Fatkowe stadko

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 20, 2025 10:35 Re: Fatkowe stadko

Fatka pisze:Nie mam gdzie walnąć swoich przemyślunków, walnę sobie tu.

Jak niektórzy widzieli po innych wątkach - nie lubiłam swojej pracy i wreszcie walnęłam wypowiedzenie. Trochę oszczędności mam, ale zważywszy na to, że lubię jeść i to codziennie, wynajmuję mieszkanie i mam 4 koty, to długo bezrobotna pozostawać nie mogę.

Wysyłam cv i albo bez odzewu, albo mi dziękują - niemniej dopiero wysyłam od 2 tygodni. Martwi mnie, że wszędzie na miejscu najniższa krajowa. Może to jest tak, że tyle zamieszczają w ogłoszeniu, a reszta do dogadania. Niemniej większość życia zarabiałam najniższą, na chwilę uciekłam, znów mnie dopadła :/ a ostatnimi czasy sporo pracy w siebie włożyłam (terapia, studia, podreperowanie angielskiego, uczę się niemieckiego - ogólnie wg. Gallupa jeden z moich talentów to uczenie się) i chciałabym, żeby był efekt. Na koncie.

Aczkolwiek wiem, że to nie urządza pracodawcy, tylko to, co ze mnie wycisnąć można.

Wysłałam też dziś. Praca biurowa, na zastępstwo. Też podana stawka najniższa. Na miejscu, ale 40 minut drogi stąd. Trzeba by było naprawić hulajnogę.

---

a tak bardziej w temacie, moje koty robią furrorę na osiedlu, siedząc w oknie. Wracam wczoraj ze śmietnika, idzie mama z 2 dzieci, zatrzymują się, pokazują na okna i:
- O zobacz! ten kotek! Wczoraj też był - ja akurat szłam z drugiej strony, więc nie widziałam o jakim kocie mówią, pomyślałam, że o burym a wtem
- Mamo, ale czemu on uszek nie ma?

:ryk: :ryk: :ryk:

Celuj w pracę w budżetówce, tam przynajmniej jest stażowe i socjal. Chociaż w większych firmach też mają chyba socjal mimo,że prywatne.
Ostatnio edytowano Śro sie 20, 2025 10:38 przez Myszorek, łącznie edytowano 1 raz
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Śro sie 20, 2025 10:36 Re: Fatkowe stadko

i wiadomo o którym mowa :D :kitty:
ja chadzam ze swoim po ogrodzie i ostatnio usłyszałam jak jedno dziecko mówi do drugiego - tutaj taka pani oplowadza ładnego kotka na smyczy i on tak fajnie skacze, może przyjdzie do płota :P też matka z dzieckiem - widzisz jaki ładny kotek?. Noo, taki cialny :)

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Śro sie 20, 2025 10:38 Re: Fatkowe stadko

Czyli to Skrobisia tak zachwyca przechodniów :D

Z pracą to niestety nie jest najlepszy moment na szukanie - inwestycje stoją, bezrobocie rośnie. Ale to w skali ogólnej, u Ciebie może się akurat trafi coś fajnego. Trzymam kciuki, żeby się udało! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sie 20, 2025 15:39 Re: Fatkowe stadko

Jeszcze ja mam takie coś, że chciałabym pracę którą bym lubiła :smokin: Poczucie misji mam silne, złożyłam podanie do Otwartych Klatek, ale tam ilość chętnych w tysiące, proces rekrutacyjny długi + raz na jakiś czas trzeba jezdzić do Krakowa. Ja jestem bardzo nie jeżdżąca.

Pewnie sobie powybrzydzam jakiś czas, a potem będę brać co leci.

