RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 03, 2014 20:06 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Musi być dobrze bo innego wyjścia nie ma. Koty mądre są i szybko poznają ,że jest im dobrze.To dopiero pierwsze dni.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob maja 03, 2014 20:09 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

A korzystacie z jakiegoś wspomagacza/odstresowacza?
Każdy z moich kotów czy to jako kociak czy już dorosły potrzebował czasu na akceptacje nowego życia. Bywało,ze trwalo to nawet kilka tygodni.

Dajcie sobie czas dziewczyny.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto maja 06, 2014 1:00 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Freya już zachowuje się lepiej - nie jest ciągle przerażona, porusza się po pokoju nawet przy mnie, ale tylko jak nie patrzę. Nie jestem jeszcze akceptowalna, sama do mnie nie podchodzi, czasem syknie jak przypadkiem poruszę jakimś meblem w jej otoczeniu. Ale widać znaczny postęp. Jedyny problem to taki,że chciałabym jej nie zaczepiać, ale muszę jej minimum raz dziennie przemyć oczka :(

Mezzea

Od: Śro gru 10, 2008 15:12

Post » Wto maja 06, 2014 15:16 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

ależ trzeba ją zaczepiać ,Ona to lubi ,musi się tylko do Ciebie przekonać ,u mnie natychmiast Cię zaakceptowała..Freya kocha ludzi .
Nigdy na nikogo nie syknęła ,nawet u weta . :roll: można z nią zrobić wszystko .
Zmianę domu przyjęła rewelacyjnie, nie wiem co jest nie tak.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto maja 06, 2014 16:16 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Ja myślę, że wszystko jest dobrze. Po prostu - dużo zmian w życiu Freyi ostatnio. I jeszcze dłuuuga podróż. A teraz chyba bez stada jest? U p. Basi była z mnóstwem kotów, U Dorci z kotami i psami...
Może jej za cicho? TV włączyć na jakiś kanał przyrodniczy?
Mnie się Freya od początku podoba. Tylko Biba by chyba kolejnej Warszawianki w domu nie zniosła...
Fotki bym chciała. Poproszę, znaczy się.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Wto maja 06, 2014 20:42 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Fakt z tą telewizją... przez pierwszy tydzień Lakiemu puszczałam radio jak wychodziłam z domu na dłużej, a on zostawał sam w łazience :roll:
Bo po pierwszym samotnym dniu dostał kompletnej zapaści :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto maja 06, 2014 22:30 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Przed chwilą zostałam zaataowana całą masą miłości zza biurka, aż się od kota opędzić nie mogłam. I miau miau tu i miau miau tam. A teraz znów się chowa... Telewizora jako takiego nie mam, ale ja dużo czasu spędzam rozmawiając przez komunikator podobny do skype, więc cały czas ktoś w mieszkaniu gada. I trochę się śmiejemy z kolegą, który straszny kociarz, że Freya się rozpogadza akurat jak rozmawiam z nim. I cóż, ja spędziłam godziny gadając z jego kotami teraz on miauczy na Freyę :) :ryk:

Mezzea

Post » Śro maja 07, 2014 6:45 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Super :) najpiękniejsze są właśnie takie momenty. Trochę jest ciężko jak kotek jest tak nastawiony do nas.. wiem bo sama jakiś czas temu adoptowałam kotka i zachowywał się tak, jakbym mu zrobiła wielką krzywdę. Teraz wobec mnie jest okej :P ale każda nowa osoba to wróg numer 1 i Pyśka zabija wzrokiem. Kot po przejściach, na pewno też już zmęczony ciągłą zmianą miejsca :) ustabilizuje się i jeszcze będziesz pisać o największym i najodważniejszym miziakiem pod słońcem! :)
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Śro maja 07, 2014 7:19 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Mezzea pisze:Przed chwilą zostałam zaataowana całą masą miłości zza biurka, aż się od kota opędzić nie mogłam. I miau miau tu i miau miau tam. A teraz znów się chowa... Telewizora jako takiego nie mam, ale ja dużo czasu spędzam rozmawiając przez komunikator podobny do skype, więc cały czas ktoś w mieszkaniu gada. I trochę się śmiejemy z kolegą, który straszny kociarz, że Freya się rozpogadza akurat jak rozmawiam z nim. I cóż, ja spędziłam godziny gadając z jego kotami teraz on miauczy na Freyę :) :ryk:

:1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie maja 11, 2014 15:04 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Ostatni weekend był dla nas przełomowy - Freya przestała się chować w ogóle, chodzi normalnie po pokoju, je jak popieprzona, zwiedza, zaczepia, śpi na fotelu. Jakgdyby mieszkała tu od zawsze :)
Ostatnio edytowano Pon maja 12, 2014 7:55 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przenioslam na NASZE KOTY - opowieści o rezydentach - blaski i cienie życia z kotami

Mezzea

Post » Nie maja 11, 2014 19:23 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Tak trzymać :ok: :D
Grzeczna dziewczynka ,ściskam Was obie bardzo mocno :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie maja 11, 2014 20:20 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Dobrze że u Was wszystko w porządku - oby tak dalej :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lip 06, 2014 13:01 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Przepraszam kochani że nie pisałam, ale u nas wszystko wporządku, za to u mnie przewroty do góry nogami, wszystko się poodwracało. Jakoś w tym tygodniu opiszę wszystko i powrzucam zdjęcia, póki co chciałam tylko dać znać, że wszystko w najlepszym porządku i nie ma powodów do obaw. Pozdrowienia!

Mezzea

Post » Śro lip 09, 2014 7:06 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

i gdzie te foty mojej rudej koty pięknoty ? :placz:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia]