Lonia, Marceli i Pugalek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 30, 2014 17:56 Re: Lonia, Marceli i Pugalek i Tymczasowiczka swędząca :)

Dzięki smilku, ale tak czy siak boli mnie to wszystko.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Nie lis 02, 2014 16:29 Re: Lonia, Marceli i Pugalek, przyszła wiosna

Bardzo zaniedbałam nasz wątek. W międzyczasie sporo się wydarzyło - ja trochę się popsułam, mniej mogę angażować się w pomoc bezdomniakom, ale mam nadzieję, że po styczniu będzie lepiej - tylko troszkę mnie naprostują w szpitalu.
Przeprowadziliśmy się i jak już zszedł cały stres przeprowadzkowy, to koty oznajmiły wszem i wobec, że uwielbiają swój nowy taras :) Siłą na noc je ściągam, bo chyba by poprzymarzały. W trakcie przeprowadzki Loniusia myślała, że ją zostawiamy i chodziła zestresowana i rozlizała sobie brzuszek, ale w nowym domu wróciła jej energia i lata jak młody kotek po nowym mieszkaniu. Postaram się wstawić kilka fotek na dniach :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon lis 03, 2014 9:11 Re: Lonia, Marceli i Pugalek

Gratulacje z okazji przeprowadzki :piwa:
Kotom się poszczęści, bo ma być jeszcze trochę słońca tej jesieni, przynajmniej w najbliższych dniach, to sobie futra wywietrzą przed zimą :wink:

Fotki jak najbardziej pożądane.
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pon lis 03, 2014 13:56 Re: Lonia, Marceli i Pugalek

smil pisze:Gratulacje z okazji przeprowadzki :piwa:
Kotom się poszczęści, bo ma być jeszcze trochę słońca tej jesieni, przynajmniej w najbliższych dniach, to sobie futra wywietrzą przed zimą :wink:

Fotki jak najbardziej pożądane.

Tak tak, foty popieram, chociaż fejsowo widziałam już wietrzenie Tajdzikowych futer i mówię wam, taras jest że hej! :)

Ale to maaało. Jakieś dwie marne foty na trzy piękne koty, ne ne ne.

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Pon lis 03, 2014 19:07 Re: Lonia, Marceli i Pugalek

Wczoraj tymczasem byliśmy w naszej ulubionej lecznicy, bo Marcelek od jakiegoś czasu miał "gulę". Gula była macana, obserwowana, aż w końcu uznaliśmy, że trzeba ją jeszcze ponaświetlać, żeby zajrzeć od strony wnętrza kota.
Z wyglądu to tłuszczak. Ponoć rzadkie u kotów, ale na szczęście niegroźne. Teraz musimy gulę wyciąć, żeby mieć pewność.
Marcelek już zbiera siły i najada się na zapas. Chyba uznał, że nie dość, że idzie zima i trzeba nabrać masy, to przy zabiegu też trzeba mieć masę i siłę. Mam chyba 9 kg kota :roll:

Pugalek dziś dzielnie pilnuje panów od kuchni, którzy od kilku dni kręcą się po domu, czym wzbudza wesołe okrzyki "cicicic choć cicia!" ;)

Sikorki zamieszkały w karmniku który im zawiesiłam na drzewku. 1kg słonecznika już poszedł. Przerażające ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lis 04, 2014 10:28 Re: Lonia, Marceli i Pugalek

Trzymamy za Marcelka kciuki ludzkie i kocie :ok: :ok:
Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

Post » Wto lis 04, 2014 20:28 Re: Lonia, Marceli i Pugalek

ptaszków to sie chyba nie dokarmia póki mają co jeść??

Strasznie bym chciała zobaczyć jak mieszkanko wygląda. I taras :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lis 05, 2014 11:35 Re: Lonia, Marceli i Pugalek

Marcelku - tluszczyk to sie rowno po kocie rozklada, a nie tak w postaci gulki, no co Ty!

Bez zabkow da sie zyc, trzymaj sie Lonia.

Pewnie wszyscy zadowoleni z kociej TV :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lis 06, 2014 21:44 Re: Lonia, Marceli i Pugalek

To ja widzę, że moim potfform trzeba nowego tarasu! Bo poszłam je teraz wygonić z balkonu, a tam ZERO kotów 8O wszystkie w mieszkaniu. A jest chyba z 15 stopni na zewnątrz, nawet nie marzłam chociaż balkon od kiedy przyszłam z pracy był otwarty.

Ale mieszkacie nadal na Tarchominie?
Powrotu do zdrowia wszystkim życzę :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw lis 20, 2014 11:22 Re: Lonia, Marceli i Pugalek

Tak, Mafia zostaje na swoich włościach ;) Powiem więcej, mieszkamy niesamowicie blisko poprzedniego miejsca :)

Chłopcy mają od momentu przeprowadzki codziennie głupawki, kończące się zapasami. Ponieważ nie mamy dywanów, uprawiają surfing - machają łapami i przebierają nimi z prędkością światała - jednocześnie stojąc w miejscu.
Pugal odkrył, że wybiegając z tarasu nie trzeba brać zakrętu- wystarczy grzmotnąć z całej siły w wyspę kuchenną i kierunek sam sie dalej nadaje.

Lonia poluje na listki, które spadają na taras. W nocy, o północy, najlepiej jest wyjść na balkon - z dużego pokoju wydobywają się więc jęki i okrzyki i skrobanie w szybę.

Pugi odkrył najlepsze na świecie źródełko wody oligocejskiej... Dziś rano dopadł popielniczkę zostawioną przez robotników, do której napadał deszcz. Zorientowałam się, że z niej pije, jak był mniej więcej w połowie...

Ranki są cudowne. Mamy drzwi w sypialni i można je zamknąć :D a wtedy nawet bardzo głodny kotek nie depcze po głowie :mrgreen:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 20, 2014 11:27 Re: Lonia, Marceli i Pugalek

Niemozliwe te koty :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia]