Niuniuś , Misia i Isia witają

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 15, 2025 7:58 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

januszek pisze:a on że to jest aktualne hasło i mam wpisać nowe,a ja chcę to hasło bo mi się podoba.

to nie możesz dopisać jednej cyferki czy tam literki, żadna trudność

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Wto lip 15, 2025 8:01 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Silverblue pisze:Dużo tam ciekawych maili mam, szkoda by było. I zdjęć dużo, jeszcze z Micią jak mieszkała na wsi.

to możesz sobie poprzesyłać na 2go mejla a fotki możesz pościągać na kompa

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Wto lip 15, 2025 15:25 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Spooxterium pisze:
januszek pisze:a on że to jest aktualne hasło i mam wpisać nowe,a ja chcę to hasło bo mi się podoba.

to nie możesz dopisać jednej cyferki czy tam literki, żadna trudność

A potem się okaże że założyłem nowy profil ,nie wierzę w te cyfrowe czary a każdy kolejny dzień bardziej utwierdza mnie w tym przekonaniu. Wiem że w oczach ludzi którzy ogarniają to wszystko jestem "gupi i gupi zdechnę ",ale mi to zwisa :D
Dobra ,zejdźmy do świata gdzie wszystkiego można dotknąć ,obejrzeć ,powąchać itd.
Wczoraj otrzymałem potwierdzenie na to że mój tryb życia oraz odżywiania jest ZDROWY !!! :ok:
Robiłem badania okresowe,wyznaczyli mi godzinę 15-tą . Rano ogarnąłem chatę i koty . Ok. 12 zjadłem normalny obiad ,wypiłem moją kawę z 4 łyżkami cukru i dwie godziny później pojechałem na badania.Zeszło mi trochę na znalezienie miejsca na parkingu i w placówce byłem praktycznie na styk.
A że nie korzystam z wind no to setą po schodach ,co dwa chody ,na drugie piętro.
Przychodzę pod gabinet i za kilka minut pani mnie woła .
I tak ,po tej przebieżce po schodach ,ciśnienie 139/90, EKG bez zastrzeżeń ,cukier dwie godziny po obiedzie i kawie 104 ,przy aktualnej normie 100. Wiek -brakuje mi 146 lat do dwustu :D
Dzisiaj rano w pracy przyszła ta czarna kotka z błyszczącą sierścią ,zjadła ,pogadała ale widzę że tak jakby lekko kulała na przednią łapę .
Widzę że nie wychodzi na dwór tylko położyła się i drzemie i tak gdzieś do 11-tej . Mówię do kolegi że to nie w jej stylu ,podchodzę bliżej a ona tylko podnosi głowę i miauczy ,w końcu wstała i idąc po blacie trzyma prawą łapkę w górze.
Położyłem ją i oglądam tą łapkę ,widzę że jest spuchnięta ,mówię do kolegi żeby zasuwał do mojego samochodu po transporter. Ja w tym czasie zadzwoniłem do schroniska ,okazało się że mnie pamiętają :D ,opisałem całą sytuację i że kotka jest już w transporterze a pani mówi że daje moje namiary kierowcy. Za kilka minut dzwoni kierowca i mówi że jest akurat nie daleko i do pięciu minut będzie .
Ochrona wpuściła go bez problemu .Cała operacja od mojego pierwszego telefonu trwała może 15 minut. Koledzy mówią że na pogotowie do człowieka dłużej się czeka.
No i kotka pojechała prosto do lecznicy bo kierowca jechał tam z kotami ze schroniska . Taki zbieg okoliczności :D
O 14 dzwoni kierowca i mówi że bardzo dobrze że zadzwoniłem bo tam się wdało zakażenie ,kotka miała 40 stopni gorączki ,pan doktor to oczyścił założył opatrunek ,podał antybiotyk i przeciwbólowe . Kotka ma zostać do jutra na obserwacji i jutro w zależności od stanu zdrowia ,albo ją przywiozą ,albo zostanie do dalszego leczenia.
Tak że po powrocie będę znowu kilka dni największym wrogiem :D
Obrazek
Za wiele nie widać ,ale spuchł jej ten cały palec ,czy jak to się nazywa.
A Lala nadal opiekuje się mamą,a mama nadal karmi :D
Obrazek

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Wto lip 15, 2025 16:00 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

wyglada, jak by ten paluszek był wyrwany. Biedna kicia, ale fakt - akcja błysk to była.

Małe jeszcze nie wyłażą z gniazda ?

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto lip 15, 2025 16:14 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Brawo TY.
Kotki mają dobrze z tobą Januszku, bo takie pogotowie to tylko ty mogłeś zorganizować. Wielki szacunek :201494
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Wto lip 15, 2025 17:14 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Świetna akcja i bardzo potrzebna! Takie zaażenie mogłoby się fatalnie skończyć. A po antybiotyku kotka powinna wyzdrowieć.
Wiesz, może ona przyszła do Ciebie, połozyła się blisko, bo szukała pomocy? :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia]