenko jest bardzo duzo informacji o tym, rybka ugotowana na samej wodzie bez przypraw i to nie za czesto,
Wieprzowiny tez nie wolno kotom podawac absolutnie nawet ugotowanej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 99 gości