Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 14, 2025 0:52 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Filmik zostawię na jutro, bo oczy się zamykają, ale ciekawa jestem.
Wydaje mi się, że Felicja wygląda ok, szkoda tylko że jest w kociarni, a nie w DT. I mogliby już ją zacząć ogłaszać, nie wiem na co czekają - ale nic już nie mówię, nie chcę nakręcać ani siebie, ani Ciebie.
A co to ten Wituś tak na zimę wyprowadzki robi?? Chyba muszę jednak ten filmik obejrzeć :lol:
A Dafne na zdjęciu wnuka cudowna i uśmiechnięta :ok: I w ogóle to takie zdjęcie artystyczne :D

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt lis 14, 2025 7:17 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

czitka pisze:Troszkę mnie nie było i troszkę nie będzie, ale podczytuję kilka wątków cały czas, niestety muszę podreperować zdrowie, jeszcze chwila.
Tak w skrócie i wielowątkowo kilka zdań.
EwaL-bardzo mnie martwi, że cała sprawa pomocy ucichła, czy ktoś coś wie może? Ja wiem jedynie, że powstała jakaś grupa na WhatsAppie, że ktoś miał założyć zbiórki, może gdzieś są? Bo tutaj, u mnie, wiele osób deklarowało wsparcie finansowe i zapadła cisza :(
Sprawa Felicji nieustannie się toczy, nawet nie mam siły pisać. Kilka dni temu dostałam zdjęcie koteczki, podobno aktualne i podobno jest na nim wyluzowana:
Obrazek
Podobno w jakimś małym pomieszczeniu w kociarni , czeka na DT, DT ma być niebawem.
Felicja jest nie do wyjęcia z fundacji, czekamy na ogłoszenie Felicji jako kotki do adopcji, na razie takie na stronie fundacji nie widnieje. I będziemy się starać. Może ktoś z forum też? :roll:
Ogród idzie spać, chłodniej, Wituś znowu się wyprowadził i jak Monika chce go zobaczyć, to musi czaić się u mnie w ogrodzie, czasem się uda zobaczyć ogon. A ogon już ma piękny, taki z Temu jak Nulcia.
Obrazek
On jest cały piękny, obawiam się jedynie, czy powoli się nie przeprowadza, szukam walizek po krzakach, ale na szczęście nie ma. Płochliwy jest bardzo, taki cały w gotowości do ucieczki gdy go zastanę w ogrodzie. Mietek dokładnie odwrotnie, wali przez drzwi tarasowe prosto do mieszkania i pyta gdzie miska może jakaś :P .
No i tak...
Włączyłam ogrzewanie i palę w kominku. Co dziwne Nulcia od tego momentu częściej w dzień śpi sobie w piwnicy, bo tam chłodniej może? :20147
Taki mi się pokazał film na YouTube, obejrzałam, może coś z tym ciepłem jest na rzeczy?

Warto obejrzeć, wszyscy zaczęliśmy sezon grzewczy i co koty na to?
Nic już ciekawego ani ważnego, tak tylko kilka zdań, nie lubię listopada ale o tym już było. Moje ciało też nie lubi a dusza to nawet już nie piszę :roll: .
A w szkole dzieci miały przynieść zdjęcie kotka, jeżeli mają i Gutuś, już pierwszoklasista, osobiście idiotenaparatem sfotografował Dafne, ale nie wiem czy dobre :ryk:
Obrazek
Spokojnej, ciepłej nocy!
:201461

Patrzę na Felicję i widzę smutnego kota. Te opuszczone wąsy świadczą, delikatnie mówiąc, o kocim dyskomforcie. Szkoda, że fundacja podjęła taką decyzję. Czy chociaż podali jakieś racjonalne argumenty?
Wituś cudny :1luvu: Zadomowił się u Ciebie.
Dafne rzeczywiście uśmiechnięta i lekko zdziwiona. Wnuczuś ma wdzięczną modelkę, więc pewnie będzie robił jej niezliczone zdjęcia.
Filmik edukacyjny zakotwiczę gdzieś na pulpicie, będę do niego wracać.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt lis 14, 2025 8:55 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Może Witusiowi w zimowym futrze jest za ciepło w domu?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt lis 14, 2025 10:38 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Jeszcze powrót na chwilę do Felicji. Czwarty miesiąc zasypiam z obrazem Felicji przed oczami i budzę się myśląc o niej. Żyje, tyle wiadomo. Ma zrobione testy Fel/Fiv- wszystko w porządku. Gdzie przebywa, gdzie jest kociarnia- nie dowie się nikt, podobno są dwie. Monice nie oddadzą, kropka. Bo wyjdzie. Kiedy pojawi się DT- nie wiadomo, podobno niebawem, jak się zwolni. Czekamy na ogłoszenie Felicji do adopcji. Sprawa cały czas jest przez nas monitorowana, nie zostawiamy ani na moment, nie o wszystkim mogę pisać. Najcichsza nadzieja, gdzieś w środku mnie się tli, że znajdzie dom forumowy, proszę pomyślmy. A, i jeszcze informacja od pani prezes- proces adopcji nie jest krótki ani prosty. Trzeba wypełnić bardzo dokładny formularz, potem wizyta PA, też bardzo dokładna i stały monitoring.
Nie wyklucza się DS poza Wrocławiem, fundacja dom sprawdzi.
I na koniec Wituś uciekinier na schodach tarasowych, właśnie przyszedł:
Obrazek
Na szczęście bez bagażu.
Wituś uciekający:
https://www.youtube.com/shorts/6rc3MwkN_38
I dzisiejsza Nulcia patrolowo-nadrzewna na Pytonie Młodszym, tym na końcu ogrodu. Już cała z Temu.
Obrazek
Tam jest blisko do murku i dachu komórki, stamtąd przychodzą Wituś i Mietek, trzeba obserwować 8) .
:201461
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt lis 14, 2025 12:51 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Trzymam mocno kciuki za dt Felicji! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nulcia i Wituś podobne, widać pokrewieństwo :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lis 14, 2025 16:51 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Z wnusia fotoreporter rośnie jak nic!

Nulka śliczna, kocury fajne, żeby jeszcze z Felicją się wszystko dobrze poukładało. Byłoby fantastycznie, jakby ktoś z forum chciał dać jej dom.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pt lis 14, 2025 17:19 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Lisek :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia]