Moja niegrzeczna kotka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 30, 2016 13:30 Moja niegrzeczna kotka

Od pewnego czasu moja kotka Sara , robi kupkę przed kuwetę nie wiem o co jej chodzi , powtarza się to co jakiś czas ... już nie wiem co mam robić pomocy może czyiś kotek też tak robi i ktoś mi wytłumaczy co jej jest ..

Muniaczka1234

Od: Sob wrz 10, 2016 19:11

Post » Czw lis 03, 2016 10:22 Re: Moja niegrzeczna kotka

wpisz w gogle hasło
Załatwianie się kota poza kuwetą
Wyskoczy Ci wiele odpowiedzi na ten temat.

Są dwie opcje albo kotu coś dolega fizycznie (trzeba iść do weta) albo coś go stresuje w domu (nowy człowiek, przemeblowanie, zmiana żwirku, itp.)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lis 03, 2016 17:12 Re: Moja niegrzeczna kotka

Tym pewnie sygnalizuje, że kuwetę trzeba posprzątać. Albo sąsiad robi remont i burczy wiertarą cały dzień. Poszukaj przyczyny.
Świat jest tylko tak skomplikowany, jak sami go sobie komplikujemy. Nie wiem kto to, tak wymyśliłem.

tomciopaluch

Od: Czw sie 28, 2014 4:41

Post » Wto lis 08, 2016 11:55 Re: Moja niegrzeczna kotka

Może nie chce się kocinie wchodzić głębiej do kuwety i staje tak, że tyłek wystaje na zewnątrz?
Mojej kotce też się zdarzało, jak miała mniejszą i bardziej płaską kuwetę. Ona była w kuwecie, a że tyłek nie, to "urobek" lądował na podłodze.
Po zmianie kuwety na większą i wyższą (z wyższym "progiem") już się tak nie zdarza.

Parę osób na forum używa pudeł z Ikei zamiast kuwet, po to właśnie, by nie było tego obniżonego progu i cały kot musiał się znaleźć w środku.
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46