Co do budżetówki - doceniam bonusy i stabilność, ale miałam 3 tygodnie praktyk w mopsie...strasznie źle wspominam, byłam wyczerpana tym siedzeniem. Wszyscy byli.Po 8 h w mgops, szłam do domu bardziej wyczerpana niż po 9 h w sklepie, gdzie przecież nie wolno nam było siadać nawet na chwilę, co chwilę się komuś doradzało, przekładało towar, rozładowywało palety. Ja się na urzędnika nie nadaję chyba, aczkolwiek sprawdziłam czy jest jakiś nabór u mnie. Nie ma, był w czerwcu.
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Śro sie 20, 2025 15:44 Re: Fatkowe stadko

Trzymam kciuki za powodzenie w szybkim zdobyciu, ciekawej, fajnej pracy. :ok: :ok:
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Śro sie 20, 2025 15:45 Re: Fatkowe stadko

Fatka, teraz masz super moment na szerokie szukanie ciekawej pracy. Wytrwałości i szczęścia w poszukiwaniach! :ok:
A do Krakowa raz na jakiś czas... dałabyś radę, gdyby w całości miało to sens.
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Śro sie 20, 2025 15:51 Re: Fatkowe stadko

Ciekawa praca, za którą w dodatku płacą... Marzenie, które niewielu udaje się spełnić. Ale pracy w budżetówce też szukaj, jednak stabilnosć zatrudnienia i obowiązek przestrzegania KP przez pracodawcę mają znaczenie. Trzymam kciuki mocno! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sie 20, 2025 16:06 Re: Fatkowe stadko

Kraków źle mi się kojarzy :D , ale może dałoby się go odczarować.

Przeglądam linkedIna i widzę, że mnóstwo osób nie może znaleźć pracy. Martwi mnie to, ale to też pokłosie AI i widzę to u siebie w pracy - kiedyś trzeba było teksty u kilku seo copy zamawiać (bo ja nie wyrabiałam), teraz jedna osoba do promptowania i obrabiania przy pomocy ai wystarczy. Tak samo, ostatnio prawie nic nie zlecam programiście, bo sobie zmiany w kodzie ogarniam przy pomocy Gemini.. Kiedyś sporo zlecałam tłumaczom, teraz chatGpt tłumaczy lepiej niż native którego mieliśmy.

Może być ciekawie :smokin: Aczkolwiek ja tyle warczałam przez te kilka lat na moją pracę, że gdy wreszcie postanowiłam to nie mogło być inaczej. Czy się boje? Pewnie. Ale też jestem ciekawa co jest za zakrętem.

Fatka

Post » Pt sie 22, 2025 21:06 Re: Fatkowe stadko

Niestety nie będę rozwijać skrzydeł w Otwartych klatkach :ok:
Kandydatów było ponad 1500

Fatka

Post » Sob sie 23, 2025 5:03 Re: Fatkowe stadko

Szkoda,praca z misją to by było super. Ale trzeba szukać dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sie 27, 2025 12:32 Re: Fatkowe stadko

Po lewej franca Stefka, po prawej nękana Miłoszka.

Obydwie są miłośniczkami chrupek, przy miskach kłótni nie ma:

Obrazek

Fatka

Post » Śro sie 27, 2025 12:34 Re: Fatkowe stadko

:201461 :201461

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Śro sie 27, 2025 12:37 Re: Fatkowe stadko

Dodam, że jestem w kontakcie z pierwszą właścicielką Burełki i Stefki. Gdy pisałam jej, o Stefki krzywych akcjach do innych kotów, ona odparła "w niej zawsze bicz siedziała" :ryk:

Faktycznie ona ma coś takiego w sobie. Do ludzi jest cudowna. Z psami się szybko dogaduje. Niemniej chyba marzy o tym, żeby być kocią jedynaczką.

Fatka

Post » Śro sie 27, 2025 14:56 Re: Fatkowe stadko

No bywają takie koty... Pamiętam jak wymieniałam kocyki pomiędzy Szarą a Filemonem. Kiedy dałam Filemonowi kocyk po niej to go tak zasilał, ze sie z niego lało...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia]