problem z kotkami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2016 19:06 problem z kotkami

Witam.Mam poważny problem.Mam dwie kotki jedna 3lata,druga jej córka 9 miesiecy.Od około dwoch miesiecy stara kotka nie akceptuje małej warczy syczy a nawet chce ją gryżć.Co najgorsze atakuje nawet mnie i męża.ten problem pojawił sie odkąd zaczeła stara kotka dostawać tabletki antykoncepcyjne.Byliśmy u weterynarza on mówi że to nie powód ze powodem jest walka o terytorium.Chcieliśmy którąś kastrować ale pan weter. powiedział że to nic nie da.Powiedział że trzeba oddać komuś kotke.Jak moge oddać komuś kotke jak tak jesteśmy z obiema zżyci.Prosze o pomoc jest jakieś wyjście z tej sytuacji bo naprawde mamy już dość tego.Dodam że mała kotka nie wychodzi na pole a stara tak więc narazie problem jest wtedy jak stara wraca wieczór do domu.Prosze pomóżcie

elka88

Od: Czw maja 05, 2016 20:03

Post » Wto lip 05, 2016 21:03 Re: problem z kotkami

Witaj,
trzeba wysterylizować obie kotki. Także dla ich zdrowia.
Stopniowo się uspokoją.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lip 05, 2016 21:20 Re: problem z kotkami

Dziwny weterynarz, który odradza kastrację. A tabletki hormonalne na dłuższą metę są szkodliwe

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Wto lip 05, 2016 21:30 Re: problem z kotkami

wiesz co dziewczyno, zaczęłabym od zmiany weta, ponieważ ten gada takie bzdury, że trawa na łące więdnie
Boszzzzz i taki ma dyplom, ja zapytam za co go dostał :roll:

wracając
poszukaj w weci polecani takiego w Twojej okolicy, popytaj na forum - zmień w tytule tego wątku, żz szukasz dobrego weta w okolicach miasta XYZ

sterylizować trzeba obydwie kicie i z czasem 'wyciszą się' - jak pisała przedmówczyni

co do tabletek/pigułek antykon. - to trucizna dla kotów/psów, podawanie powoduje nowotwory, bol, cierpienie

wysterylizuj swoje kicie, daj im szansę na spokojne i godne życie
ale niech tnie je wet z doświadczeniem w tym
poszukaj, poczytaj na forum

fajnie, że szukasz pomocy
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12