Niuniuś , Misia i Isia witają

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 06, 2025 12:40 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Miałem mały wyjazd i właśnie wróciłem do domu.
Jest gorąco a powietrze ciężkie jakby miało lunąć i niby się chmurzy ale wiatr to rozwiewa.Nic ,zobaczymy.
W związku z temperaturą postanowiłem nie gotować dzisiaj i zrobiłem sobie dzień zdrowego żywienia . 8O Tak ,a co .....raz na kilka tygodni tak robię.
Danie główne.
Obrazek
Placburger (tak się to to nazywa) x 2 szt. W środku dwa kotlety z mielonych racic i rogów krowy ,dwa placki ziemniaczane ,kilka plastrów stopionego żółtego sera , sosy tysiąca wysp i czosnkowy ,pytałem panią jakie to wyspy ale nie umiała odpowiedzieć. Normalnie dodają jeszcze do tego jakieś sałatki ale zamawiając powiedziałem ;poproszę bez żadnego zielska.
Do popicia Coca-cola bez gazu ,bo taką znalazłem na dnie butelki w lodówce ,nie pamiętam kiedy była otwierana :D
I na koniec deser lodowy z owocami i bitą śmietaną ,tutaj jest wszystko świeże .
Obrazek
I tak z gorącymi placburgerami do samochodu i setą po lody . Jadąc drogą ekspresową miałem mały dylemat ponieważ przy tej drodze również stoją panie ,które mają w swej ofercie lody , po krótkim namyśle wybrałem jednak sprawdzoną lodziarnię .
Zjadłem wszystko i muszę przyznać że na kawę nie ma już miejsca.
Napiszę tylko co chciałem napisać i popadnę w słodką drzemkę :D
madrugada pisze:
Pudło. Nie trzeba kupować krowy, żeby napić się mleka :wink:

Niby tak ,ale nie do końca.
Bo żeby napić się dobrego mleka z naturalnym tłuszczem i bez chemii ,to trzeba mieć krowę ,gdybym miał odpowiednie warunki to już dawno miałbym krowę i inne zwierzęta.
A tak w mleku z kartonu jest tylko zapach jak oryginalny .
Dla mnie picie takiego mleka można porównać hmmm....... z bzykaniem lalki z sexshopu ,niby to samo a jednak masę niedociągnięć ma :ryk: :ryk: :ryk:
Dobra ,jestem przejedzony i głupoty pisze ,idę drzemać.

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Nie lip 06, 2025 13:11 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Zdrowe żywienie 8O 8O 8O
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie lip 06, 2025 13:26 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

januszku, im wiecej Cię czytam, tym więcej mi się chce (Ciebie czytać ) :wink:

januszek pisze:Normalnie dodają jeszcze do tego jakieś sałatki ale zamawiając powiedziałem ;poproszę bez żadnego zielska.

ja tak miałam w szpitalu - do śniadań i kolacji serwowano "zdrowe" dodatki - roszponkę lub rukolę, sieczkę z pomidorów i porąbane siekierą ogórki - zielone lub kiszone, wszystko to hojnie posypane pestkami z dyni/siemieniem lnianym/ pestkami słonecznika :strach: :strach: :strach: Przy trzecim posiłku poprosiłam o niekładanie tych śmieci - tak mniej kulturalnie niż Ty

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie lip 06, 2025 20:11 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Taki zestaw to nawet zblendowany nie przejdzie :D

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

[poprzednia]