Czesio i Czaruś - moje koty "samoprzylepne"

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 21:19 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Przeżyłam ciężki stres, bo moja mama dostała ataku duszności :( ( wylądowała w nocy na pogotowiu ).
Pojawiało się podejrzenie, ze to alergia na nasze koty.

Mama nie mieszka ze mną, ale od razu orzekła, że powinnam się ich pozbyć.
Ja jej na to, że nie pozbywam się członków rodziny.

Dziś miała testy.
Przez telefon powiedziała mi, że wyszła mocna alergia na kocią sierść.

Zaznaczyła, że muszę wybrać albo koty albo ona. :evil:
Uznałam, że skoro ze mną nie mieszka, to po prostu muszę tak przystosować dom ( dodać drzwi do przedpokoju ), tak by koty nie "urzędowały w gościnnym pokoju".
Wtedy spokojnie mogłaby mnie odwiedzać ( przyjeżdża zwykle raz na dwa tygodnie, częściej ja jestem u niej w domu )

Wyobraźcie sobie, że w końcu dorwałam te jej wyniki a tam ... nie ma żadnej alergii ( w tym na sierść kotów, chomików i psów :D ).
Mama źle zinterpretowała wyniki.

Normalnie kamień spadł mi z serca.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto wrz 07, 2010 22:57 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Mam nadzieję, że zdrowie mamy szybko wróci do normy.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Śro wrz 08, 2010 5:56 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Duszność była jednorazowa i na szczęście się nie powtórzyła.

Edytuję.

Szczerze mówiąc miałabym duży problem, bo mama ze względów zdrowotnych nie kwalifikuje się do odczulania.
Po zamontowaniu drzwi koty miałyby do dyspozycji dwa pokoje ( w trzecim są chomiki ) i łazienkę. Miejsca by starczyło. Jednak gdyby objawy - mimo izolacji - się utrzymywały musiałabym się mocno zastanowić, co mam zrobić.
Na szczęście nie muszę :D
Obrazek

Mulesia

Post » Śro wrz 08, 2010 8:36 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

masz chomiki? czy koty o tym wiedzą?

dite

Post » Śro wrz 08, 2010 9:44 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Wiedzą :D i są bardzo zainteresowane.
W ogóle nie wpuszczam ich do pokoju "chomikowego".
Obrazek

Mulesia

Post » Sob lis 13, 2010 23:35 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

udzielasz się na innych wątkach, a tutaj taka cisza, dziś zobaczyłam kociego króla popu w typie Twoich urwisów i postanowiłam wygrzebać Twój wątek z zakamarków, może jakimiś zdjęciami nas uraczysz?

dite

Post » Pt maja 13, 2011 20:04 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

dite pisze:udzielasz się na innych wątkach, a tutaj taka cisza, dziś zobaczyłam kociego króla popu w typie Twoich urwisów i postanowiłam wygrzebać Twój wątek z zakamarków, może jakimiś zdjęciami nas uraczysz?

Rzeczywiście skandalicznie zaniedbałam wątek. :mrgreen:

Oto ostatnie zdjęcia Czesia i Czarusia ( ostatnie z tych, które wysłałam na fotosik, bo zdjęć mam mnóstwo ).

ObrazekObrazek

Nie umiem zmniejszyć :oops: . Może ktoś potrafi?
Ostatnio edytowano Pt cze 14, 2013 10:34 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniosłam na NASZE KOTY - opowieści o rezydentach - blaski i cienie życia z kotami.
Obrazek

Mulesia

[poprzednia]