Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nereczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 13, 2025 13:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

MB&Ofelia pisze:Dostałam właśnie do łapki Czarnidełkowe wyniki. Fosfor nieco spadł, wyniki wątrobowe ok (ponoć któryś był lekko przekroczony, jakoś tego nie wyłapałam) i T4 też nieco spadło - z powyżej 15 do 10,3. Czyli coś drgnęło. Podajemy te 3,75 x 2 dziennie, jak zaleciła pani doktor, kontrola na początku sierpnia.
Dzielna pacjentka właśnie leży na dywaniku przed drzwiami balkonowymi.
Nie mniej dzielna Ofelia dojada w kuchni deser ("kiołbasku").

jak Wam idzie podawanie takiej dużej dawki apelki? ja bym chyba nie dała rady tyle podawać Elence na raz :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 13, 2025 14:26 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

mir.ka pisze:
MB&Ofelia pisze:Dostałam właśnie do łapki Czarnidełkowe wyniki. Fosfor nieco spadł, wyniki wątrobowe ok (ponoć któryś był lekko przekroczony, jakoś tego nie wyłapałam) i T4 też nieco spadło - z powyżej 15 do 10,3. Czyli coś drgnęło. Podajemy te 3,75 x 2 dziennie, jak zaleciła pani doktor, kontrola na początku sierpnia.
Dzielna pacjentka właśnie leży na dywaniku przed drzwiami balkonowymi.
Nie mniej dzielna Ofelia dojada w kuchni deser ("kiołbasku").

jak Wam idzie podawanie takiej dużej dawki apelki? ja bym chyba nie dała rady tyle podawać Elence na raz :(

ale to nie jest dużo. 3,75 mg tiamazolu to tylko 0,75 ml, czyli niepełna strzykaweczka

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie lip 13, 2025 17:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Te 3,75 to faktycznie niewiele więcej niż 2,5. Jakoś dajemy radę, chociaż mniejsza dawka jest wygodniejsza do wstrzyknięcia. Liczę na to, że za jakiś czas uda nam się skutecznie obniżyć T4 i zmniejszyć dawkę.
A Czarnidełko właśnie leży mi na kolanach i mruczy. Za pół godziny kolejny wsad "papelku" do dzióbka.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia]