Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 18, 2013 15:59 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta-głosowanie !!!!

No to super, że Zulu zdrowy :ok:
A Frugo może być typem o doksonałej przemianie.
Mam taka jedną, nie ma szansy utyć, jest zwinna, gibka i te sprawy.
Jak podejrzewasz mieszkanców trza wywalić troszkę grosza na powtórzone trzykrotnie odobaczanie i tyle. Wtedy na pewno wsio wybije. Tylko trzeba wybijac środkiem wszechstronnym :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon lut 18, 2013 20:12 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta-głosowanie !!!!

psiama - najpierw wybuliłam kasę na Profender dla całej trójcy, po 2 tygodniach dodatkowo Cestal i jeszcze raz Cestalem dziś tylko Frugo. Frugo waży teraz 4,3 kg i dzięki futerku wygląda na niezłego miętuska :wink:. Tak jak qupale Zulusa i Nikitu lądują w kuwecie i mam do nich wgląd (zero obcych po odrobaczaniu) - tak niestety frugo wali qupale na dworze, w domu kuwetę zaliczył tylko raz - zamknięty z nią sam na sam w łazience pzed kastracją, wiec nie znam zawartości urobku. Glizdolec wylazł mu centralnie z doopki, więc przed odrobaczaniem miał życie wewnętrzne :?

Niestety mimo szczerych chęci nie wygraliśmy nic w konkursie...no ale innym kotkom na zdrowie :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto lut 19, 2013 9:55 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta-głosowanie !!!!

Jak się chłopak wypóznia na zewnątrz praktycznie nikłe szanse na obserwację.
Ale po takiej serii musiało go wyczyścić na blank no :D

Z uwagi na wychodzacego stado powinnac traktować częściej niż nie wychodzace, to pewnie wiesz.
Dla niewychodzacych utarło się (są różne wersje) co kwartał/ pół roku, a dla wychodzacych maks co kwartał, a jak sa obserwowani mieszkańcy częściej i do oporu :roll:
Obrazek

psiama

Post » Wto lut 19, 2013 20:16 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta-głosowanie !!!!

No wiem...wcześniej odrobaczałam co 6 miesięcy. odkąd jest Fru - walimy antywormem co 3 miechy :wink:. mam nadzieję, że po tym potrójnym odrobaczaniu, Frugo jest wręcz jałowy od środka :ok:. Dziś miał już normalny, zimny nos :!:. obstawiam więc, że życie wewnętrzne przestało się toczyć :wink:

Asia_Siunia

Post » Śro lut 20, 2013 10:11 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta-głosowanie !!!!

No to kciuki ! :ok:
Z obserwajci róznych przypadków na miau wiem, że zarobaczenie objawiac sie tez może oprócz wychudzenia albo wręcz napęczniałego niepasującego brzucghola podniesionymi trzecimi powiekami 8) .
Obrazek

psiama

Post » Sob cze 22, 2013 20:36 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta-głosowanie !!!!

O matko...ale nas dawno tu nie było 8O

A wiec...Zulus w końcu wyluzował, ma wywalone na Frugo - jak go widzi, schodzi mu z drogi - efekt taki, że w końcu odbił wagę i ma swoje idealne 5,5kg - Nikita dobił do 5,3 kg za to miętuśny dotąd Frugo stał się Pneumatycznym Kotkiem o wadze 4,1 kg.

Boli mnie, ze moje koty nie są ze sobą zgodne jak Zulus i Nikita. Duet Frugo&Zulus na dzień dzisiejszy totalnie nie istnieje-oba koty sie nie cierpią a duet Nikita&Frugo ma swoje 5 minut radości a kolejne 5 polega na dzikim tłuczeniu się. Frugo jest bardzo dominującym kotem, nie podzieli się ani oponką ani miską. Goni z podwórka wszystkie zauważone koty. Prawdopodobnie w nocy gdzieś łazi bo w dzień śpi do południa - ot, typ imprezowicza. Puki co wraca cały i zdrowy z owych eskapad...

Asia_Siunia

Post » Nie cze 23, 2013 19:34 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta-głosowanie !!!!

nie boisz się o Frugo Asiu?

P.S. Czy dostałaś mojego e-maila w sprawie Fanty?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie cze 23, 2013 20:55 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta-głosowanie !!!!

No pewnie, że się boję....Ale niestety to od początku był typ kota wychodzącego. W domu pojawia się na jedzenie i dzienne spanko. Telefon przekazałam mamie...ale się na razie wstrzymała-boi się, że jak ja wyjadę na urlop nie da rady z moimi 3 kotami i swoją nową świeżynką...

Asia_Siunia

Post » Pon cze 24, 2013 12:39 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta-głosowanie !!!!

Frugo widze zakapior masakryczny :twisted:
Tez bym się bała ale pamiętam jak dzikość która u mnie była męczyła się długie miesiące spacerując pod zamknietymi oknami jak głodny lew.
I to maiu-wycie w nocy, jak ranny jeleń ... zew. 8)
Obrazek

psiama

Post » Sob paź 19, 2013 8:18 Re: Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta...

zachęcam do głosowania na miss i mistera miau - szczytny cel: viewtopic.php?f=20&t=157184
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia]