Chciałabym poprosić o pomoc, bo zaczynam się bardzo martwić o mojego kota.
Zauważyłam u niego zmianę na nosie – strupek na górnej krawędzi, który znika i pojawia się na nowo.
Ma bardzo przesuszone łapki.
Stał się ospały, choć wcześniej był bardzo energiczny.
Z dnia na dzień ma coraz mniej siły.
Byliśmy u weterynarza, który podejrzewał alergię – zmieniliśmy karmę, ale nie przyniosło to poprawy. Zrobiono badania krwi, zeskrobiny, testy FIV/FeLV- wszystko wyszło dobrze, jedynie CRP było podwyższone, co wskazuje na stan zapalny.
Kot jest teraz bardzo słaby, ledwo się porusza. Kolejna wizyta u weterynarza i rentgen wykazały zwyrodnienie stawów, ale w granicach normy. Weterynarz zalecił podanie leku Solensia. Dziwi mnie yo, że kot z dnia na dzień stracił siłę, a podobno zwyrodnienie stawów postępuje powoli...
Przed podaniem leku chcę jeszcze zbadać nerki i tarczycę, bo czytałam sporo negatywnych opinii na temat Solensii i chciałabym się upewnić, że to odpowiedni krok.
Kupiłam karmę Trovet z królikiem, bo nie było mnie stać na coś droższego, ale obawiam się, że mu nie służy. Mieliśmy wykluczyć najczęściej zjadane rodzaje mięsa- dlatego wybrałam królika. Dotychczas jadł Carnilove Sterilised, jagnięcina z dziczyzną. Czy możecie polecić jakąś karmę? Dostałam całą listę od weterynarza, ale już się gubię w tych składach.
Czy ktoś miał podobny przypadek? Może macie pomysł, co jeszcze warto zbadać lub jakie kroki podjąć? To muszą być konkretne badania, bo zwyczajnie nie stać mnie na dochodzenie

Jeśli ktoś chciałby nas wesprzeć choćby udostępnieniem, tutaj jest link do zbiórki: https://pomagam.pl/korczinek
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady.