Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nereczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 13, 2025 20:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Nul pisze:Biedna Ciorna, Biedna Ty, Biedna apelka… Yyy? Coś chyba pomieszałam… :lol: :lol:

Apelka biedna, oczywiście, bo jest... zjadana :wink:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt cze 13, 2025 21:19 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Ciorna lubi mięsko - może spróbuj przemycać w mięsie?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt cze 13, 2025 21:51 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Ja bym nie kombinowała tylko podawała dopyszcznie. MCC się przyzwyczai. To jest podawanie leku dożywotnio i pomysłów może zabraknąć.
MaCiuś przyzwyczaił się do okropnej w smaku (sprawdziłam domordnie osobiście) wielkiej kapsuły amylactiwu to i MCC się przyzwyczai. MaCiuś szybko załapał, że jak nie zeżre leku to śniadania nie będzie :) Trochę to trwało i też byłam przerażona bo perspektywa podawania dożywotnio ale im dalej tym łatwiej. Gorzej, że na początku to dawkę leku ustala się metodą "prób i błędów". U ludzi a u kotów chyba tak samo. Wiąże się to z częstymi badaniami. Ale Pani, dobrze będzie, tylko czasu potrzeba :twisted:
Moc kciuków :ok: :ok: :ok: i chyba bardziej bym się martwiła nereczkami Księżniczki Ofelii.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt cze 13, 2025 21:59 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Ja też myślę że Ciorna się przyzwyczai, chociaż wiem że to niefajne jest jak kot ucieka na nasz widok.
Ale jak mus to mus, w końcu będzie wiedziała że to tylko przykry moment, a reszta dalej jest fajna.
Ciornidełko, łykaj apelkę dalej ładnie, jesteś mądra dziewczyna i dasz radę :201461
Za obie kocice cały czas trzymamy :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie cze 15, 2025 7:19 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Ciorna łyka grzecznie apelkę, jak uda mi się ją podać w sypialni, z zaskoczenia, bez ganiania kota po mieszkaniu i wyciągania za kudły zza lodówki. Jest mniejszy foch.
A Ofelia chyba wymyśliła nową metodę pielęgnacji futerka. Przytuptała z balkonu z futerkiem gęsto obsypanym tymiankiem.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie cze 15, 2025 9:32 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Elenka też mi poczatkowo uciekała jak miała dostać apelkę, a po jakimś czasie chyba jej posmakowała bo sama przychodzi do kuchni o własciwej porze. Wchodzi na koci stolik i czeka na podanie, bez apelki nie ma sniadania i kolacji, to ona tak uważa. Jak juz czeka podchodzę do niej ze strzykawką mówię pyś, pys , ona otwiera pyszczek i wstrzykuję jej lek.
A ile apelki podajesz? Elenka po unormowaniu poziomu T4 dostaje 2 ml
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie cze 15, 2025 12:51 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Uszatka[*] tak grzecznie szła na sprawdzenie cukru. Mówiłam "Chodź, Usiu, nusimy sprawdzić cukier" i ona grzecznie szła. Apelkę tez grzecznie łykała. :1luvu:
Wiesz, myslę, że wazniejsze jest niestresowanie Ciornej, wiec nawet bym dopuszczała pewne przesunięcia w czasie podania apelki, byle to robić w sypialni, zaspanej kici. :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie cze 15, 2025 13:42 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

No właśnie, czasem najgorsza ta cała oprawa - trzeba kota dopaść, wyłowić, wytargać i to już stresujące, a potem jeszcze lek zapodać. Oby się udawało jak najczęściej podawanie w stanie zaspania :D
A Ofelia może gdzieś naczytała się że zioła mają dobry wpływ na włosy , a że pod łapką był tymianek, to czemu nie spróbować takiej odżywki :lol:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie cze 15, 2025 14:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Może Ciorna weźmie przykład z Elenki i Uszatki i zacznie przychodzić po apelkę. Ale przed nami jeszcze długa droga.
I czas podawania oczywiście przesuwam nieco, jeżeli jest okazja podania. Pół godziny w tą czy w tamtą to chyba nie jest jakaś wielka zbrodnia. Zresztą, nawet pani doktor mówiła, żeby stworzyć "rytuał" podawania leku, przyzwyczaić kota nawet kosztem podawania z jedzeniem.
Na razie podajemy 2,5 dwa razy dziennie. Za jakieś 2,5 tygodnia kontrola i zobaczymy co dalej.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie cze 15, 2025 14:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

A Ofelię muszę wypytać o tą odżywkę tymiankową. Może i na moje włosy by pomogła? :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lip 04, 2025 15:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Wczoraj Ciorna była na wampirzeniu. Bardzo jej się to nie podobało. Za to mi się nie podobają wyniki, bo nadal T4 przekroczone. Zwiększamy dawkę apelki i kontrola za 3 tygodnie.
Jak nic nie drgnie, to trzeba będzie się przejechać do wet-endokrynologa.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lip 04, 2025 15:50 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

MB&Ofelia pisze:Wczoraj Ciorna była na wampirzeniu. Bardzo jej się to nie podobało. Za to mi się nie podobają wyniki, bo nadal T4 przekroczone. Zwiększamy dawkę apelki i kontrola za 3 tygodnie.
Jak nic nie drgnie, to trzeba będzie się przejechać do wet-endokrynologa.

a jaki teraz jest wynik? nic jej nie spadło? ona miała dość wysokie to T4 ,to tak raczej szybko jej nie spadnie do właściwego poziomu
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lip 04, 2025 15:53 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Wyników na razie w łapce nie mam, bo dostałam tylko smsa od pani doktor.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lip 04, 2025 15:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

MB&Ofelia pisze:Wyników na razie w łapce nie mam, bo dostałam tylko smsa od pani doktor.

a nie podała Ci ile teraz jest?

my idziemy w poniedziałek na kontrolne badanie, ciekawi mnie co wyjdzie bo Elenka w ostatnim czasie miała dwie tygodniowe przerwy
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lip 04, 2025 16:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nere

Nie podała, tyle tylko że wyniki nadal podwyższone. W poniedziałek potuptam po wyniki, dzisiaj padam na morduchnę, wykończyła mnie pogoda i cały ten tydzień.
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]