kotka atakuje swoje kotki po ich strerylizacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 24, 2025 11:38 Re: kotka atakuje swoje kotki po ich strerylizacji

ewkkrem pisze:Przeprowadziłam się i już zaprzyjaźnionych kociar w pobliżu nie mam ale kociary są (widzę po osiatkowanych oknach) i może się z czasem zaprzyjaźnimy.
Ja bym bardzo chciała mieszkać na wsi. Teraz bym mogła bo jestem już emerytką ale jakiś sklep w pobliżu by się przydał :twisted: Na takiej wsi, w której koty mogłyby biegać na zewnątrz, no i wtedy to byłby upragniony pies.
Oddajemy (z procentem) trzy miliony głasków ( po milionie dla każdego kota :wink: ).

Tak, to fundamentalny plus tego miejsca - koty będą biegały na zewnątrz, są już zaczipowane na tę okoliczność i mają drzwiczki wejściowe zamontowane. Nawet sklep jest 100 dalej. :-) Jednak wszystko inne daleko, w tym wet (choć ten to na nasze życzenie i z wyboru, bo to dobry wet). Tak, układ idealny psy i koty, ale to jeszcze przed nami. :-)
Brakuje bardzo kociar w pobliżu, które by przyjechały do kotów kiedy wyjeżdżamy, tylko kociarze potrafią się zaopiekować kotami właściwie - posprzątać kuwetę i rozdrobnić karmę jeśli jest w galarecie. Nie miałam pojęcia, że wszystko trzeba tłumaczyć w szczegółach, a potem jest tak, że do kuwety dosypywany jest tyko żwirek bez sprzątania, a karma ląduje na talerzu w formie jednego gluta i kotek nie wie o co chodzi. :-)

Za głaski bardzo dziękujemy - wszyscy równo podzieleni. :-)
Serdeczności przesyłam ciepłe i słońca, by w końcu normalny maj się zaczął. :-)

Brumka

Od: Śro kwi 05, 2017 8:25

Post » Sob maja 24, 2025 12:34 Re: kotka atakuje swoje kotki po ich strerylizacji

Świetnie, że wszystko wróciło do normy!
A koty będą wychodziły tak swobodnie, czy planujesz jakieś zabezpieczenie (specjalne ogrodzenie, woliera)?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob maja 24, 2025 13:59 Re: kotka atakuje swoje kotki po ich strerylizacji

Dla bezpieczeństwa kotow byłoby dobrze zrobić takie ogrodzenie, żeby nie mogły wyjść poza Wasz teren. Można też zrobić dla nich wolierę...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia]