Aszka i sfora

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2015 17:43 Re: Aszka i sfora

Jestem z Opola i mam na tymczasie przesłodką szylkretkę, ma około 3 miesięcy. W tym tygodniu ją szczepię. Kuwetowa i bardzo delikatna w stosunku do ludzi. Moje kocice ją tępią. Mam ja z interwencji i oddam na umową adopcyjną. Ma krótką sierść i przepiękne kolorki, małe skarpetki na przednich łapkach, brzuszek biały i tylne białe pończoszki. Na nosie ma strzałkę rudą i nosek rudy. jeżeli chcesz zdjęcie to proszęo nr telefonu - wyślę. Wizytę przedadopcyjną też trzeba będzie zorganizować, ale to by nie było problemu. ( tak myślę)
Pozdrawiam
Asia

asiamaj22

Od: Nie sie 19, 2012 19:19

Post » Nie lis 01, 2015 18:50 Re: Aszka i sfora

Ona ma dopiero 3 miesiące. Nie mam psa to nie wiem jak zaaraguje . mam 3 średnie kocice. Wydaje mi się, że dla niej pies to większy kot. Jest delikatną i na razie nie dominującą, raczej postawa uległa.

asiamaj22

Od: Nie sie 19, 2012 19:19

Post » Czw lis 05, 2015 2:13 Re: Aszka i sfora

Poszukiwania trwają, Aszka gdyby ktoś się interesował to ma się dobrze, jest puchata, urocza i krągła. Mruczy, śpi, biega po mieszkaniu, użytkuje drapaki i tak dalej.

Rianne

Od: Sob gru 21, 2013 21:14

Post » Wto lis 10, 2015 17:14 Re: Aszka i sfora

Obrazek

Koty są już dwa, mała ma dwa miesiące i na imię Lilith. Asztar póki co czasami troszkę buczy na koleżankę, ale z każdym dniem kotki pozwalają sobie na więcej bliskości. Syczenia czy ataków nie było, kiedy zostały same też nikt nikogo nie pozabijał. Asztarka nie obraziła się na nas i zachowuje się tak samo, a kociaka pilnie obserwuje... Chyba nie do końca wie co to takiego. :) Psy póki co na moją nieobecność są od kotów izolowane, poczekamy aż małe będzie na tyle wielka żebym się nie bała. Normalnie psy ignorują kociaka tak samo jak ignorują Aszkę. Małe jest całkiem inne od Aszki, od początku łazi, gada, bawi się, na szczęście też od razu trafiła do kuwety mimo że nie kuwetkowała wcześniej. Pochodzi z gór stołowych, opuszczonej chatki w której urodziła się ona i jej długowłose rodzeństwo. Na długowłose szybko trafili się ludzie, a ona miała zostać tam i spróbować przeżyć... W zimnie, śniegu i samotności, jeszcze trochę i dokarmiacze mogliby nie mieć dojazdu w tamte rejony. Tak, chciałam długowłose, tylko że jak usłyszałam o niej to nie mogłam myśleć o tym że zostanie tam sama. Długowłosą kotkę odstąpiłam komuś innemu, a najmniejsza, krótkowłosa jest teraz z nami,

Rianne

Post » Wto lis 10, 2015 19:28 Re: Aszka i sfora

No sama śliczność :1luvu:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw lis 12, 2015 10:53 Re: Aszka i sfora

Dzień czwarty, oba koty śpią na łóżku, buczenia już nie ma, w prawdzie jak mała spróbowała bawić się ogonem Aszki to dostała łapą, ale bez pazurów i delikatnie. Siedzą razem na drapaku, dodaję fotkę na dowód. :D

https://www.instagram.com/p/99YQI2PdYn/ ... wnikwiatru

Rianne

Post » Pt lis 13, 2015 0:18 Re: Aszka i sfora

Aszka uczy małą :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pon kwi 04, 2016 16:49 Re: Aszka i sfora

Że się przypomnimy, u nas wszystko gra i to jeszcze jak, ;) Dziewczyny są najlepszymi przyjaciółkami, razem się bawią, myją, śpią i jednej bez drugiej nie ma. Li się całkiem zadomowiła, trochę wyrosła i wszyscy są bardzo szczęśliwi z dokocenia.

I myślimy o trzecim. Powinniśmy się chyba zacząć leczyć.

Rianne

Post » Pon kwi 04, 2016 18:14 Re: Aszka i sfora

:ok: :ryk:
a psy co na to?
Obrazek Obrazek

Thorkatt

[poprzednia]