Koty od Magiji - do apelu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 16, 2014 11:02 Koty od Magiji - do apelu!

Jestem jedną z tych osób na Miau, które mają kota od Magiji.
Ale nie jedyną.
Często z tż-em patrząc na Lusię rozmawiamy o początkach, o Magdzie, która założyła jej wątek na forum, o tym jak jechałam do Łodzi po tego cudnego kota.

Magija, pamiętasz, że wtedy Lusia była kocurkiem? Że była Skarabeuszkiem?
Ile śmiechu było, bo schronisko tak się pomyliło. Ale co tam – uratowałaś ją dla mnie,
viewtopic.php?f=1&t=64581
Lusia jest teraz tak bardzo kochana w moim domu…

Tak bardzo żałuję, że wtedy nie spotkałyśmy się z Magiją.
Nie znałam jej osobiście, rozmawiałyśmy tylko przez telefon.

Ale ja nie o tym; ja pomyślałam, że warto by upamiętnić w tym miejscu Magdy oddanie zwierzętom, że mogłyby się tu zameldować koty, które zostały przez Nią uratowane, które jakoś przeszły przez Jej dobre ręce, zanim do Was trafiły.
Nawet te, które już odeszły, a którym Magda przez wyadoptowanie dała szczęśliwe ostatnie lata życia u forumowiczów, i nie tylko u forumowiczów.
I te, które nadal są na tym świecie dzięki Niej, choć Jej już nie ma.
[*]
Ostatnio edytowano Śro lip 16, 2014 11:19 przez malwina, łącznie edytowano 1 raz
Po paru latach jakie od dnia stworzenia przeszły, dziś już jasno widać, że Panu Bogu poza kotami nic się do końca nie udało. Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata łącznie z psami jest wadliwa. Taki jest obiektywny stan rzeczy i daremnie jest i nie należy się nań uskarżać
J. Pilch

malwina

Od: Sob lut 18, 2006 19:40

Post » Śro lip 16, 2014 11:12 Re: Koty od magiji - do apelu!

Bardzo dobry pomysł :ok:
Ja co prawda, nie mam kotów od Madzi, ale kiedyś pomogła mi ratować dwa.
Najpierw białaczkowego Psotusia [*], a 1,5 roku później bardzo zabiedzonego Piracika, który wymagał długotrwałego leczenia.

Dziękuję Madziu! Nigdy tego nie zapomnę.
I też żałuję, że znałyśmy się tylko z forum :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43