Ja i mój kot

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 13, 2014 20:55 Ja i mój kot

andzi18 pisze:Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy i mam nadzieję, że mi pomożecie :). Otóż nasza kotka jest z nami od około 7 lat, a ma 8 lat. Przez ostatnie lata studiowałem, rzadko bywałem w domu i nie wnikałem za bardzo co je kot itp. Teraz jestem już w domu z bratem i przejąłem obowiązek zajmowania się kotkiem. Chciałbym dla niego jak najlepiej, dlatego starałem się uzupełnić wiedzę na temat pokarmu dla kota i wniosek jest jeden - Aurelia (tak wabi się kotek) nie był zbyt dobrze karmiony :(. ... Więc tak, kotka ma 8 lat, jest wysterylizowana, wg zapisków weterynarza z 2006 jest rasy europejskiej, ale jak dla mnie ma zdecydowanie cechy kota norweskiego leśnego.

z wątku viewtopic.php?f=1&t=163530&p=10810635&hilit=spis+karm#p10810522
aassiiaa

Planuje na dniach odwiedzić weterynarza, żeby obejrzał kotka. Ostatnio zrobił się taki... markotny. A co do wagi trudno mi ocenić, kot ma dość długą sierść. Pod brzuszkiem jest czuć fałdkę, dlatego zawsze uważałem ją za tłuściocha :P, ale jak napisałem wcześniej kotek ma długą sierść i wygląda na sporego. Mam nadzieję, że aż tak bardzo nie odbiegam od głównego tematu. Poniżej zamieszczam zdjęcia, wystarczy kliknąć by powiększyć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon paź 13, 2014 22:00 przez aassiiaa, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Wydzieliłam post do nowego wątku.

andzi18

Od: Pon paź 13, 2014 18:52

Post » Wto paź 14, 2014 15:18 Re: Ja i mój kot

piękny kot, daj znać, czego się dowiesz u lekarza.

backtotheearth

Od: Wto paź 14, 2014 15:12

Post » Śro paź 15, 2014 18:46 Re: Ja i mój kot

śliczna kicia, na zdjęciach nie wygląda na chudzielca. Dawałeś jej więcej jedzenia? Może jest niejadkiem? A co weterynarz powiedział?
Sto pytań do.. :D

happy tree cat's

Od: Czw sie 07, 2014 17:21