Rodzinka w komplecie...czyli jak pies z kotem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2014 16:41 Rodzinka w komplecie...czyli jak pies z kotem

Witam chciałabym przedstawić Wam nasze kocie szczęście...szukaliśmy, szukaliśmy i w końcu się znalazł...

Nazywał się Filemon ale...przechrzcziliśmy go...i otrzymał imię Ciastek :)

ale zacznę od początku :)
jesteśmy rodzinką 2+1 mamy śliczną prawie 3 letnią córkę i pomad 2 letniego psa (tak, tak...adoptowanego już 1.5 roku z nami) od jakiegoś czasu było nam jednak czegoś brak...tak...to był kot :P i zaczęły się poszukiwania...intensywnie..:D
Najpierw szukaliśmy po Fundacjach...stwierdziliśmy, że trzeba takim pomóc bo mają pod opieką sporo zwierząt. No to "jedziemy"...nie zależało nam na kocie "w typie" ani rasowym...bez ograniczeń wiekowych i płci :) to miał być członek naszej rodziny :)
Były wizyty P/A zawsze pozytywna opinia...a później kontakt z osobą, która ma kota...no i cóż warunek że ma być najpierw zabezpieczenie...potem kot...oczywiście nie gwarantowali mi że dostanę kota którego chciałam...więc po rozmowach z moim narzeczonym stwierdziliśmy, że odpuszczamy...bo będziemy mieć klatkę...bez kota ;/ pomożemy osobą prywatną...ogłoszenie...czekanie...i był odzew...spory...

No i wybraliśmy jego....jechałam po niego o 22 do jego właścicielki, która chciała go wydać bo mało przebywa w domu i kot trochę zdziczał...nie miała go długo..jakiś rok...po pierwszym ujrzeniu już wiedziałam, że będzie Nasz :)
Więc rozmowa, kawka i pakowanie...płakał :( nie dziwię się wcale...więc pojechałam do nowego domku z nim taksówką (taaak...już się woził :D)

Na razie jesteśmy na etapie oswajania jest u nas od soboty...pierwsze 48 godzin ciężko...teraz już wychodzi...choć bardziej na etapie kota tajnego :D
a pies...już by się pobawił ale jeszcze nie ten moment...ale widać że Ciastek ustawi naszą sunię bo ma mocny acz łagodny charakter

Ciastek ma niecałe 2 lata i jest sterylizowany...zamieszczam kilka fotek na razie kiepskie bo nie chce być fotografowany :P:D

Obrazek Obrazek Obrazek

wilczyca007

Od: Czw lut 27, 2014 23:07

Post » Czw mar 13, 2014 16:51 Re: Rodzinka w komplecie...czyli jak pies z kotem

pierwsza :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw mar 13, 2014 16:55 Re: Rodzinka w komplecie...czyli jak pies z kotem

fajny czarnuszek :1luvu:
A psiór to jaki ? pisałaś chyba to na wątku adopcyjnym, ale nie pamiętam :oops: :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw mar 13, 2014 19:16 Re: Rodzinka w komplecie...czyli jak pies z kotem

Ciastek...! Ale boskie imię, dla boskiego kocurka! :)

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Czw mar 13, 2014 20:00 Re: Rodzinka w komplecie...czyli jak pies z kotem

Super, że trafiliście na swojego kota w końcu :) Nareszcie wasz dom będzie miał króla, bo sama się przekonałam, że dom bez kociego dowódcy nie jest pełny :)
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Czw mar 13, 2014 20:12 Re: Rodzinka w komplecie...czyli jak pies z kotem

Dobrze napisane o tym kocim dowódcy :)

Poproszę o więcej zdjęć :kotek:

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Czw mar 13, 2014 21:18 Re: Rodzinka w komplecie...czyli jak pies z kotem

Obrazek Cześć czarny pobratymcu! Witaj brachu! Nie ma to jak mieszkać w Krakowie i mieć własny domek, prywatny parapet, osobiste materacyki-poddupniki i tam takie... Życzę ci szczęśliwego życia w tym domku! :ok:
(Ale ja osobiście wolę domek bez szczekającego potwora :twisted: , wolę mieć kocią siostrzyczkę :kotek: )
Pozdrawiam!
-Delta-

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45