Zestresowana kotka Milka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 14, 2016 12:00 Re: Zestresowana kotka Milka

Na razie wybrałem metodę totalnej olewki kota :-) Dzisiaj jak by lepiej bo siedzi z nami za kanapą i co chwile coś do niej mówimy. Na szczęście je, najcześciej jak nikt nie widzi, czyli w nocy. Kupiłem jej myszkę do zabawy, to w nocy z nią szaleje. Upatrzyła tez sobie piłeczkę pingpongową syna i w nocy słychać jak za nią lata. Wydaje mi się ze jest nadzieja ze się dogadamy. Cały czas ma w miseczce sucha karmę oraz świeża wodę. Co dwa dni daje jej saszetkę, która wymiata do czysta.

Maniek76

Od: Sob lut 13, 2016 13:00

Post » Nie lut 14, 2016 13:42 Re: Zestresowana kotka Milka

Spróbuj dawać jej kawałki przemrożonej wołowiny (kupujesz wołowinę np. gulaszową, kroisz na mniejsze kawałki, porcjujesz i wsadzasz na kilka dni do zamrażalnika, przed podaniem kotu wyjmujesz porcję, rozmrażasz do temperatury pokojowej). Możesz najpierw podawać jej w miseczce w okolicach kanapy, postaw miskę i odejdź. Po kilku dniach spróbuj być niedaleko, ale miseczka niech będzie np 2-3 m od ciebie, zobacz czy kotka wyjdzie i będzie chciała jeść w twojej obecności (staraj się nie nawiązywać z nią kontaktu wzrokowego). Następnym etapem może być miseczka koło ciebie lub próby podawania z ręki.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

[poprzednia]