Kot panicznie boi się psa

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 24, 2019 15:12 Kot panicznie boi się psa

Cześć, jestem młodym właścicielem kota a w sumie kotki. Lusi ma pół roku i nie akceptuje innych zwierząt. Nie jest to dla mnie wielkim problemem bo szynszyle które mam nie są dla niej celem z czego bardzo się cieszę. Ganiają się wzajemnie podczas sprzątania klatki. Jednak od czasu do czasu przyjeżdża mój brat ze szczeniakiem Jack Russel Terier. Bardzo energiczne zwierzę. Gdy tylko kot go zobaczy ucieka na szafę przy tym sycząc i głośno mrucząc. Wzięcie jej na ręce nie pomaga, wyrywa się drapiąc dookoła. Jak przekonać ją że pies jej nie zagraża. Nie zależy i żeby się przyjaźniły bo rzadko się widują ale chciałbym oszczędzić jej stresu podczas spotkań.

adiacm22

Od: Wto gru 24, 2019 15:01

Post » Śro gru 25, 2019 23:26 Re: Kot panicznie boi się psa

Najlepiej odizolować kotkę na czas wizyt psa, bo podczas sporadycznych spotkań się nie da rady przyzwyczaić, a stres może skończyć się jakąś chorobą.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw gru 26, 2019 9:00 Re: Kot panicznie boi się psa

wydaje się że najlepiej czuje się gdy podczas wizyty siedzi sobie wysoko na szafie nikt jej nie rusza może swobodnie obserwować. Ma tam kuwetę i miski z jedzeniem. WIiyty są sporadyczne. Jak tylko pies znika obchodzi całe mieszkanie i swoboda wraca.

adiacm22

Od: Wto gru 24, 2019 15:01