Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 27, 2013 0:50 Re: Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

Jeżeli chodzi o kwiatki, to dobrze, że się nie zatruł, bo wiele kwiatów kotom bardzo szkodzi.
No, niektóre tak mają, że się przesadnie kwiatkami interesują. Posiej mu owies w doniczce.

Jak pod nogami się kręci to nie problem, gorzej by było, gdyby nos do Twojego talerza wsadzał.

Są różne sposoby na kota.

Szafki spryskać mocno zapachem cytrynowym, większość tego nie lubi.
Gumki na uchwyty szafek.
Na brzegu szafki puszka z kamykami - by po otwarciu spadła robiąc hałas (ale nie na kota, nie zabijaj go :wink: )

Jak nie chcesz, by wskakiwał gdzieś wysoko (tak chroniłam półki z kwiatami) to na brzegu kładłam tekturową teczkę tak, by wystawała poza półkę. Kot chce wskoczyć, a to na niego spada. Po kilku razach woli nie próbować.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lis 28, 2013 21:29 Re: Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

jaaana pisze:Jeżeli chodzi o kwiatki, to dobrze, że się nie zatruł, bo wiele kwiatów kotom bardzo szkodzi.
No, niektóre tak mają, że się przesadnie kwiatkami interesują. Posiej mu owies w doniczce.

Jak pod nogami się kręci to nie problem, gorzej by było, gdyby nos do Twojego talerza wsadzał.

Są różne sposoby na kota.

Szafki spryskać mocno zapachem cytrynowym, większość tego nie lubi.
Gumki na uchwyty szafek.
Na brzegu szafki puszka z kamykami - by po otwarciu spadła robiąc hałas (ale nie na kota, nie zabijaj go :wink: )

Jak nie chcesz, by wskakiwał gdzieś wysoko (tak chroniłam półki z kwiatami) to na brzegu kładłam tekturową teczkę tak, by wystawała poza półkę. Kot chce wskoczyć, a to na niego spada. Po kilku razach woli nie próbować.

Trawke w doniczce ma i jej nie zjada:( Gumki na szafkach dwudrzwiowych mam od poczatku,ale jest wlasnie ta jedna jednodrzwiowa NIESZCZESNA szafka,ktora potrafi sobie otworzyc...,a nauczyl sie tego od jakiegos miesiaca temu:( :evil: :evil: :evil: Jedyny plus,ze do tej pory nie pogryzl mi kabli ani nie zabral sie za firanki...,choc tapete w kuchni tez mi rozdrapal... :evil: Nie mam czasu biegac caly dzien za kotem,zeby czegos nie zbroil,bo pracuje od rana do 17... :cry:

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw lis 28, 2013 21:37 Re: Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

NIESZCZĘSNĄ jednodrzwiową szafkę radzę na czas pracy czymś zastawiać - krzesłem, taboretem, fotelem ...
moje też nie przepadają za trawką - zasiałam teraz owies - zobaczymy co będzie :wink:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw lis 28, 2013 21:45 Re: Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

isabell36 pisze:NIESZCZĘSNĄ jednodrzwiową szafkę radzę na czas pracy czymś zastawiać - krzesłem, taboretem, fotelem ...
moje też nie przepadają za trawką - zasiałam teraz owies - zobaczymy co będzie :wink:

Niestety nie da rady zastawic,bo to jest szafka wiszaca:( :cry: :oops: I zeby Bonanza nie mogl na ta szafke wskoczyc,to musialabym usunac z kuchni blat ze sciany potem lodowke,potem okap nad kuchenka gazowa bo wlasnie z tego okapu nauczyl sie skakania na szafki wiszace,a tylko ta jedan jes jednodrzwiowa. Wczesniej wlasnie tam trzymalam produkty suche dla swoich czworonogow,ale teraz zamykam w innej szafce,a tam przenioslam talerze...,a mimo to wlazi tam i mi rozwala... :evil: :evil: :evil: :evil:

Czarna puma

Post » Czw lis 28, 2013 22:19 Re: Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

w szafkach kuchennych można zamontować magnesy - tak jak to dawniej robiono fabrycznie
a nie możesz po prostu wychodząc do pracy zamykać kuchni - ja tak robię
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Post » Czw lis 28, 2013 22:28 Re: Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

isabell36 pisze:w szafkach kuchennych można zamontować magnesy - tak jak to dawniej robiono fabrycznie

W tych szafkach sa te magnesy,ale wlasnie w tej jednej jedynej jakos nie trzymaja,bo nie maja oparcia na drugich drzwiczkach...A nie mam tego komfortu zamykanej kuchni,bo kuchnia jest przedzielona na pokoj czyli tak a'la barek jest...,wiec kot moze wchodzic kiedy ma ochote lub sie nudzi... :|

Czarna puma

Post » Czw lis 28, 2013 22:32 Re: Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

Czarna puma pisze:
isabell36 pisze:w szafkach kuchennych można zamontować magnesy - tak jak to dawniej robiono fabrycznie

W tych szafkach sa te magnesy,ale wlasnie w tej jednej jedynej jakos nie trzymaja,bo nie maja oparcia na drugich drzwiczkach...A nie mam tego komfortu zamykanej kuchni,bo kuchnia jest przedzielona na pokoj czyli tak a'la barek jest...,wiec kot moze wchodzic kiedy ma ochote lub sie nudzi... :|

czyli na szafce jest magnes a na drzwiczkach blaszka czy jakiś kawałek metalu ?
jeśli tak to proponowałabym do drzwiczek przykleić drugi magnes żeby dodatkowo się przyciągały

isabell36

Post » Czw lis 28, 2013 23:56 Re: Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

isabell36 pisze:
Czarna puma pisze:

czyli na szafce jest magnes a na drzwiczkach blaszka czy jakiś kawałek metalu ?
jeśli tak to proponowałabym do drzwiczek przykleić drugi magnes żeby dodatkowo się przyciągały

Na tej szafce jednodrzwiowej tez jest magnes,ale nie na tyle mocny i kot go otworzy... :| :| Poza tym ja jeszcze mam psa tez po przejsciach i kazde podniesienie glosu na kota,ktory cos zbroil automatycznie odbija sie na moim psie...:(

Czarna puma

Post » Pt lis 29, 2013 21:29 Re: Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

Czarna puma pisze:yle mocny i kot go otworzy... :| :| Poza tym ja jeszcze mam psa tez po przejsciach i kazde podniesienie glosu na kota,ktory cos zbroil automatycznie odbija sie na moim psie...:(

bidulek :(

isabell36

[poprzednia]